Güzel bir cümle yaz

Elma vitamin/vitamin güç/ güç başarı/ başarı para/ para sevgili/ sevgili stres/ stres kanser/ kanser ölüm/ elma isteyen varmı.....

Düşüyor içime dipsiz bir kova
Yaşamak ne zor kalbi olana..

-İbrahim Tenekeci-

Kader beyaz kağıda sütle yazılmış yazı;
Elindeyse beyazdan gel de sıyır beyazı!

-Necip Fazıl-

Kendisini çok fazla tekrar ediyor hayat / köşesinde 'yeni bölüm' yazmasa / bugünü dün diye yaşayacağız!.....

Bir bilgeye " Nasıl insan oluruz ?" diye sormuşlar .
"Üç adım atlama" gibi bir cevap vermiş bilge kişi:
Önce sana kötülük yapanlara kötülük düşünmemen gelir, İnsanlığa attığın ilk adıım budur...
Sana kötülük yapanlara iyilik yapabildiğin an ise ikinci büyük adımı atar ve hakiki insan olmaya başlarsın.
Nihayet, sana iyilik yapanla kötülük yapan arasında bir fark hissetmeyecek hale geldiğin zaman " insan" olursun.

Bir bilgeye " Nasıl insan oluruz ?" diye sormuşlar .
"Üç adım atlama" gibi bir cevap vermiş bilge kişi:
Önce sana kötülük yapanlara kötülük düşünmemen gelir, İnsanlığa attığın ilk adıım budur...
Sana kötülük yapanlara iyilik yapabildiğin an ise ikinci büyük adımı atar ve hakiki insan olmaya başlarsın.
Nihayet, sana iyilik yapanla kötülük yapan arasında bir fark hissetmeyecek hale geldiğin zaman " insan" olursun.

demekki ben insan olamıcam:p
Bunları yapabilecegimi zannetmiyorum

Ben seni koskocaman aşk'a sığdıramazken; sen beni bir hoşçakal'a nasıl sığdırdın?

Semadaki tüm yıldızlar sönünce,
Gözlerinde gecenin yalnızlığını hissedince,
İçten içe muhtaç olunca bir dost sohbetine,
Unutma ki seni düşünen bir var bu şehirde....

/Kediler nankör olur derler . Önemsemeyin . Tweety ne diyor: - bir kedi gördüm sanki - Belli belirsiz de olsa görüyor bişey. Ben nankörlüğünü geçtim insan göremiyorum ki etrafımda . Keşke görsemde... - bir insan gördüm sanki - diyebilsem ..

vav be edebiyat parçalamışsın hocam bu ne maşallahEdebiyatcı olsan yeri var hani..

Özlenen Mevlâ ise, gönül özünde; Mahkum etme gözyaşını, salıver gitsin.
Özleten Leylâ ise, dünya yüzünde; Mahrum etme genç yaşını, siliver gitsin..

Hz. Mevlana

herkes güneşi görebilseydi ,güneşin ışıklarına delalet eden yıldızlara ne ihtiyaç vardı ?

Fatihe sorarlar: - İstanbulu niçin fethettin ? Cevap verir: -Önce o benim gönlümü fethettiği için !

cesaretin varsa arkasından söylediğini yüzüne söyle ...

ilk olmak güzeldir..ilk öpücük ilk aşk..ama ilk kalıcı değildir unutulmasa bile yerini başkası alır..son olmak daha güzeldir kalıcıdır..hayatta ilk olup geçici olmaktansa son olup kalıcı olmayı tercih ederim :cici​

Sen mi güzelsin yoksa beklemek mi? Sanırım şansın bile yok , beklemek tabiki! Ama yalnızca seni.
'W. Shakespeare'

H a y a l k ı r ı k l ı ğ ı:

Dolu sandığımız

boş bir fotoğraf makinası

ve

"çekiyoruuuummm"

diyen bir ses..
Uçuş Denemeleri / İbrahim Tenekeci

Bir bitkinin suya ihtiyacı kadar muhtacım,
Bir yemeğin tuza zaruriyeti kadar mecburum sana.
Bir kitabın okuru arzulaması kadar istiyorum,
Bir hastanın ümit ettiği şifa kadar özlüyorum seni...

Gönlü hoş etmeye endeksliyse sevginiz, yok demektir !

İnsanlarla Yüzyüze Konusmak bazen Her Sorunu Halledebilir.Ama Bazı İnsanlar gelir Önüne Hangi Yüzüne Konusacağını Bilemezsin.

Geri