Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans Programı

Aşkaimtisal

Yeni Üye
Katılım
9 Mar 2009
Mesajlar
539
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Şehir:
İstanbul
Programın SeviyesiLisans
Programın Süresi4 yıl
Programın AmacıHalkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans Programı’nın temel hedefi, günümüzün giderek artan sektörel taleplerinin karşılanması ve alanda yürütülen akademik çalışmalara katkı sağlanması açısından çağdaş gelişmeleri izleyen bir alan olarak teknik, idari ve akademik gelişim sergilemektir. İçinde bulunduğumuz yüzyılda insan kaynaklarına verilen önem de dikkate alındığında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans Programı, tüm çalışma alanlarında önemli bir konum kazanmaktadır. Bu program, temelde, değişen koşullara paralel olarak ihtiyaç duyulan nitelikli, insanlarla başarılı ilişkiler kurabilen, pratik sorun çözüm yöntemleri geliştirebilen ve yeniliklere-gelişime açık bireylerin çalışma hayatına dahil olması yönünde eğitsel hizmetler sunmayı amaçlamaktadır. Teknolojik olanakların artması ile birlikte, zaman ve mekan kısıtlarının ortadan kaldırılmasına dönük faaliyetler yürüten, gelişmeleri yakından izleyerek, toplumsal ihtiyaçları gidermeyi hedefleyen ve bu doğrultuda titizlikle programlar, ders içerikleri ve ders materyalleri hazırlamakta olan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde, çok sayıda bireye, nitelikli hizmet verilebilmesi açısından Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans Programı’nın faaliyetlerinin yürütülmesi önem taşımaktadır.
Programın KazanımlarıProgramı başarı ile tamamlayan öğrenciler, mesleki teori ve uygulama becerileri kazanacak, iletişim becerileri gelişecek ve alanda lisans seviyesinde bilgi sahibi olacaklardır.
Programın İstihdam AlanlarıProgramı başarı ile tamamlayan öğrenciler, mesleki teori ve uygulama becerileri kazanacak, iletişim becerileri gelişecek ve alanda lisans seviyesinde bilgi sahibi olacaklardır.
Programda ÖdemelerPrograma yerleştirilen adaylar; 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı için Öğrenim Gideri olarak Güz ve Bahar yarıyılları başında 290`ar TL
Programda Diploma BilgisiProgramı başarı ile tamamlayan öğrencilerin diplomalarında "Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi" mezunu ibaresi yer alacak ve bu diploma diğer önlisans diplomalarının sağladığı tüm yasal hakları sağlayacaktır.

Programa Öğrenci Kabul ŞartlarıProgramı tercih edecek adayların 2013 yılı YGS puan türlerinin en az birinden 140.000 ve daha yukarı puan almış olmaları gerekmektedir.
Programa Yerleştirilme İşlemleriPrograma yerleştirilme işlemleri öğrencilerin YGS puanları esas alınarak merkezi yerleştirilme yolu ile ÖSYM tarafından yapılacaktır
Programın Kontenjanı5.000 öğrenci
Programın ÖSYM Tercih Kodu101411073
Programda 2 inci ÜniversiteHalen herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenimlerine devam eden ya da mezun olan öğrenciler bu programa Yükseköğretim Kurul tarafından belirlenecek koşullarda "2 inci Üniversite" kapsamında kayıt yaptırabilecekleridir
Programın MüfredatıProgramda uygulanacak olan müfredata ulaşmak için lütfentıklayınız
Programın YürütülmesiProgramda dersler; Fakülte tarafından hazırlanan etkileşimli materyaller kullanılarak, internet üzerinden yürütülecektir. Öğrencilere basılı materyal (kitap vb.) dağıtımı yapılmayacaktır. Derslerde muafiyet uygulaması olmayacaktır.
Programda SınavlarProgramda; a) Ara (vize) sınavları online (çevrimiçi) olarak internet üzerinden yapılmaktadır. b) Yarıyıl sonu (final) sınavları ise; öğrenci yoğunluğuna bağlı olarak, belirlenecek olan sınav merkezlerinde hafta sonlarında ve yüz yüze oturumlar şeklinde yapılacaktır. Sınav merkezlerinin belirlenmesinde öğrencilerimizin tercihleri de göz önünde bulundurulur.
Programda Uygulama (Staj)Programda uygulama (staj) etkinliği bulunmamaktadır.
Programda MevzuatProgramın yürütülmesi ile ilgili olarak Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine ulaşmak için lütfen tıklayınız.
Programın KoordinatörüDoç. Dr. Derya TELLAN
Programın SorumlusuMeva BAYRAK
 

mesuta

Yeni Üye
Katılım
26 Tem 2011
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Bölüm:
Listede Yok
Şehir:
İstanbul
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü; özel ve kamu kurumlarında, kuruma ilişkin hedef kitlede olumlu izlenimler yaratacak ilişkiler kurabilen uzmanlar yetiştirmeyi amaç edinen bir bölümdür.

Teknolojik olanakların artması ile birlikte, zaman ve mekân kısıtlarının ortadan kaldırılmasına dönük faaliyetler yürüten Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde, çok sayıda bireye hizmet verilebilmesi açısından Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün faaliyetlerinin yürütülmesine ayrı bir önem verilmektedir.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’ne bağlı olarak teknolojik gelişmelerin yanı sıra alanla ilgili olarak gelişmeler de dikkate alınarak eğitim-öğretim programları açılacaktır.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 2009-2010 yılı itibariyle eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamış bulunan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, gerek sektörel taleplerin karşılanması gerekse alanda yürütülen akademik çalışmalara katkı sağlaması açısından çağdaş gelişmeleri izleyen bir alan olarak teknik, idari ve akademik gelişimini sürdürmektedir.

Teknolojik olanakların artması ile birlikte, zaman ve mekân kısıtlarının ortadan kaldırılmasına dönük faaliyetler yürüten Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde, çok sayıda bireye hizmet verilebilmesi açısından Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün faaliyetlerinin yürütülmesi önem taşımaktadır.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin bahsi geçen bu bölümünün faaliyetlerinde, İletişim Fakültesi’nin tüm bölümlerinin desteğinin alınması, özellikle de örgün eğitim faaliyetlerini sürdürmekte olan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü akademik personelinin birikimlerinden yararlanılması planlanmakta olup; böylece, alanında uzman bireylerin gözetiminde nitelikli bir eğitim sürecinin hayata geçirilmesi amaçlanmaktadır.

Ülke genelinde, son dört yıl içerisinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Programı’na yerleştirilen öğrenci sayısının yaklaşık 70.000 olduğu göz önünde bulundurulduğunda, Açıköğretim Fakültesi bünyesinde bu bölüme duyulan ihtiyacın önemi ortaya çıkacaktır.
 

Aşkaimtisal

Yeni Üye
Katılım
9 Mar 2009
Mesajlar
539
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Şehir:
İstanbul
bu konu hakkında şuan tam bi bilgi verilmedi ama zannımca yine anadolu üniversitesi tarzında olacaktır...
 

bjaris

Yeni Üye
Katılım
5 Eki 2011
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Bölüm:
Halkla İlişkiler
Şehir:
Aydın
arkadaşlar ben Aydın'da 2 yıllık halkla ilişkiler ve tanıtım bitirdim. şimdi atatürk üniversitesi açık öğretim halkla ilişkiler bölümünü yazmak istiyorum ama muafiyet veya 3. sınıftan devam etme gibi bir şansım var mı ?
 

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Katılım
9 Şub 2011
Mesajlar
6,041
Tepkime puanı
25
Puanları
48
Bölüm:
İşletme
Şehir:
Bursa
arkadaşlar ben Aydın'da 2 yıllık halkla ilişkiler ve tanıtım bitirdim. şimdi atatürk üniversitesi açık öğretim halkla ilişkiler bölümünü yazmak istiyorum ama muafiyet veya 3. sınıftan devam etme gibi bir şansım var mı ?
Bu konuda maalesef net bir bilgi sahibi değilim, sizede tavsiyem en net bilgiyi üniversiteyi arayarak öğrenmeniz olacaktır. Öğrendikten sonra sonucu bizimle paylaşırrsanız sevinirim.
 

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,414
Mesajlar
134,310
Kullanıcılar
90,716
Son üye
Abdullah Kara
Üst