Havai fişekler ve martılar...

• Konbuyu başlatan _elmayra_
  • Başlangıç tarihi
E

_elmayra_

Misafir

İNSANOĞLU mutlanınca nedense bir şey patlatmak ister; bir kahkaha, bir şampanya, belki tabanca, yanındakinin ensesine bir şaplak ya da havai fişek...

Ben havai fişekleri severdim; uzaktaki bir mutluluğu haber verir bize.

Biz mutlu olsak da, olmasak da....

O patlayan fişeklerin altında bir yerde mutlu insanlar vardır.

Bu bizim dünyamızdır...

Martıların dünyasındaki mutlulukları ise bilemeyiz.

Balıkçı teknelerinin peşinden koştuktan sonra, doymuş karınla bir kayalıkta ya da bir çatının üzerinde, arada bir söylene söylene uyuklamaktır belki.

İşte burada insan ile martının kötü bir karşılaşması vardır:

Mutlu insanların havai fişekleri patladığında martılar korkup havalanırlar. Sürü sürü gökyüzünde daireler çizerek dolanmaya başlarlar.

Ve daha sonraki fişekler, havadaki o korkmuş martıları vurmaya başlar.

*
İstanbul Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı sevgili dost Fatma Balkanlı, her gün kliniklerine havai fişeklerden yarı yanmış martılar getirildiğini anlattı.

Kucağında yanmış bir martı ile gelen kadınların ve çocukların genelde "öldü" haberi ile ağlayarak dönüp gittiklerini söyledi.
Tüm kıyı şeritlerinde bu böyleymiş.
Özellikle İstanbul'da...
Hayvan dostlarının Valiliğe ve Belediye'ye yaptıkları başvurular, her zaman olduğu gibi elbette yanıtsız...

Okurum Figen Uysal ise e-mail'inde Levent'te oturduğunu ve her havai fişek şenliğinde martıların kaçışlarını yazmıştı:

"Görseniz, gecenin karanlığında sürü sürü havalanıp, çığlıklar atıyorlar... Kaçmak istiyorlar, tıpkı bizim depremlerdeki o kaçışımız gibi... Nasıl panik ve şaşkınlık içinde bağırıyorlar, anlatmak zor..."

*
Havai fişekleri ben de severdim.

Ama artık istemem.

Maçlardan sonra ya da düğünlerde mutlanıp, sıktığı kurşunla balkondakini öldürenler yetmezmiş gibi, şimdi de havai fişek patladığında canımız sıkılacak.

Havai fişekler her patladığında, korkusundan havalanmış bir martının karanlık gökyüzünde yandığını bileceğiz.

Bizler görsek de görmesek de, kıyılarımızın görkemli kuşları martılar çığlıklar atarak kaçışacaklar.

"Tıpkı bizim depremlerdeki kaçışımız" gibi...

Bekir COŞKUN

kevin_norton

Yeni Üye
Ben de karşıyım elmayra.Havai fişeklerin izinsiz ve yetkisiz kişiler tarafından patlatılmasına
biri dur demeli.

E

_elmayra_

Misafir
Ben de karşıyım elmayra.Havai fişeklerin izinsiz ve yetkisiz kişiler tarafından patlatılmasına
biri dur demeli.

kesinlikle! Özellikle şu sıra o kadar çok düğün var ki.Bazen uykumdan uyanıyorum gürültüden.Gören savaş çıktı sanır o dereceye getirdiler.
Görgüsüzlük diz boyu.Anlamsız bir şey..

kevin_norton

Yeni Üye
Siz de susam sokağını izlermiydiniz.Edi,bübü,kurabiye canavarı. Hani uzaylı gelmişti hatırladınız mı ? Büdü; ''sor bakalım tarhana çorbası yaptım.Tarhana çorbası içer mi ?'' diyordu.

E

_elmayra_

Misafir
Siz de susam sokağını izlermiydiniz.Edi,bübü,kurabiye canavarı. Hani uzaylı gelmişti hatırladınız mı ? Büdü; ''sor bakalım tarhana çorbası yaptım.Tarhana çorbası içer mi ?'' diyordu.
:):D:D:D
hatırlamam mı ya.İzlemek ne kelime deli gibi izlerdim.Okula gitmediğim zamanlarda hem sabah hem de öğleden sonra aynı bölümü izlerdim.
kurabiye canavarı da o zamanlardan kalma:D
Sevındım bır susam sokağı tutkunu buldum;)

kevin_norton

Yeni Üye
Teşekkür ederim.Aynı karagözle hacivat gibi di mi?
Ben bu Geleneksel Türk gölge oyunu çok severim.

Hacivat: Vay karagözüm benim iki gözüm merhaba
Karagöz: Hoş geldin suda pişmiş balkaba.
Hacivat: Aman Karagözüm beni gelir gelmez darb etmenizin sebebi mucibesi?

isokor

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
Anlık haz duygusu yaratan tehlikeli, gereksiz sevinçler bi canlının sonu oluyo hep..
Teşekkürler elmayra;)

KatreiAsk

Özel Üye
gerçekten çok gereksiz ... hele de bu haberi okuduktan sonra fikrim netleşti
teşekkürler paylaşım için elmayra :)

Hazır-Cevap

Özel Üye
Düğünlerde artık havai fişek patlatmakta moda oldu.
Geçen gün haberlerde izlemiştim maytapta bir çocugun yanağını delmiş.Atan isteyerek atmamıştır belkide ama o çocuğun yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermesi ne kadarda üzücü.

Paylaşım için teşekkürler durum ;)

hayat42

Yeni Üye
artık izinsiz havai fişek patlaması yasak havai fişek atıldıgı an polisler geliyor izin almamışsa ceza yazıyorlar ama bizim insanımız bunu bile önemsemiyor artık yazıkkk

E

_elmayra_

Misafir
cezayı verme pahasına aynı şekilde devam eden görgüsüzler(!) var malesef.Duyarlılık nerde.İnsanlık bitti artık.

huri mert

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
paylaşım için teşekkürler gerçekten de öyle birileri bi yerlerde mutlu olurken birileri soluğu hastanede alıo işte türkiye nin yaşam şekli işte bizim insanımız:( ne kadar cezalarda konulsa faydasız yazıkkk.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd