arkadaşlar öncelikle hepinize iyi günler diliyorum. Ben marmara üniversitesini geçen sene kazandım.bu sene hazırlığı bitirdim ve inş eylül ayında da bölümüme başlayacağım.Arkadaşlarımın ve ailemin tavsiyesiyle 2012 ygs ye girdim. lys lere ise girmedim. ve şimdi ikinci bir bölüm olarak açıköğretim den uluslararası ilişkileri okumayı düşünüyorum.Fakat kafama takılan bazı sorularım var.ben şimdi tercih döneminde tercih yapıp sonucumu mu beklemeliyim yoksa okul döneminde istanbuldaki bir açıköğretim bürosuna gidip kayıt mı yaptırmalıyım? Birde bölümüm ing işletme olduğu için sizce uluslar arası ilişkiler mi yoksa çalışma ekonomisi mi tercih etmeliyim? eger yardımcı olursanız cok sevinirim.
Uluslararası ilişkiler bölümünü tercih etmenizi öneriyorum. Sonuçta yabancı dili okuldan alıyorsunuz. Ekimin ilk haftası aöf bürosundan aöf ye sınavsız ikinci üniversite kapsamında kayıt olabilirsiniz...
Üniversitenin İkinci Üniversite İle İlgili yazısını Ekliyorum;
Yükseköğretim Kurulunun 02.07.2012 tarih ve 4180-28559 sayılı yazısı ile Üniversitemize gönderilen Yükseköğretim Kurulu kararında “… açıköğretim sistemi ile öğretim veren önlisans ve lisans programlarının kontenjanlarına bakılmaksızın” ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırılabileceğine karar verildiği bildirilmiştir.
Bu karar uyarınca 2012-2013 öğretim yılından itibaren herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile örgün lisans veya önlisans programlarında halen kayıtlı öğrenciler istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin, lisans bölümlerinin veya ön lisans programlarının birinci sınıfına başvurabilirler.