İkinci üniversite

fibertombik

Yeni Üye
Bölüm:
Fotoğrafçılık
arkadaşlar ben önlisans 1. sınıftayım. ama ikinci üniversite de oluyormuş. ben 4 yıllık bölümlerden felsefe veya sosyoloji okumak istiyorum ingilizce öğretmenliği de olabilir. böyle birşey mümkün mü?

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
arkadaşlar ben önlisans 1. sınıftayım. ama ikinci üniversite de oluyormuş. ben 4 yıllık bölümlerden felsefe veya sosyoloji okumak istiyorum ingilizce öğretmenliği de olabilir. böyle birşey mümkün mü?
Anadolu Üniversitesinde okuduğun bölümden farklı bir bölüm olmak üzere, Atatürk Üniversitesi yada İstanbul Üniversitesi Sınavsız İkinci Üniversitesi okuyabilirsin..

Atatürk Üniversitesinde okuyabileceğin bölümler ekteki linkte yer almaktadır.
http://www.aofdestek.net/ata.uni.duyurulari/62442-ataturk.universitesi.acikogretim.fakultesi.sinavsiz.ikinci.universite.kayitlari.html

fibertombik

Yeni Üye
Bölüm:
Fotoğrafçılık
Anadolu Üniversitesinde okuduğun bölümden farklı bir bölüm olmak üzere, Atatürk Üniversitesi yada İstanbul Üniversitesi Sınavsız İkinci Üniversitesi okuyabilirsin..

Atatürk Üniversitesinde okuyabileceğin bölümler ekteki linkte yer almaktadır.
http://www.aofdestek.net/ata.uni.duyurulari/62442-ataturk.universitesi.acikogretim.fakultesi.sinavsiz.ikinci.universite.kayitlari.html
Aynı şekilde anadolu ünv. kayıt yapamıyorum sanırım?

İşletme
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Sosyoloji
Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Bunlardan birisine kaydolduğum zaman mesela atıyorum 27 yaşındayım. 29 yaşına geldiğimde okula devam ettiğim halde okulu askerlik için iptal etmem mi gerekir? Ve 29 yaşına ulaşmadan bitirirsem kısa-dönem yapabilir miyim? +Anadolu ünv. gibi kendi şehrimde sınavlara girebilir miyim? Yukarıdakilerin hangisini önerirsiniz matematikle aram pek iyi değil. Bunları cevplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler :)

Teşekkürler bilmeyenler için çok yardımseversiniz.

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
Anadolu Üniversitesinde aynı anda iki bölüm okuyamazsınız.
Iki yıllık önlisans bolum bitirdikten sonra , Anadolu Üniversitesi 4 yıllık bölümlere DGS (Sınavsız Dikey Geçiş) direk kayıt yaptırabilirsiniz.
Dikey Geçiş ile ilgili detaylar ekteki linktedir : http://www.aofdestek.net/aof.bilgileri/40930-acikogretim.dikey.gecis.html

Önlisans bölümünde devam ettiğiniz için Atatürk Üniversitesi lisans bölümlerine ikinci üniversite kayıt yaptıramazsınız.
Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında, Önlisans bölümleri önlisans, lisans bölümleri ise hem önlisans hem de lisans bölümlerine
kayıt yaptırabilir.

İkinci üniversite kapsamında askerliği tecil ettiremezsiniz.
4 yıllık bir bölüm bitirdiğinizde kısa dönem askerlik yaparsınız.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Vize Sınavları, internet üzerinden yapılmaktadır.
Vize sınavlarını ev veya internet erişimi olan istediği bir ortamda bilgisayar başında "online" olarak gerçekleştirilmektedir.
Final ve Bütünleme Sınavları ise öğrencilerimizin talepleri de gözönünde bulundurularak sınav merkezlerinde (Antalya ) gerçekleştirilmektedir.

Bölümlerle ilgili ise : 2 yıllık Adalet, Sosyal Hizmetler olabilir.. 4 yıllık bölüm için ise Maliye.. (Anadolu Üniversitesi, Sayısal var sanırım :) )

fibertombik

Yeni Üye
Bölüm:
Fotoğrafçılık
Hmm lisans seçememek kötü olmuş :) Daha önceden bilgim olsaydı 4 yıllık bölümü seçip 2. ünv olarak 2 yıllık olanı seçerdim simdi bizim için tek yön dgs olacak gibi :) 2 yıllık adalet okusam artısı olur mu? İnternette yorumlar pek olumlu değil.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar