Kıvrak zeka diye buna denir...

only roses

Özel Üye
Katılım
28 Ocak 2010
Mesajlar
4,562
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Bölüm:
MEZUN
Şehir:
Konya
Trabzon merkeze bağlı Akoluk beldesine bağlı köylerde yaşayan bazı vatandaşlar ile belde esnafı, bir süre önce şeffaf bir poşet içine doldurulan suyun lambanın yanına asılması halinde sineklerin ortamdan uzaklaştığını fark etti.





Karadenizlinin kıvrak zekasının ürünü olarak gösterilen yöntem, işe yaradığını fark eden diğer köylülerin de kullanmaya başlamasıyla yaygınlık kazandı.

Böylece köylüler, sineklerin su dolu poşetten neden uzaklaştıklarını tam olarak çözemeseler de ilaç ve sinek kovucu parası vermekten kurtuldular. Beldede sineklerden kurtulmak için doğaya zarar verdiği belirtilen ilaçlar, kimyasal spreyler ya da bazı cihazların kullanımı azaldı. Bu ilginç sineksavarla evlerinde, iş yerlerinde rahat rahat oturma, uyuma imkanı bulduklarını belirten belde sakinleri hallerinden son derece memnun olduklarını dile getirdi.


POŞET ASILAN LAMBAYA SİNEK GELMİYOR
Beldede kahvehanesine kurduğu bu yöntemlerle müşterilerini de memnun eden 25 yıllık kahvehane işletmecisi Hasan Karaahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yöntemi, arkadaşının tavsiyesi üzerine kullanarak sinek sorununa son verdiğini vurguladı.

Sineklerin, ışığın suda yansımasıyla gözlerinin kamaştığını, dolayısıyla ortamdan uzaklaşmış olabileceklerini düşündüğünü belirten Karaahmet, şunları söyledi: ''Yaz sezonu olduğu için müşterilerimiz genelde salona gimeyip kahvehanenin önünde oturuyor, sinek fazla olduğu için de rahatsız oluyorlar. Bir arkadaş bu yöntemi tavsiye etti, ben de denedim. Bayağı da faydası oldu. Sineklerin ortamdan ışığın suda yansımasıyla mı, yoksa başka nedenle mi uzaklaştığını bilmiyorum. Yanında su dolu poşet bulunan lambaya sinek gelmezken, diğer lambaya sinek gelebiliyor. Yöntemi her lamba için uygulamak en faydalısı. Hiçbir maliyeti de yok.''


''KIRILAN ÜZÜM BAĞINA, YARA BANDIYLA ÇÖZÜM''
Müşteri Kadir Uzunismail de ilginç sineksavarı ilk gördüklerinde çok güldüklerini ifade ederek, şunları söyledi: ''Hasan ağabey sürekli bu tür icatlar yapar, sineksavarı gördüğümüzde güldük ama fazla da yadırgamadık. Hasan ağabeyin daha önce kırılmış üzüm asmasını yeniden kaynaması için yara bandı ile sardığını bile görmüştük. İşe de yaramıştı. Bu yöntemin de onlardan biri olduğunu düşündük. Gerçekten de işe yaradı'' dedi.
Kahvehanenin bazı müşterileri de ilginç sineksavara, ''telefondan sonra en büyük icat'' benzetmesi yaptılar.
Öte yandan, kahvehanedeki lambanın yanına poşet asıldığını gören bazı muzip müşterilerin toplu iğne ile poşeti delip suyun masada oturan arkadaşlarını ıslatmasıyla eğlendikleri öğrenildi.Beldede aynı yöntemi kullanıp sinek sorunundan kurtulan bazı esnaf ve köylüler de yöntemden memnun olduklarını anlattılar.


Zaman​
 

hayat42

Yeni Üye
Katılım
10 Ara 2008
Mesajlar
246
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Konya
allahalla güzelmiş ya bende salona assam ne olurki gerçi beni sinek yemez ama sesinden kurtuluyum yeter :)
 

only roses

Özel Üye
Katılım
28 Ocak 2010
Mesajlar
4,562
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Bölüm:
MEZUN
Şehir:
Konya
sende sinegin ısırmadıklarındanmısın(ne garip bi cümle oldu bu ya hu:p)bu sineklerin de ayrımcılık yapması hiç hoş degil ama:p
 

hayat42

Yeni Üye
Katılım
10 Ara 2008
Mesajlar
246
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Konya
sende sinegin ısırmadıklarındanmısın(ne garip bi cümle oldu bu ya hu:p)bu sineklerin de ayrımcılık yapması hiç hoş degil ama:p

evet tatlım yemezler beni sabah kadar seslerini duyarım ama sabah kalktıgımda hiç bşy yok bende o yönden şanslıyım kanım zehirli galiba yada acı :D ayrımcılık yapıyorlar dogru
 

only roses

Özel Üye
Katılım
28 Ocak 2010
Mesajlar
4,562
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Bölüm:
MEZUN
Şehir:
Konya
evet kandaki farklılıklardan dolayı yemiyorlar şanslılar arsındasın hemşo o zaman:) benim kanımda çok tatlı geliyo galiba onlara :p
 

tbua

Yeni Üye
Katılım
18 Nis 2009
Mesajlar
656
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Şehir:
Adana
süpermiş e Türk zekası bu. hayali sizin orası neresi kim bulmuş . çok enteresan ya
 

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Mesajlar
134,337
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd
Üst