Konum Silinmiş !

Hakkiim

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
Arkadaşlar buradan soru sorup yardım almak için konu açmıştım ama neden silinmiş.Açtığım konu silinmiş beni de bi bilgilendirirseniz sevinirim.

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN

Tema yenilendi belki o arada silinebiliyo msj ve konular
Kasıtlı olarak silinmemiştir arkadaşım.
Sorun neydi?

Hakkiim

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.Benim sorularım biraz karışık ama anlatmaya çalışayım.1990 doğumluyum,2009-2010 eğitim döneminde ikinci üniversite olarak Kamu Yönetimi bölümüne kayıt yaptırdım.O zaman kredili sistem değildi.Daha sonra örgün öğrenimdeki üniversiteden ayrıldım.AÖF Bürosuna gidip ikinci üniversiteden normal AÖF'ye kaydımıı aldılar.Şuan Kamu Yönetimi 2.Sınıf öğrencisiyim.Şimdi;

1)Askerlik tecilim ile ilgili bir problem olur mu? Daha önce aynı dersten ve aynı sınıfta üst üste iki sene kalmama rağmen askerlikten herhangi bir belge almadım.Bundan sonra 29 yaşıma kadar bir problem olur mu?
2)Şu an iki tane birinci sınıftan yedi tane de ikinci sınıftan toplam 9 dersim var.2.sınıfın ilk dönemi ve 2.sınıfın ikinci döneminde tüm derslerimi versem önlisans diploması alabilir miyim?Yoksa alttan kalan 2 dersimi versem bile o dersler zamanında kredili olmadığı için sıkıntı olur mu ? Eğer önlisans diploması alabilirsem neler yapmam lazım?Nerelere başvurup bu diplomayı almam lazım ? Bir de eğer alabilirsem bu önlisans diplomasıyla KPSS'ye önlisans'tan girebilir miyim ?
3)Bu kredili sistemde Kamu yönetiminde çan eğrisi var mı ? Yoksa elli üstü geçer diye devam mı ? Eğer çan eğrisi varsa bu sene girdiğimiz vizelerin sınıf ortalamasını nasıl öğrenebilirim ? Ben bir dersten 70 almışım mesela ama yeter mi yetmez mi ortalama kaç ona göre finallere o derse çalışmak istiyorum.
Yani çok karışık bir olay ama sırf memur olabilmek için uğraşıyorum.Yardım ederseniz sevinirim.Hepinize başarılar.

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
1-Askerlik ile bi bilgim yok.

2-Alttan dersin kalmadı 1.ve 2. sınıfın derslerini verdigin takdirde ön lisans diploması alabilirsin.Önlisans diploması, sadece lisans öğrenimini yarıda bırakanlara verilmektedir. Hem lisans öğrenimine devap edip hem diploma alma imkanı bulunmamaktadır.Evet kpss ye ön lisans düzeyinde girebilirsin bu durumda.Bulundugun ilin aöf burosunda ilgilnirler seninle.Ama lisansını tamamlamanı öneririm:)

3-Evet kredili sistemde çan egrisi var çan eğrisi sisteminde bizlerin yapabileceği çok fazla bir şey bulunmamakta. Standart sapma üniversite eğitim görevlileri tarafından hesaplandığı için bizlerin çan eğrisine göre notunuzun ne olacağını ancak üniversitenin notları açıklamasından sonra öğrenebileceğiz. Dersleri geçip geçmeyeceğimizi etkileyen en önemli husus Genel Not Ortalaması’dır. Biz her dönem sonunda Genel Not Ortalamamızı 2.0′ın üzerinde tutarsanız geçersiniz.Bu yüzden Kredisi Yüksek olan derslerden her zaman daha yüksek notlar almaya çalışın.
Umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin:cici

Hakkiim

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
Çok teşekkür ederim.Sağolun.Ben zaten iki yılda kesicem önlisans diploması alıcam.Bu arada mesele ön lisans diplomasını aldıktan sonra 1 sene sonra tekrar lisansa tamamlayabilir miyim ? Yoksa bir kere önlisans diploması alınca yeniden mi başlamam gerekir ?

Hakkiim

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
Anladım ama lisans okurken önlisans diploması almak için illa önce AÖF ile ilişki kesilecek,diploma alınacak sonra tekrar üstüne devam edilecek.Peki bunların hepsi aynı sene içerisinde olabilir mi ? Mesela Haziran'da diplomamı alıp ilişkimi kessem,sonra Eylül'de tekrar devam etmek istiyorum desem olabilir mi ? DGS'ye filan girmem gerekiyor mu ?

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
Aynı yıl içersinde yapılabilir mi bi bilgim yok burodakilerle görüşmeniz daha saglıklı.
Kamu yönetime sınavsız tamalanabilir diye biliyorum

Hakkiim

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
Çok teşekkür ederim.Yarın ilk iş büroyla görüşeceğim.İnşallah DGS'ye gerek yoktur.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar