KPSS DERSLERİ-Çalışma Taktikleri

only roses

Özel Üye
Katılım
28 Ocak 2010
Mesajlar
4,562
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Bölüm:
MEZUN
Şehir:
Konya
1) KPSS Derslerine çalışırken mümkün olduğunca aynı ortamda aynı zamanda ve aynı masada ders çalış. Bu senin güdülenmeni sağlayacak ve zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksın.

2)Herhangi bir KPSS dersine ait ilk kitabını okumadan önce ön bilgi sahibi ol. Yani bu kitaptaki bilgilerin nerede, ne zaman, neye yarayacağını öğren.

3) Ders çalışırken önemli ve anlayamadığın yerleri not al. Dersin sonunda bu yerleri tekrar oku ve düşün!

4) Her şeyi bir anda anlamaya, çözmeye kalkışma! Çünkü, herşey yavaş yavaş yerine oturur. Sabret!

5) Çalışırken gereksiz ayrıntılarla uğraşma. Dikkatini dağıtıp vaktini boşa harcama!

6) KPSS Derslerinde Konuları bütün-parça-bütün sıralamasını izleyerek çalış!

7) Bir günde birden fazla farklı ders çalış! Böylece o dersten bıkkınlık duymazsın.

8) Bir günde 3 farklı dersten fazlasına çalışma! Böylece kafanı çok fazla dağıtmamış olursun.

9) Zor dersleri,kolay dersleri belirle ve ona göre çalışma süresi ayarla!

10) KPSS derslerinin her konusuna çalışma! En önemli olan ve sana en çok puan getirecek konulara çalış. Böylece hem zaman darlığı çekmemiş olur hem de konuları daha kısa sürede bitirmiş olursun. Bol bol soru çözmeye de vaktin olur.

11) Derslerin ve konuların çokluğuna bakıp üzülme! Etrafa değil, yürüdüğün yolda önüne bakarak ilerle! Böylece hem üzülmez hem de yılgınlığa düşmezsin.

12) Derslere en az 20 dk en fazla 40 dk süreyle çalış! Sonra dinlenmek için mola ver. Sonra tekrar çalış.

13) Dersler arasında 20dk ile 30 dk boşluk bırak! Böylece kafan rahatlar, kendine gelmiş olursun..

14) Dersleri sözel-sayısal-sözel veya sayısal-sözel-sayısal sıralamasıyla çalış! Aynı kümeye ait 2 dersi peş peşe çalışma!

15) Çalıştığın konuları (o günün gecesinde, 1 gün sonra, 1 hafta sonra, 1 ay sonra, 4 ay sonra) düzenli aralıklarla tekrar et! Böylece konular hafızanıza kalıcı olarak yerleşecektir.

16) KPSS de önceki yılların sınav sorularını, yeni hazırlanan çözümlü soru bankalarını ve testlerini çöz! Ne durumda olduğunu öğren ve
ne gibi şeyler daha yapman gerektiğini bul.

17) Çektiğin zorluklardan dolayı ağla, sızla, haykır, tepiş yani deşarj ol! Böylece stresin azalır rahatlarsın. Fakat, isyan etme, pes etme!

18)Seni herkesten çok seven, seni herkesten çok koruyan, iyliğini herkesten daha çok isteyen Yüce Allah'ın olduğunu bil ve ona başvurduğunda seni yardımsız bırakmayacağını unutma!

19) Geceleyin yatağında uzanmış uyumadan önce yanlızken, kalbindeki sımsıcacık duygularla samimice Allah'a yönel! Ona taleplerini arz edip dua et! Unutma ki O hep seni bekliyor ve kendisine yönelmeni istiyor.

20) Ve son olarak, Umutlu ol! Umutlu ol! Umutlu ol!!! Çünkü, bir gün çektiğin bu zorluklar da bitecek.


KPSS TARİH

Çalışma Taktikleri:
Adayların zorlanacakları derslerden biri de KPSS de Tarih dersidir. Bu ders içinde yorum gerektiren sorular mutlaka vardır. Ancak Türkçe dersi gibi tüm soruları yoruma dayalı olmadığı; çoğu bilgiye dayalı yorum sorusu olduğundan, bilen aday için zor olmayacakken, KPSS Tarih bilgisi yeterli düzeyde olmayan ve eksik olan adaylar bu soruları yapmakta zorluk çekeceklerdir. Bu sebeple,

Tarih dersinden konular çalışılıp ezber gerekenler ezberlenmeli, her konu ile ilgili önceki senelerde çıkmış sorular gözden geçirilmeli ve her konudan çıkabilecek soru tiplerine bakılmalıdır. Yine konu ile ilgili bol test çözülmeli. Deneme sınavlarına girilerek yapılamayan sorular tespit edilip noksanlıklarınız tamamlanmalıdır.


TARİH DERSİNDE BAŞARILI OLMAK İÇİN

1) Konular öğrenilirken neden ve sonuçları iyi kavranmalı,

2) Ezberlemeye değil yorum ve düşünülmeye yönelmeli.

3) Ders sırasında not tutulmalı. Önemli yerlerin altı çizilmeli,

4) Konular dersten sonra yüksek sesle tekrar edilmeli. İlgili sorular çözülmeli,

5) Konular bir bütün halinde öğrenilmeli. Anlaşılamayan yerler öğretmenlere, arkadaşlara sorulmalı,

6) Geçmiş yıllara ait sorular incelenmeli,



KPSS COĞRAFYA

Çalışma Taktikleri:
1)KPSS Coğrafya dersinde Olayların nedenleri ve sonuçları iyi incelenmeli, konular bütünlük içinde öğrenilmeli,

2)Coğrafyada Konular çalışılırken gerekli araçlardan (atlas, grafik, şekil, vb.) yararlanılmalı,

3) Konu içinde geçen kavram ve tanımlar iyi öğrenilmeli,

4) Sistemli tekrarlar yapılmalı,

5) Tekrarlardan sonra konular ile ilgili sorular çözülmeli,

6) Sorularda istenen bilgileri ezberlemek yerine açıklama ve sonuç çıkarmaya yöneltilmeli,

7) Konu eksiklikleri giderilmeli,

8) Sorularda verilen her bir maddenin yeni bir soru kökü olabileceği düşünülerek sorular iyi incelenmeli, açıklamalar yapılmalı,

9) Geçmiş yıllara ait coğrafya soruları incelenmeli,

10) Dersle ilgili anlaşılamayan yerlerde öğretmenlere, arkadaşlara danışılmalı.

KPSS TÜRKÇE


Çalışma Taktikleri:
KPSS Türkçe dersi Kpss adayları tarafından öğretmen desteğine en az ihtiyaç duyulan bir ders olarak bilinir. Halbuki yorum gerektiren bir ders olmasından dolayı bakış açınızın yönlendirilmesinde öğretmen desteğine ihtiyaç vardır. Türkçe soru yapmanın kolay olduğu bir derstir. Ancak en çok soru yapılan bir ders haline de gelmiştir. Sorular daha çok kavrama gücü, kavradığını hızlıca yorumlama ve okuduklarından ilişki kurma yeteneği gerektirdiğinden sadece bilgi yeterli değildir.

Yetenekli ve bilgi düzeyi yeterli olan adayların başarılı olma şansı fazladır. Yetenekler kalıtsaldır. Ancak çalışma ile bir yere kadar geliştirilebilirler. KPSS Türkçe'den en faydalı çalışma bol kitap okuma olarak tavsiye edilebilir. Bu arada gramer bilgilerinin öğrenilmesi de ihmal edilmemelidir.

KPSS MATEMATİK

Çalışma Taktikleri:
Dershaneye gidiyorsanız sınıfta hocalarınızın anlattıklarına, çözdüğü örnek sorulara dikkat etmelisiniz. KPSS Matematikte anlatım azdır. 5-10 dakika içinde bir kural verilir ve o kuralla ilgili örnek sorular çözülür.

Matematik dersi genellikle öğretmen desteğinin en çok gerekli olduğu derslerden biridir. Verilen kuralı kavramadan soruları çözmek pek mümkün değildir. Önce kural öğrenilmeli onunla ilgili örnek sorular çözülmeli kitaptan soru çözerek hazırlık yapılıyorsa çözümlü sorular incelenmelidir.

Daha sonra bu konudan bol pratik yapılmalı veriler değiştirilerek çözülen örnek sayısı arttırılmalıdır. Sınıf hocanızın yaptığı konuyla ilgili testteki netler gözden geçirilmeli yapılamayan sorular üzerinde durulmalıdır.

Denemelerde o konularla ilgili değişik soru tipleri inceleyebilmek için derginizdeki ve değişik kitaplardaki soruları çözmelisiniz. Dergiden hazırlık yapan adaylar örnek çözümleri ve konuları inceledikten sonra soru çözümüne diğer kitapları çözmeye geçebilirler.

Matematik dersi bol pratik yapmayla halledilebilecek bir ders olduğundan her konu için yukarıda bahsedilen hazırlıklar yapılmalıdır. Test soruları çözülürken falan kolay, falanı bilmiyorum diye geçiştirilmemeli bütün soru tipleri incelenmelidir. Deneme sınavlarıyla sıkı sıkı durumunuzu gözden geçirmeli yetersiz olduğunuz konularda hazırlıklar tamamlanmalıdır. KPSS Matematikte Adayların en çok zorlandıkları konulardan bol örnek çözülmelidir.

Geometri dersi yorum ve bakış açısı gerektirdiğinden pratik arttıkça şekillerden hayal edebilmeniz kolaylaşacaktır. Bu ders devamlı tekrar gerektiren derstir. Konu biriktirmeden zamanında tekrar yapılmalıdır.
 

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,431
Mesajlar
134,329
Kullanıcılar
90,740
Son üye
VioletAdjub
Üst