Krep

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan isokor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

isokor

Yeni Üye
Bölüm
MEZUN
Malzemeler

2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
pişirmek için margarin

Hazırlanışı

Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.

İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekecektir;) Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır. Herkese afiyet olsun

Moderatör tarafında düzenlendi:
çok severim tarif için teşekkürler isokor.sen de yapabiliyo musun? bazen kızlar bile şekil veremiyo :D

Çok güzel görünüyor,ama krepi herkes beceremiyor :p
Ya yumurta kokuyor ya da un :)

birden karnımın açıktığını hissettim

Ece erkene iso ustadan krep tarifi yollayalım zehirlenmiş malum:p
Hımm güzel görünüyor deneyelim bakalım teşekkürler toprak:)

Ben dedim size herkes beceremiyor diye,bak zehirlenmiş ece erken.
Editörcüm hemen gönder bakim sen tarifi eceye :p:p

Dimi iso usta millet krep görsün:p:p

çok severim tarif için teşekkürler isokor.sen de yapabiliyo musun? bazen kızlar bile şekil veremiyo :D
Ricalar fatma. evt yaparım bende resimdeki gibisini yapmak kolay tabiki fillisini yapıyorum şu aralar deneme aşamasındaym bazen bacakları bazen fortumu kopuyo ama idare ediyorum hepsi aynı yerde midede buluşuyo sonuçta:p

Çok güzel görünüyor,ama krepi herkes beceremiyor :p
Ya yumurta kokuyor ya da un :)
Evt cvb-hazır kokululara denk gelmedim hiç ama demekki malzemeyi fazla koyuyolar göz kararı 1 yumurta yetiyo ben yaptığımda kendime göre. hamuru güzel çırpmıyoda olabilirler bilemicem:)

Ben dedim size herkes beceremiyor diye,bak zehirlenmiş ece erken.
Editörcüm hemen gönder bakim sen tarifi eceye :p:p
eceyi meceyi toplayın gelin toprağım ve ortağı karnı aç olan tüm gurul gurullarda gelsin krep tavada nasıl atılıp tutulur gösterim sonra yer içeriz:p

Ece erkene iso ustadan krep tarifi yollayalım zehirlenmiş malum:p
Hımm güzel görünüyor deneyelim bakalım teşekkürler toprak:)
deneyelim derken daha önce yapmadın mı toprağım peynirlisi güzel oluyo ricalar:)

severim krepi aradan yapıyorum teşekkürler isokor:)

ricalar seher:)

ben yapamıyorumm anneme yaptırırm hep :D bide ben deneyim artık yahu yaş kemale erdi :D ben arasına salam kaşar maydonoz filan ne bulursam koyup katlıyorumm reçelle aram olmadığından :D

teşekkürler tarif için ;)

Olsun yaw sen yapsanda yiceksiniz annem yapsada yiceksiniz somut olarak mideye krep giriyosa tamamdır :D
ricalar tarifim için;)

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
17,490
Kullanıcılar
90,666
Son üye
Uslu31
Geri