Okullarda Kıyafet Serbest Olacak

Hazır-Cevap

Özel Üye
Bakan Çubukçu, eğitimle ilgili alınacak kararların bundan böyle veli ve öğrencilere sorulacağını söyledi.

Eğitimle ilgili alınacak kararların bundan böyle veli ve öğrencilere sorulacağını söyleyen Bakan Çubukçu, bunun gerçek demokrasi olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, artık eğitimle ilgili aldıkları kararlarda eğitimciler yanında öğrenci ve velilerin görüşlerinin de dikkate alınacağını söyledi. Okullarda kıyafet serbestisi getirme konusunda kararlı olduklarını, bu konuyu öğrenci ve velilere internetten interaktif olarak sorduklarını belirten Çubukçu, star'a yaptığı açıklamada “Türkiye'nin en ücra köşesinden bile oy kullananlar var. Talepleri dikkate alıyoruz.

KRAVAT TAKMAYI SEVMİYORLAR

Kasım ayında yapılacak Eğitim Şurası'na ilk kez öğrenciler de temsilci gönderecek. Kılık kıyafet anketimize 2 günde 458 bin öğrenci görüş bildirdi . Velilerden 500 bin yanıt geldi. Ezici çoğunluk kıyafetin serbest bırakılmasını istiyor. Bundan iyi demokrasi olur mu” dedi. Öğrencilerin ve velilerin okullarda kıyafetlerin serbest olmasını istediklerini anlatan Çubukçu, bu öğretim döneminde bunu gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.

ÇOCUKLAR YEDEK PARÇA DEĞİL

Bakan Çubukçu “Bu sektörde iş yapanlara işlerini dönüştürmeleri gerektiğini söylüyoruz. Yani okul kıyafetinde çocuk kıyafetine dönülecek. Dolayısıyla kimse zarar etmeyecek. Çocuklar özellikle koyu renk kıyafetlerden, kravattan memnun değiller” dedi. Çubukçu, öğrencilerin 'yedek parça', olarak görülememesini istedi. Çubukçu meslek liseleri konuşulduğunda hep 'ara elaman açığı' deniyor. Bundan nefret ediyorum. Öğrencileri yedek parça olarak görmek gibi bir şey. İnsandan bahsediyorsunuz, önce bir insan yetiştirelim” dedi.

İnternet Haberden Alıntıdır.

pegasus_dna

Forum Editörü
bence çok kötü bir karar serbest kıyafet. kesinlikle sınıf ayrımı olcak.durumu iyi olmayan çocuklar buna çok üzülecek ,forma en azından sınıf farkını ortadan kaldırıyor bir tip olunuyor...

Hazır-Cevap

Özel Üye
Bencede saçma bir uygulama olur.Önceden tokanın rengine kadar karışılıyordu.Şimdi serbest olacakmış.
Rica ederim tatlım ;)

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
Ya evet sinir olurduk yok toplayın saçları yok renkli ayakkabı giymeyin bi sürü şey:rolleyes:

isokor

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
Bence de henüz özenti bi ülke olmaktan kurtulamadığımız için sınıf ayrımı kaçınızmaz veliler çok zor duruma düşecek.
Ne gerek var dı ki ¿ yüzeysel değişikliklerle köklü yapılması gereken değişiklikleri unutturmak amaçlı yapılmış görtermelik bi demokrasi diye düşünüyorum

suhedaa

Yeni Üye
bence çok kötü bir karar serbest kıyafet. kesinlikle sınıf ayrımı olcak.durumu iyi olmayan çocuklar buna çok üzülecek ,forma en azından sınıf farkını ortadan kaldırıyor bir tip olunuyor...
evet ya doğru söylüyorsn ben lise son sınıftayken yazları serbest olmuştu herkes hergün farklı giyiniyordu çok ezilen oluyordu gerçekten Allah a şükür bizim durum iyi ama ben bile bazen kötü hissediyordum kendimi:(

By_tr

Özel Üye
tamamen serbest olmasına karşıyım ama biraz esnek davranılabilir yada sınırları çizilebilir se daha rahat olur diye düşünüyorum

Efsunnn

Yeni Üye
kötü bir uygulama olur eminim. sınıf ayrımı olur öğrenciler arasında bu da doğal olarak öğrencinin performansını düşürür, okula gitmek istemeyebilir vs vs daha kötü sonuçlarda olabilir tabi hırsızlık gibi, bence serbest olmamalı
teşekkürler birsencim

sonsuz_nur

Özel Üye
bencede iyi olmadı hem ögrenciyiyi ögrenci yapan formasıdır ne alaka serbestlik bu konudada avrupaya özenilmiş yne

pegasus_dna

Forum Editörü
şöyle yapılabilir yaz aylarında sıcak havalarda tek tip tşört giyelebilir.... tek tip olur ama mevsimine göre formalar

ATTİLA

Yeni Üye
Bence de iyi bi karar olmamış artık öğrenciler ailesiyle kavgaya başlar hergün aynı elbiseleri giyiyorum die formalıyken böyle bi durum söz konusu değil.bence yanlıl alınmış bi karar...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd