Rekor Konusu ( Aklına İlk Geleni Yaz )

graal89

♥ Ankaragücü ♥
ya varya ben anneme bu lafı dediğimde annem herzaman güler biliyo musun ama ben şaka yapıyomuşum gibi söylerim ama hep ciddi söylerim moderaötürüm ya bu annemden çektiğim nedir benim ya:)

graal89

♥ Ankaragücü ♥
valla senin uykun geldiyse yatabilirsin moderaötürüm ben bizimkiler yatsında az dışarı çıkacam:)

graal89

♥ Ankaragücü ♥
sabah pikniğe gidecem moderatör bizimkiler gitme dedi ama ben gidecem bankamatiğe gidecem para çekecem moderatör şimdi çıkamam babamlar yatsın kimse şüphelenmesin sabahda kimse kalkmadan erkende çıkıp gidecem:)

graal89

♥ Ankaragücü ♥
yapma ipek ya beni kendi yerine koysana herşey tamam organize olmuşuz benim gitmemem olurmu ? annem hep böyledir ya biyere gitmemi istemez her deplasmana gittiğimde tartışırım zaten annemle ama ben yanlış bişey yapmıyorum ne içiki içiem ne sigara nede kötü bi alışkanlığım var ya sadece arkadaşlarla pikniğe gidecem ayağımda problem var olabilir bende oturur tavla oynarım okey oynarım yani onlar beni düşünüyo olabilirler ama ben de kendimi düşünüyorum

graal89

♥ Ankaragücü ♥
ya fikrini söyledin tamam moderatörüm ama benim yerimde olsan ne yapardın?

graal89

♥ Ankaragücü ♥
valla ben bu konuları genelde babamla konuşurum annem çok gezdiğimi söyler her zaman babam ise annem duymadığı zamanlarda beni destekler her zaman ya anneminde gitme demesinin nedeni yarınki ayağımdan dolayı olabilir ama ankaragücü maçlarına gidiyorum başka şehirlere onlara gitmemi istememesinin nedeni maddi yönlü oraya harcadığım paraların fuzuli olduğunu söyler ama ankaragücü sevgisi parayla ölçülebilecek bi sevgi deil tabi gel bide bunu anneme anlat:)

graal89

♥ Ankaragücü ♥
annemi bir gün maça götürsem oda fanatik ankaragüçlü olacak ama yok maça filan gelmez o düşünüyorum annem fanatik ankaragüçlü her deplasmana geliyo bide ankaragücü die bağırıyo ne manyak olur he:9:):):9:)

graal89

♥ Ankaragücü ♥
valla ben düşünüyorumda baya komik geliyo bana he:) moderatörüm senin uykun geldi ise uyuyabilirsin:)yada sizin forumda durma saatleriniz mi var ?

servivor_050

Super Moderatör
Bölüm:
İktisat
Windows işletim sisteminin tarihi seyri

WİNDOWS 1.0
Windows'un ilk sürümü oldukça önemli bir üründü, çünkü PC kullanıcılarının C: komut isteminde MS-DOS yöntemli komut yazma dönemini kapatmış, artık işletim sisteminde uygulamaları çalıştırmak gibi işlevleri bir işaretleme aygıtı olan fare ile tıklatarak yerine getirme yöntemini hayata geçirmişti.
Ayrıca Windows 1.0, kullanıcılara birkaç program arasında (programları kapatıp yeniden başlatma gereği olmadan) geçiş olanağı da sağlıyordu. Ürün; MS-DOS dosya yönetim programı, bir takvim, kart dosyası, not defteri, hesap makinesi, saat ve iletişim programlarından oluşan, kullanıcıların günlük etkinliklerini yönetmelerinde yardımcı olan bir grup masaüstü uygulaması içeriyordu.

WİNDOWS 2.0
Windows'un ikinci sürümü ile birlikte Microsoft, Intel 286 işlemcinin gelişmiş işlem hızından, genişletilmiş bellekten ve Dinamik Veri Alışverişi (DDE) kullanarak uygulamalar arası iletişim özelliklerinden yararlanıyordu. Windows 2.0 sürümünde VGA grafik standardı desteği de bulunuyor ve kullanıcılara pencereleri birbiri üzerine koyabilme, ekran düzenini ayarlayabilme ve klavye bileşimlerini kullanarak Windows işlemleri arasında hızla geçiş yapabilme olanağı tanıyordu.
Birçok geliştirici Windows 2.x için ilk Windows tabanlı uygulamalarını yazmaya başlamıştı. Windows 2.0'dan sonra Windows/386 2.03 sürümü geldi. Bu sürüm, Intel 386 işlemcinin korumalı mod ve genişletilmiş bellek özelliklerinden yararlanıyordu. Sıradaki Windows sürümleri; bilgisayarda hız, güvenilirlik ve kullanım kolaylığı konularında ileri adımlar atmaya devam etti ve arabirim tasarımını ve özelliklerini daha üst düzeylere taşıdı.

WİNDOWS 3.0
Microsoft'un ilk önemli bilgi işlem platformu 32 bitlik performans ve gelişmiş grafikler sunarken, güçlendirilmiş Intel 386 işlemciye tam destek veriyordu. 386 işlemcisini kullanan bilgisayarlar modası da, yeni özellikler ve işlevler sunan Windows 3.0 sürümünün geniş kitlelere yayılmasına yardım ediyordu. Bu özellikler arasında aşağıdakiler sayılabilir:
Program Yöneticisi, Dosya Yöneticisi ve Yazdırma Yöneticisi Takılabilir sanal aygıt sürücülerine (vxd'ler) sahip tamamen yeniden yazılmış uygulama geliştirme ortamı, genişletilmiş bellekle çalışan uygulamalar için destek, gerektiğinde kullanılabilecek MS-DOS çoklu işlem özelliği. Geliştirilmiş bir grup Windows simgesi Windows 3.0 sürümünün geniş kitlelere yayılması yepyeni bir Windows yazılım geliştirme setinin (SDK) çıkmasıyla daha da derinlik kazandı. Bu set yazılım geliştiricilerin aygıt sürücüsü yazmaktan çok uygulama yazmaya odaklanmalarına yardım etti. Donanım ve yazılım geliştiricileri arasında yaygın biçimde kullanılmaya başlaması Windows 3.0 sürümünün başarısını da körükleyen bir unsur oldu.

Windows 3.1 ve NT
OS/2 2.0 sürümü bitirilmeye yakınken Microsoft, Windows 3.1'i geliştirdi. Windows'un bu sürümü Windows 3.0'daki bazı küçük ilerletmeler getiriyordu. Ölçeklendirilebilir TrueType yazı tiplerinin görüntülemesi ve Apple ile gelişmiş ortaklık gibi geliştirmeler yapıldı. Ama öncelikle hataların düzeltilmesi ve çoklu ortam desteğinin eklenmesi gerekiyordu. Üstelik gerçeklik desteğinin kaldırılması da gerekiyordu. Bu destek 80286 ya da daha iyi bir işlemcide çalışıyordu. Sonra Microsoft Windows 3.11 'i geliştirdi.

Windows 95
Windows 3.1 1'den sonra Microsoft'un tasarladığı yeni sürüm işletim sistemiydi. Kod adı Chicago'ydu ve tamamen 32-bit olarak tasarlanmıştı. Windows NT'ye ve OS/2'ye benziyordu.
Microsoft'un Windows ve DOS işletim sistemlerini birleştirdiği ilk sistemdir. Masaüstü, başlat menüsü, 255 karaktere kadar dosya isimleri, tak ve çalıştır veya öngörülü çok görevlilik gibi bir çok yenilik getirmiştir.

Windows 98
Microsoft'un Windows 95'in eksiklerini kapatmak ve Windows 3.1 sürümünden beri kısmen kaçırdığı çoklu ortam ve Internet servisleri fırsatlarını yakalamak için 25 Haziran 1998 yılında geliştirdiği kod adı Memphis olan işletim sistemidir.
Özellikle USB ve AGP aygıtları için Windows 95'e göre daha fazla destek sağlanmıştır. Yine çoklu monitör desteği de bu sürümde Windows'a dahil edilmiştir. Windows 95 ile birlikte gelen Internet Explorer ağ tarayıcısı paketi bu sürümde de devam etmiştir ve masaüstünün işlevselliğini arttıran Active Desktop(Aktif Masaüstü) özelliği geliştirilmiştir.

Windows 2000
Windows 2000, kendinden önceki işletim sistemlerine göre daha güvenilir, daha hızlı, birden fazla kullanıcı ile çalışabilmeye imkan veren, grafik ara yüzeyli bir işletim sistemidir. Windows 2000 ortamında aynı anda birden fazla uygulama çalıştırılabilir, network kurulabilir. Windows 98'in kolay kullanımlı arayüzü ile Windows NT'nin güvenilirliğini temel alınarak oluşturulmuş olan Windows 2000 daha verimli çalışmaya imkan verir.

Windows ME (Windows Millenium Edition)
Microsoft Windows ailesinin NT çekirdekli olmayan son temsilcisidir. Windows 98'den sonra çıkmıştır. Windows 98 sürümünün eksiklerini tamamlamak, küçük işyeri ve ofis ortamlarında kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Windows 2000 ile yakın zamanda sürüldüğü için fazla yayılamamıştır. Ardından Windows XP'nin çıkışı ile kullanımı yok denecek kadar azalmıştır.

Windows XP
Microsoft firmasının Whistler kod adı ile hazırlayıp 25 Ekim 2001 yılında piyasaya sürdüğü kilometre taşı olarak yerini alan işletim sistemidir. Windows XP piyasaya sürülmeden önce korsana karşı çok güçlü önlemler alındı. Ürün etkinleştirme ile kullanıcıların yükledikleri ürünü en geç 30 gün içerisinde firma ile iletişime geçip etkinleştirme kodunu sisteme tanıtmaları gereklidir. Windows XP, kendinden önceki diğer Windows serilerinden farklı olarak tamamen 32 bitlik Windows NT ve Windows 2000 çekirdekleri (kernel) üzerine kuruldu. Bu üstün çekirdek sistem 16/32 bitlik uygulamalarda başarı ile çalışıyor, mavi ekran tehdidini en aza indirerek CTRL+ALT+DEL tuş kombinasyonunun kullanımını en aza indiriyor.
Bu işletim sisteminin çarpıcı özelliklerinden bir diğeri ise çok geniş sürücü veritabanına sahip olması. Böylelikle kullanıcılar yeni aldıkları bir donanımı sadece bilgisayara takarak anında kullanabiliyorlar. Windows XP, sürücüleri internetten (Windows Update'i kullanarak) otomatik olarak indirme ve güncelleme kabiliyetine de sahiptir.
Yeni işletim sistemi, yepyeni bir kullanıcı arayüzü ile geliyor. Daha önceki sürümlere göre daha yuvarlak ve renkli olan bu arayüz XP'nin kayda değer özelliklerinden birisidir.
2005 yılı itibariyle Windows XP iki adet hizmet paketi (Service Pack) ile kullanıcılarına en üstün korunmayı ve yeni özellikleri sundu. Microsoft Bilgi Ağı'nda (Microsoft Knowledge Base) duyurulan haberlere göre 3. bir hizmet paketi yoldadır.

Windows Vista
Microsoft'un 2006 yılında piyasaya süreceğini açıkladığı yeni işletim sistemidir. Kod adı longhorndur. Şu anda piyasaya sürülmüştür ama fazla yaygın değildir. Bu sürümlerde 3 boyutlu menüler bulunmamaktadır.

Windows Vista'nın Özellikleri

● Kolay kullanım
● Her zamankinden daha çabuk ve daha ayrıntılı yardım alma
● Çeşitli yerlere yerleştirilmiş hızlı arama çubukları ile aranılan dosyaları daha çabuk bulma
● Tüm dünyada Windows kullanan kişilerin işlerini daha kolay halledebilmesini sağlayan özel pencere tasarımı
● Daha dolay dosya yönetimi
● Daha uzun işlerin kolaylık halledilebilmesi için hazırlanan özel sihirbazlar
● Canlı görev çubuğu önizleme
● Simge durumuna küçültülmüş klasörleri açmadan içeriğini görüntüleyebilme
● Sİmge durumuna küçültülmüş web sayfalarını açmadan siteyi görüntüleyebilme
● Geliştirilen başlat menüsü ile bilgisayarda yüklü yazılımlara daha kolay erişme

WINDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ

Windows kelimesi "pencereler" anlamına gelir. İşletim sistemine bu ismin verilmesinin sebebi uygulamalar ile kullanıcılar arasındaki etkileşimin pencereler yardımıyla gerçekleşmesidir. Örneğin bir klasörü çift tıkladığımızda klasör içindeki tüm dosyalar bir pencere içinde görünür. Windows, kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, programları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden girdi yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran bir işletim sistemidir. Windows'ta işlemleri gerçekleştirmek için klavyeden komut girmek yerine aynı işlemler mouse (fare) kullanılarak gerçekleştirilebilir.
Windows XP, Windows 2000 ve Windows Me'den sonraki Microsoft Windows sürümüdür. Windows XP, en iyi Windows sürümünü oluşturmak üzere Windows 2000'in Tak ve Kullan gücünü—standart temelli güvenlik, Windows 98 ve Windows Me'nin en iyiözellikleriyle birlikte yönetilebilirlik ve güvenilirlik—kullanımı kolay arabirimi ve yeni destek hizmetlerini bir araya getirerek Windows işletim sistemlerini ortak bir yerde buluşturmuştur.
Windows XP, geliştirilmiş Windows 2000 kodunu temel alarak ve ev ve işyeri kullanıcılarını hedefleyerek, farklı sürümler halinde oluşturulmuştur. Bunlar Windows XP Home Edition ve Windows XP Professional' dır.
Not:alıntıdır...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Son mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd