Yardımmmm!!!lisans mezunlarının aof de muafiyet durumları!!!

athena07

Yeni Üye
Ben 4 yıllık fakülte mezunuyum ve doğal olarak yök derslerini aldım... (inkılap tarihi, türk dili ve edebiyatı, yabancı dil...)
sınava girerek(!)(-ki sınavsız giriş hakkımız olduğunu bilmiyordum, sonradan öğrendim) aof ye kayıt oldum.şu anda işletme 2. Sınıf öğrencisiyim...aof de muafiyet yok sanıyordum ama forumlardan olduğunu öğrendim...
Bu durumda 4 yıllık fakülte mezunu tekrar 4 yıllık aöf okursa önceki derslerden muaf olabilecek mi???ve olunabiliyorsa ne yapmalı (-ki 2. Sınıfta inkılap tarihi var ve bu dersi bana verdiler)
(konuyu aof ye sordum ve bir yanıt alamadım:( )
konu hakkında bilgisi olan varsa ve cevaplandırırsa çok memnun olurum...
Herkese iyi çalışmalar...

enginsaat

Yeni Üye
böyle birşeyin olacağını sanmıyorum..dikey geçişle devam etseydin türk dilinden inkılaptan muaf olurdun ama aöf ye baştan kaydolduğun için muafiyet olmaz..aöf büroları yanıt veremediyse buradaki hiç kimse bilemez bu sorunun cvbını:)

enginsaat

Yeni Üye
ayrıca ;

Muafiyet

Madde 17-

* Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları sınıf, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadırlar. Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarında (açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakülteler dahil) daha önce okudukları ve başardıkları dersler dolayısıyla hiçbir şekilde muafiyet tanınmaz.
* Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencisi iken, yeniden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek, kayıtlı olduğu bölüm ve programdan, başka bir bölüm ve programa yerleştirilenler, önceki kaydını sildirmek koşuluyla, yerleştirildikleri bölüm ve programın 1 inci sınıfına kayıt yaptırabilirler. Bu öğrencilere fakültelerde daha önce okudukları ve başardıkları dersler dolayısıyla hiç bir şekilde muafiyet tanınmaz.

Linsey

Özel Üye
Ben 4 yıllık fakülte mezunuyum ve doğal olarak yök derslerini aldım... (inkılap tarihi, türk dili ve edebiyatı, yabancı dil...)
sınava girerek(!)(-ki sınavsız giriş hakkımız olduğunu bilmiyordum, sonradan öğrendim) aof ye kayıt oldum.şu anda işletme 2. Sınıf öğrencisiyim...aof de muafiyet yok sanıyordum ama forumlardan olduğunu öğrendim...
Bu durumda 4 yıllık fakülte mezunu tekrar 4 yıllık aöf okursa önceki derslerden muaf olabilecek mi???ve olunabiliyorsa ne yapmalı (-ki 2. Sınıfta inkılap tarihi var ve bu dersi bana verdiler)
(konuyu aof ye sordum ve bir yanıt alamadım:( )
konu hakkında bilgisi olan varsa ve cevaplandırırsa çok memnun olurum...
Herkese iyi çalışmalar...
Eğer açıköğretime dikey geçiş yapmış olsaydınız,
3.Sınıfta ingilizce,
4.Sınıfta ise Türk dili derslerinden muaf olucaktınız;)

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,726
Son üye
BexlasSob