12 Eylül'de Referanduma Gidecek Olan Anayasa Maddeleri Neler Bliyormusunuz???

12 Eylül Referandumunda Ne Oy Vereceksiniz

• Evet

Kullanılan: 66 44.0%
  • Hayır

Kullanılan: 74 49.3%
  • Kararsızım

Kullanılan: 10 6.7%

• Kullanılan toplam oy
    150
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

By_tr

Özel Üye
ne güzel hoşgörü iklimindesiniz ama uygun yerde devam etse sohbetinizde bizde dahil olsak :)

gohan

Kaldırım Mühendisi
evet diyeceğim

ceyda_k

Yeni Üye
bende EVET diyorum bunu parti meselesi yapmasın kimse herkes elini vicdanına koysun!!!

Bu Anayasa Değişikliği için AKP Anayasa'sıdır Diyenler Acaba Gerçekten Bu Yapılacak Değişiklikleri Hiç Okumuşlarmıdır ?

Ve Sizler Bu ülkede Sadece AKP'nin mi İktidarda Olacağını Düşünüyorsunuz ?

Yani Bu Anayasa ile Eğer AKP nin Çıkarlarını Koruyacak Bir Anayasa Yaptığını Düşünüyorsanız, Bir Sonraki Hükümek Eğer CHP+MHP Koalisyonu veya Tek Başına CHP İktidarı veya Tek Başına MHP İktidarı veya 4 Partili Bir Koalisyon Olacaksa ( Varsayıyorum ) O Zaman Onlarında Çıkarlarını Koruyacak Bir Anayasa Olmayacakmı ? Onlar Ne Yapacakalr O Zaman Tutup Bu Anayasayı tekrar 12 Eylül 1980 Darbecilerinin Hazırladığı Şeklindemi Dönüştürecekler Sanıryorsunuz??

AKP nin Kendi Başına Bir Anayasa Değişikliği Yapmasını İstemeyenler Neden Kendileri Bir Anayasa Yapıpta Şu Zamana Kadar TBMM'de Genel Kuruluna Getirmediler ?

Neden 1980'den Beridir Özgürlükler Yolunda Anayasa Değişikliği Yapmadılar?

Neden 1980 Darbecilerini Yargılama Teşebbüsüne Girmediler ?

Neden Hep Vesayetçi Rejimi Desteklediler?

Madem Özgürlükçüler, Demokratikler, Halkçılar, Milliyetçiler, Hangi Anayasa Değişikliği İle Özgürlüğün Artmasını Sağlamışlar, Hangi Anayasa Değişikliği Önerisi İle Bizi Daha Demokratik Hale Getirmişler?

Yine İlk Yazdığıma Geliyorum, Sizler Hayır Diyen Arkadaşlar Öncelikle Yazılan Maddeleri Okuyun, Sonra Değişiklikleri Okuyun ve Söyleyin;

“Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için yapılabilecek ayrıcalıklara,

“Özel hayatın korunması ve fişlemelerin önüne geçilebilmesine,

“Yurtdışı çıkış yasağının sadece hakimler tarafından suç soruşturması veya kovuşturması varsa verilmesine,

“Devletin her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri almasına,

“Birden fazla sendikaya üye olma hakkına ( ki işime hangisi gelirse çıkarlarımı hangisi daha iyi korursa, hangisi patronların değil benim işçilerin yanında olursa onun toplu sözleşmesi ile hakkımı ararım ),

“Memur ve diğer kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkına sahip olmalarına ( Sosyal ve mali haklarını beğenmiyorlarsa memurlar neden toplu sözleşme ve grev haları kanun önünde olmasın ) ,

“Grev Yapma Hakkındaki Engellerin Kaldırılmasına ,

“İdarenin her türlü iş ve eyleminden dolayı haksızlığa uğrayan vatandaşların başvurabileceği Kamu Denetçiliği Kurumu'nun Hayata geçirilmesine, ( Neden devlet ve kurumları yüzünden oluşan zararalarımdan dolayı hakkımı arayamayayım )

“YAŞ kararları ile hiç bir sebep yokken ( Bir çoğu sadece eşinin başı örtülü diye, balolara katılmıyor diye, namaz kılıyor diye ) askerlikten men edilerek her türlü özlük hakları ellerinden alınanların yargı yoluna gitmelerinin önünün açılmasına, ( Neden askerden atılanlar bir mahkeme ile haklarını arayamasın )

“Memurlara Toplu Sözleşme Hakkının Verilmesine, ( Neden memurlar toplu iş sözleşmesi yapamasınlar )

“Memurlara verilen gerekli gereksiz disiplin cezalarının yargı denetimine açılmasına, ( Neden Disiplin cezası alanlar haksız yere aldıklarını düşünüyorsa haklarını mahkemee arayamasınlar )

“Sivillerin askeri Mahkemede Yargılanmasının Önüne Geçilmesine ve Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlara ait davalar her halde adliye mahkemelerinde görülmesine, ( Neden ben bir sivilken askeri mahkemede yargılanayım, ve neden demokratik düzene kasteden askerleri askerler yargılasın? neden sivil mahkemelerde yargılanmalarının önü açılmasın, askerler siviller tarafından yönetilmiyormu yoksa )

“Anayasa Mahkemesinin daha fazla demokratik bir düzene girmesine, üye sayısının artması ve anayasa mahkemesine bireysel başvuruların yapılmasına, ( Neden Anayasa Mahkemesi daha demokratik olmasın, neden daha fazla üyesi olmasın, neden Anayasa mahkemesine seçilenler belirli bir zümreden değilde toplumun çeşitli kesimlerinden seçilemesinler, Neden ben bireysel olarak Anayasa Mahkemesine başvuramayayım orası benim ülkemin demokratik bir yargı kuruluşu değilmi)

“Anayasa Mahkemesi üyelerinin görev sürelerinin sınırlanmasına ve dolayısı ile vesayetçi bir düzenin önüne geçilmesine, ( neden belli bir süre için seçilmesinler )

“HSYK'nın daha demokratit bir yapıya kavuşmasına, dolayısı ile vesayetçi düzenden kurtulmasına, dolayısı ile atığım astık kestiğim kestik şeklinde davalara müdehale ederek savcıları hakimleri görevden almaların önüne geçilmesine, ( Hakimler ve Savcılar Ne kadar çelişkili değilmi, hakim yargılayan savcı suçlayan ve bu ikisi aynı kuruluşa bağlı ve o kuruluş istediği hakimi ve savcıyı istediği zaman bir geceyarısı bildirisi ile görevden alabiliyor hangi davaya baktığı ve kimi suçladığına bakılmadan, astığım astık kestiğim kestik bir tavırla, neden bu tavrı takınanların daha demokratik bir şekle girmesinler, neden vesayetçi düzenleri devam etsin)

“12 Eylül 1980 Darbecilerinin Yargılanmasını engelleyen ve bundan önceki hiç bir hükümetin değiştirmediği geçici maddenin kaldırılarak, darbe yapanların yargılanmasına olanak sağlanmasına ( Onların gıyaplarında bile yargılanması demokratik bir zaferdir. neden yargılanmasınlar, 12 Eylül darbesinden hapse atılmışlar ve yakınları, Suçsuz yere idam edilenlerin yakınları, zarara uğrayanlar ve yakınları demokrasinin önüne engel olanlar ve sizleri üzüntü içine sokanları, sizlere acı verenleri, canınızdan can alanları,maddi manevi sizlere zarar verenleri gıyaplarındada olsa yargılanmalarına neden karşı çıkasınız)

Bütün Bunlara Hayırmı Diyeceksiniz ???

Ya sizler bu maddeleri okumuyorsunuz yada ben ve evet diyen diğer insanlar anlayışımız çok kıt sizler gibi düşünemiyoruz.

Çünkü ben bu değişiklikleri okuyunca Çoğulcu demokrasinin, özgürlüklerin önünün açılmasını ve vesayetçi yapının ortadan kalkması için gerekli olan şeyleri görüyorum.

Bunların olması için Anayasa Değişikliği Teklifini İlla AKP dışında bir partinin yapmasımı gerekli ?

Artık siyasi düşünceleri bir kenara bırakarak, gerçekten yapılacak değişiklikleri okuyarak bir karar verseniz diyorum. Özgürlüklerden mi yanasınız vesayetçi bir düzendenmi, demokrasi ve çoğulculuktan mı yanasınız yoksa birbirini seçen al gülüm ver gülüm yapanların düzenindenmi, adaletten mi yanasınız yoksa verilen kararların kesin olduğu ve her türlü hakkın elinizden alınarak sizi ortada bırakan bir düzenin mi, devletin daha fazla demokratikleşmesinden mi yanasınız yoksa darbecilerden mi?

Kararı sizler vereceksiniz.

sonuna kadar efet ülkemiz için en dogru karar...hayır dienler neye hayır dediklerini kendileride bilmiolarki bilinçsizce hiç bişeyin farkında olmadan gerçegi gözardı ederek hayır demek için hayır diolar adeta..

Sosyolog_60

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
Milyonlarca kere EVET EVET EVET diyorum....

ayberk228

Yeni Üye
Bölüm:
Halkla İlişkiler
sonuna kadar efet ülkemiz için en dogru karar...hayır dienler neye hayır dediklerini kendileride bilmiolarki bilinçsizce hiç bişeyin farkında olmadan gerçegi gözardı ederek hayır demek için hayır diolar adeta..

Önce bir Türkçe'yi doğru kullanmayı bilelelim. Sonra tartışmalara girelim.
Eskişehir Halkı HAYIRseverdir diyorum. :cool:

E

_elmayra_

Misafir
bende evet diyenler için aynı şeyleri düşünüyorum

vanilya

Forum Ahalisi
evet tabikiii........bunu parti meselesi haline getirenleri anlayamıyorum bu değişiklikleri görüpte nasıl hayır derler..sırf ideolojik muhalefet başka bişey değil..

halil_tuba

Yeni Üye
acaba sen neye evet diyeceğini biliyormusun akp hükümeti neye elini attıysa yüzüne gözüne bulaştırdı terörle mücadele dedi önceden terörist dağdaydı şimdi istanbulun göbeğinde eylem düzenliyo kamu denetçiliği kurumu kurulsun diye bi madde var kamu denetçisinin kararları hüküken bir bağlaycılık kazanmaz , grev yapma hakkı tanınacak memura deniye hatırlatırım geçen sene TCDD grev yaptı diye onlarca işçiyi işten çıkarmıştı daha neler var neler arkadaşlar bu ülke hepimizin bu ülke TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ sahip çıkacak olanda bizleriz ben bir şehit kardeşi olarak bu rezilliğe evet diyemicem

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN

Yeni anayasa paketinin bize getirdikleri;

1_Çocuk istismarının önüne geçilmesine EVET diyeceğiz.

2- Kişisel verilerin ancak kanunlarla öngörülen hallerde veya kişilerin açık rızası ile işlenebilmesine EVET diyeceğiz.

3- Fişlemenin tarihe karışmasına EVET diyeceğiz..

4- İnsanların kendileriyle ilgili kaydedilen bilgilere rahatlıkla ulaşmasına, yanlışsa düzeltebilmesine, rahatsız ediciyse, ortadan kaldırılmasına imkan sağlamaya EVET diyeceğiz

5-Yurtdışına çıkış özgürlüğünün genişlemesine EVET diyeceğiz.

6- İdarenin her türlü iş ve eyleminden dolayı haksızlığa uğrayan, uygunsuz bir muamele ile karşılaşan vatandaşların, mahkemeler dışında şikayetlerine iletebilecekleri bir Kamu Denetçiliği Kurumunun kurulmasına EVET diyeceğiz.

7- 12 Eylül darbesini yapan darbecilerin ve onların yardımcılarının hesap verebilmelerine imkan sağlamaya EVET diyeceğiz.

8- Yüksek askeri şura kararlarıyla ordudan atılan insanların mahkemelerde haklarını arayabilmelerine EVET diyeceğiz.

9- Mahkemelerin kendisini halkın iradesiyle seçilen hükümetlerin yerine koyamamasına EVET diyeceğiz.

10- Askerlerin sivilleri yargılayamayacağı bir zemin hazırlanmasına EVET diyeceğiz.

11- Sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına son vermeye EVET diyeceğiz.

12- Anayasa mahkemesinin yapısını tıpkı gelişmiş ülkelerdeki gibi çağdaş ve geniş katılımlı bir şekle dönüştürmeye EVET diyeceğiz.

13- Vatandaşların anayasa mahkemesine bireysel başvuruda bulunma haklarına EVET diyeceğiz.

14- Türkiye’nin dünyadaki insan hakları imajına olumlu katkı sağlamasına EVET diyeceğiz.

15- HSYK’nın kuruluşu ve işleyişinde kapalı devre sistemine son vermeye EVET diyeceğiz.

16- HSYK’nın ihraç kararlarının yargı denetimine tabi tutulmasına EVET diyeceğiz.

17- Aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olma imkanına EVET diyeceğiz.

18- Memurlara toplu sözleşme hakkı verilmesine EVET diyeceğiz.

19- Grev hakkının ödündeki engellerin ortadan kaldırılmasına EVET diyeceğiz.

20- Emekli memurların da toplu sözleşmelerden yararlanabilmelerine EVET diyeceğiz.

21- Esnafın, sanatkarın, tüccarın ve sanayicinin hükümetin sosyal ve ekonomik politikalarında söz sahibi olmasına EVET diyeceğiz.

22- 12 Eylül Darbe anayasasının kısmen de olsa değişmesine EVET diyeceğiz.

23- İnsanları, ekmekle özgürlük arasında tercihe zorlayan anlayışa son vermeye EVET diyeceğiz.

24- Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçmeye EVET diyeceğiz.

25- Gücün kanunundan, kanunun gücüne geçişe EVET diyeceğiz.

Elbette EVET............

amel

Yeni Üye
bende ewet diyorum ve bu gun çıkıp (kişiler için söylemiyorum parti liderlerinden bahsediyorum) hayır diyenlerde zamanında iktidardı niye bu değişkliği yapmadılar.... sen zamanında düşünüp yapmamışsan şimdi yapanı suçlayamazsın..

JüLide'

Yeni Üye
bu ülkeyi sattıklarında da evet dersiniz artk

amel

Yeni Üye
ülke satmak ...Çok ayıp..kişilerin kararları kendilerini bağlar. daha ii haklara sahip olmak istemek suç mu bu ülkede? ewet dersiniz yada hayır. bu kişileri ilgilendirir ama ewet dediği için yada hayır kimesyi yargılayamazsınız.. ewet demem yarın ülkemi satıcam anlamına gelmez.. bu nasıl bir bakış açısıdır... ????

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
Yeni anayasa paketinin bize getirdikleri;

1_Çocuk istismarının önüne geçilmesine EVET diyeceğiz.

2- Kişisel verilerin ancak kanunlarla öngörülen hallerde veya kişilerin açık rızası ile işlenebilmesine EVET diyeceğiz.

3- Fişlemenin tarihe karışmasına EVET diyeceğiz..

4- İnsanların kendileriyle ilgili kaydedilen bilgilere rahatlıkla ulaşmasına, yanlışsa düzeltebilmesine, rahatsız ediciyse, ortadan kaldırılmasına imkan sağlamaya EVET diyeceğiz

5-Yurtdışına çıkış özgürlüğünün genişlemesine EVET diyeceğiz.

6- İdarenin her türlü iş ve eyleminden dolayı haksızlığa uğrayan, uygunsuz bir muamele ile karşılaşan vatandaşların, mahkemeler dışında şikayetlerine iletebilecekleri bir Kamu Denetçiliği Kurumunun kurulmasına EVET diyeceğiz.

7- 12 Eylül darbesini yapan darbecilerin ve onların yardımcılarının hesap verebilmelerine imkan sağlamaya EVET diyeceğiz.

8- Yüksek askeri şura kararlarıyla ordudan atılan insanların mahkemelerde haklarını arayabilmelerine EVET diyeceğiz.

9- Mahkemelerin kendisini halkın iradesiyle seçilen hükümetlerin yerine koyamamasına EVET diyeceğiz.

10- Askerlerin sivilleri yargılayamayacağı bir zemin hazırlanmasına EVET diyeceğiz.

11- Sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına son vermeye EVET diyeceğiz.

12- Anayasa mahkemesinin yapısını tıpkı gelişmiş ülkelerdeki gibi çağdaş ve geniş katılımlı bir şekle dönüştürmeye EVET diyeceğiz.

13- Vatandaşların anayasa mahkemesine bireysel başvuruda bulunma haklarına EVET diyeceğiz.

14- Türkiye’nin dünyadaki insan hakları imajına olumlu katkı sağlamasına EVET diyeceğiz.

15- HSYK’nın kuruluşu ve işleyişinde kapalı devre sistemine son vermeye EVET diyeceğiz.

16- HSYK’nın ihraç kararlarının yargı denetimine tabi tutulmasına EVET diyeceğiz.

17- Aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olma imkanına EVET diyeceğiz.

18- Memurlara toplu sözleşme hakkı verilmesine EVET diyeceğiz.

19- Grev hakkının ödündeki engellerin ortadan kaldırılmasına EVET diyeceğiz.

20- Emekli memurların da toplu sözleşmelerden yararlanabilmelerine EVET diyeceğiz.

21- Esnafın, sanatkarın, tüccarın ve sanayicinin hükümetin sosyal ve ekonomik politikalarında söz sahibi olmasına EVET diyeceğiz.

22- 12 Eylül Darbe anayasasının kısmen de olsa değişmesine EVET diyeceğiz.

23- İnsanları, ekmekle özgürlük arasında tercihe zorlayan anlayışa son vermeye EVET diyeceğiz.

24- Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçmeye EVET diyeceğiz.

25- Gücün kanunundan, kanunun gücüne geçişe EVET diyeceğiz.

Elbette EVET............
ve bir kez daha EVET EVET EVET.....

styldodgy

Yeni Üye
burda biraz yanli bir durum sezdim ben ama sonuna kadar bendende HAYİR.

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
Yanlı durum söz konusu degil herkesin şahsi fikri kararı kendine

JüLide'

Yeni Üye
Milletin elinden vekilini seçme hakkını alan ve bu hakkı parti liderlerine veren anayasa sizce demokratikmidir.sonuna kadr HAYIR

AsenA_38

Yeni Üye
efet diye bir kelime bilmiyorum ben öncelikle onu söyleyim ayrıca hayır için çok geçerli nedenlerim var kimse bilinçsizce oy kullanmıyor en azından bu sitede kime ne için oy vereceklerini bilen aklı başında insanlar var ...

hayır diyenleri sırf muhalefet yapıyor diye düşünenler ne kadar sığ düşündüklerinin farkında değiller heralde yaşımızı başımızı almışız ve seçmen olmuşuz tercihimize saygı duyulmasını istiyorum .sırf particilik uğruna veya sırf muhalefetlik yapmak için hayır dediğimizi düşünenler bize resmen saygısızlık etmiş olurlar çünkü parti menfaatlerini ülke menfaatinden üstün tutacak kadar küçülmedik siz evet derken bir bildiğiniz varsa bizimde hayır derken bi düşündüğümüz var elbet

HAYIR da kararlıyım

only roses

Özel Üye
Bölüm:
MEZUN
unutmayın bu bir genel seçim değil, referandum... ben bir partiden, hükümetten, görüşten ya da dönemden bahsetmiyorum... ben halen darbe anayasası'nın nasıl savunulabildiğini merak ediyorum... ve ben sivil anayasa'ya evet diyorum bir partiye değil..anayasa mahkemesi pakette sakınca görmedi.anayasa mahkemesinden geçmiş bir paketi oyluyoruz.artık halkın bu yeniliklere açık olması lazım.yani osmanlı lale devrinde reform yaşadı ancak halk reforma hazır değildi ve yıkıldı.artık reforma hazır olma zamanıdır.yenilik ve daha fazla demokrasi için evet
EVET.......

AsenA_38

Yeni Üye
darbe anayasası ne kadar demokratikse bu da ancak o kadar demokratik bence madem iyi niyetli maddeler tek tek oylansaydı istediğim iki madde geçecek diye diğerlerini neden kabul etmek zorundayım hem başbakan bi taraf olan bertaraf olur diyerek insanları resmen evet demeye zorluyor bu ne kadar adil bir oylama barbarlıkla mı evet dedirtecek sendikaları korkutara mı evet dedirtecek kusura bakmayın ama insanları tehdit eden bir başbakanın getireceği demokrasi kendi duruşundan belli barbarlık yönünden darbe anayasaından ne farkı kaldı bu açık oylama sistemini zaten anlamadım sendikalar rengini belli etmemeliydi bence böyle tehdit edilmezlerdi evet çıkınca sandıktan bertaraf olmazlardı nede olsa ağa var başımızda

JüLide'

Yeni Üye
katılıyorm kesinlkle..demokrasi bunn neresnde?yerel mahkeme hakimlerinin HSYK' da oy kullanacak olması,HSYK'yı demokratik yapmaz.cnkü yerel mahkeme hakimleri,bakandan müsteşardan,bakana ve müsteşara bağlı müfettişlerden,yargıtay ve danıştay üyelerinden çekinecekleri için özgür iradeleri ile oy kullanmaları zordur hatta mümkün degldir.80yaşını aşmış kişileri yargılamayı düşünen akp zihniyeti hesaptan kaçmak için yargıyı siyasetçinin emrine sokmaya çalısıyor.evt bu bir seçim degl referandm ama kendi menfaatleri doğrultnsda yapılan bi oylama.sadece yenilik gelsn die düşünenler de evet diyor ama bu işin iç yüzünü kmse görmüyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd