19 Haziranda Yürürlüğe Giren Yeni Not Sistemi Hakkında ??

mania06

Yeni Üye
tam anlamıyla bılen varsa anlatsın aöf de çalışanların bıle haberı yok yeni sistemden

mania06

Yeni Üye
oyle olmuş malasef telle konuştuğum kışı bu konu hakkında bılgımız yok yönetmeliği okuyun beyfendı dyo okudum anlamadım dyo şu an yardımcı olamam ne desem yalan olur dedı

okyanusfrh

Yeni Üye
bu sıstemde artık standart sapma dıye bır sey var yanı ne demek ögrencılerın sınavda yaptıkları ortalamaya gore degerlendırılecek yanı dıyelım 10 kısı 70 aldı sınıfın ortalaması 70 olur ama bı yandan da ıyı yanı da var mesela sınıfın ortalaması 40 sende kırkla gecersın ok :)
ya ben yatay geçiş yaptım sizin söylediğiniz sistem bizde vardı ama burda bi sınıf yokki :confused: yoksa varmı :confused: nasıl oluo :(

serhatK

Yeni Üye
arkadaşlar bunun çan eğrisiyle filan alakası yok ki aldığımız notlara harflerle adlandırma getirilmiş ve genel not ortalamasıyla çok düşük olmıyan derslerden de geçmemiz sağlanmış bi nevi bence güzel bir uygulma (örneğin ben 3. sınıfta 6 derse gircem bu altı dersten not ortalmam 50_55 arası olursa aralarında 33 den dusuk olmayan ders warsa borclu olmadan bir üst sınıfa geçmiş olcam) galiba böle..:)

cantek

Yeni Üye
keşke öle birşey olsa ne iyi olacak büte kalmamış olacam anladığım kadarıyla keşkeeeeeeeeee inşallah :D

UZMANN

Özel Üye
keşke öle birşey olsa ne iyi olacak büte kalmamış olacam anladığım kadarıyla keşkeeeeeeeeee inşallah :D
Dostum büte kalmaman için arasınav ve finallere uygulanması lazım, umutlandırma kendini, iyi düşün bakalım kalmıcak mısın ?
Bütlerden itibaren uygulanması durumunda "bütlerden kaldığın" bazı dersleri verebilme ihtimalin var, ancak bu durum vize ve finallerine takabül etmez!
Sağlıcakla kal...

zynp0606

Yeni Üye
Dostum büte kalmaman için arasınav ve finallere uygulanması lazım, umutlandırma kendini, iyi düşün bakalım kalmıcak mısın ?
Bütlerden itibaren uygulanması durumunda "bütlerden kaldığın" bazı dersleri verebilme ihtimalin var, ancak bu durum vize ve finallerine takabül etmez!
Sağlıcakla kal...
Evet büte yansıyacak olsa daha önceden haber veirlerdi ama bence çan eğrisi yapmayacaklar sadece harflendirmişler mesela tbt den ben vize ve finalden 50 aldım geçtim vize ve finale 50 yazmayacak ama CC diye yazıcak bence aöf kimseyi kolay geçirmez vardır bunda da bişey yine kaldığımız yerden çalışmaya devam

haydaa

Yeni Üye
bence yönetmelik bundan sonraki dönemler için geçerli ve ayrıca daha da zor hale getirmişler harfler canınızı sıkmasın 4'lük sisteme göre ayarlanmış. yani aldığımız notlar belli aralıklarda harflendirilecek. aldığımız derslerde not ortalaması 2,00 veya üstündeyse dönem geçiyoruz diye anladım ...:(

nigar unutulmaz

Yeni Üye
Sınıfa göre nasıl değerlendirilirki? Ben iyi çalışmışım 30 kişi aynı salonda sınava girecez 30 kişide 20 si başarılı değilse bu bizedemi yansıycak..başarıda yansıyosa başarısızlıktada yansımalı dimi ee o zaman çalışanın hali ne oluyo
kredili sistemi biraz biliyom ama bundan bişey anlamadım açıkçası

nigar unutulmaz

Yeni Üye
Sadece a-b-c-d gibi sınıflayacaklarsa problem yok10 luk değilde beşlik sisteme göre olur..oda bişey kaybettirmez kazandırmazda bence

yasucuk

Yeni Üye
mevcut sıstemınızın harıka bebişli bayan ben cok calısırsam 20 kısı fılan hıc agzını yorma sen cok calısırsan yuksek noyt alırsan daha fazla gecme sansın olucak ortalamalar alınıcak o sınıfa gore degıl derse gore ortalama alınır o zaman gecme notu 30 ları bıle gorur ornek matematık dersı ha suda var cok kolay bır ders olur ortalamaya gore gecme notu 55 olur olmazda dıyelımkı mıllet calısmıs 55 altı alan yok gıbı bu sıstem harıka olmus sınıfta kalan adam olmaz ornek bazı arkadaslar matematıgı yapamıyor ama dıger derslerı 50 --60 fılandır ortalaması o adam zaten 2.00 rahatlıkla gecer ve mat dersındende harf sıstemıne gore dc gecıyor galıba 2.00 gectıgınız takdırde mat kendısını kurtaırır sıstem guzel ama cok aof mezunu olur mezun cok olursadabu askerlıge yansır hanı bı aralar tek tıp olacak dıyorlardı ya ha ıste onu en kısa zamanda yanı 2 seneye kadar getırırler cunku ıkı seneye kadar mezun patlaması yasanır bu sıstemle sunu soyleyım aof ıcın cok buyuk acılım demekkı mezun az verıyor yanı atıyorum 4 sııf 30000 kısı varsa 15000 kısı fılan mezun oluyor galıba yarı yarıya bı oran olucak kı harflıye yanı can egrısıne gecsın demekkı mezun olan yok ee adamda mezun olmıyorum dıye okulu bırakıyor gayet normal aof nın gelırı azalıyor onlar kesın ıstatıstık yapmıslardır 1 sınıfa kayıt olan su kadar ama 2 sınıfın sonundan sonra kayıtlar sıılınıyor harclar yatmıyor 4 sınıf su kadar ama yarısı bıle mezun olamıyor dıye buna kafa yormus bunlar bellı yanı kısacası sıstem cocuk oyuncagına donmus artık sınıf gecmek kolay muhım olan oss de bellı puanı gecın turkce mealı budur sayın arkadaslar ben mezun oldum keske bu sıstemi bızım donemımızde getırselerdı son sınıfta 1 sene kaldım kesınlıkle kalmazdım cunku ıkı dersım vardı ve her ıkısındede 2 soru eksık cvp adım dıye 50 tutturamadım can egrısı olsaydı o dersten gecerdım dc bıle gelde obur derslerın ortalaması bu derslerımı kurtarırdı neyse bız yararlanamadık sız yararlanın bu arada dıplomayı alan oldumu nasıl bılen varsa ama bu yılın dıplomasını alan varsa bıraz bahsedebılır mı nasıl bı sey acaba darısı dıger arkadasların basına

wimax

Yeni Üye
arkadaşlar selam eğer bu sistem seneye girerse çok şanslıyız çünkü bu sistemi çan eğrisini bilgi yönetimi bölümünde aof zaten kullanıyor 2.00 not ortalamısıyla geciliyor.46 ve 43 le alsan bile geciyosun işallah bütün bölümlere uygularlarda hersene büte kalmaktan kurtuluruz en azından.

cenksagapo

Yeni Üye
arkadaşlar bilgi yönetimi mezunuyum 2 yılda bitti bu sistem yani ecst sistemi ile mezun oldum. 29 dan bile geçenler var, 33 notu ile geçen var ben ingilizceden 49 ile geçtim geçen yıl... not ortalamam 2.94 bu yılda 3,80 yani sistem güzel kalan olmaz kesinlikle herkes geçer mezuniyet töreninde bahsetmişlerdi bu konuyla ilgili. herkese allah kolaylık versin...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar