2012 Aöf kayıt ile ilgili sorular

bidunya

Yeni Üye
Bölüm:
Listede Yok
Merhaba ben bu sene ygs-lys ye girdim ve lıse bu sene bıttı(açık) ösys sonucları acıklandı ve aöf iktisat fakültesi kamu yönetimini kazandım bunla alakalı bir kaç sorum var.

1-Kayıt olmaya gittiğimizde olunca kitaplarını hemen alabiliyormuyuz.
2-Öğrenci kimliğini hemen alabiliyormuyuz kayıta gittiğimizde veya ne zaman alıyoruz.
3-Kayıt olurken askerlik için herhangibir belge goturmeme gerek varmı daha 18 yasındayım(1994 Ağustos doğumluyum).
4-Kayıt oldum yeni askerlik kanuna göre tecil için belli bir zamandan sonra herhangibir şey yapmam gerekiyormu yoksa okul 29 yaşına kadar 2 yıl üst üste kalsamda tecil ediyormu otomatik.
5-Galiba bu sene kredili sisteme geçiliyormuş her dönem kayıt yenilicez kayıt yenılerken kayıt ucretını yatırdıgmızda otomatık oluyor dıye duymustum boyle bıse dogru mu? ve baska bıse yapmamız gerekıyormu kayıt yenılerken.
6-Bu yeni kredili sistemde her dönem derslerinin dersleri ayrımı olucak yoksa yıl içindeki dersleri her iki dönemdede alabiliormuyuz.
7-Kredili sistemde dönem dönem siteden dersmi seçiyoruz yoksa dersler bellimi ona goremı sınavlara gırıcez ona gorede ders ktıaplarını donem donemmı alıcaz yoksa bır sefere mahsus olmak uzere sene baısndamı alıcaz.
8-Yeni kredili sistemde donem donem ders sececeksek bı donemde en fazla kac kredılık ders alabılıyoruz ve mezun olmamız ıcın kac kredı gerekıyor okulu bıtırmemız ıcın neler gerekıyor ve secmelı ders vs. varmı neye gore ders secıcez.
9-Son olarak yeni kredili sistemde dersler donem donemmı ayrılacak yanı dıyelımkı ıktısada gırıs dersının konualrını 2ye bolup 1.donem bırını verıcez 2.donem bırsınımı yoksa derslerı her ıkı donemdede tum konualrdan sınava gırıp not hesaplamaısna goremı dersten gecıp kalıcaz.

Başınızı agrıttım ama kususra bakmayın artık :D

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Merhaba ben bu sene ygs-lys ye girdim ve lıse bu sene bıttı(açık) ösys sonucları acıklandı ve aöf iktisat fakültesi kamu yönetimini kazandım bunla alakalı bir kaç sorum var.

1-Kayıt olmaya gittiğimizde olunca kitaplarını hemen alabiliyormuyuz.
2-Öğrenci kimliğini hemen alabiliyormuyuz kayıta gittiğimizde veya ne zaman alıyoruz.
3-Kayıt olurken askerlik için herhangibir belge goturmeme gerek varmı daha 18 yasındayım(1994 Ağustos doğumluyum).
4-Kayıt oldum yeni askerlik kanuna göre tecil için belli bir zamandan sonra herhangibir şey yapmam gerekiyormu yoksa okul 29 yaşına kadar 2 yıl üst üste kalsamda tecil ediyormu otomatik.
5-Galiba bu sene kredili sisteme geçiliyormuş her dönem kayıt yenilicez kayıt yenılerken kayıt ucretını yatırdıgmızda otomatık oluyor dıye duymustum boyle bıse dogru mu? ve baska bıse yapmamız gerekıyormu kayıt yenılerken.
6-Bu yeni kredili sistemde her dönem derslerinin dersleri ayrımı olucak yoksa yıl içindeki dersleri her iki dönemdede alabiliormuyuz.
7-Kredili sistemde dönem dönem siteden dersmi seçiyoruz yoksa dersler bellimi ona goremı sınavlara gırıcez ona gorede ders ktıaplarını donem donemmı alıcaz yoksa bır sefere mahsus olmak uzere sene baısndamı alıcaz.
8-Yeni kredili sistemde donem donem ders sececeksek bı donemde en fazla kac kredılık ders alabılıyoruz ve mezun olmamız ıcın kac kredı gerekıyor okulu bıtırmemız ıcın neler gerekıyor ve secmelı ders vs. varmı neye gore ders secıcez.
9-Son olarak yeni kredili sistemde dersler donem donemmı ayrılacak yanı dıyelımkı ıktısada gırıs dersının konualrını 2ye bolup 1.donem bırını verıcez 2.donem bırsınımı yoksa derslerı her ıkı donemdede tum konualrdan sınava gırıp not hesaplamaısna goremı dersten gecıp kalıcaz.

Başınızı agrıttım ama kususra bakmayın artık :D
Sorularıızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım;

1 - Evet aöf bürolarına gönderilen kitapları hemen alabilirsiniz. ( Bu yıl kitapların bir çoğu değişeceği için kitap dağıtımında sıkıntılar yaşanması muhtemeldir )
2 - Öğrenci Kimlikleri Ocak ayına kadar aöf bürolarına gönderilmektedir. Kayıt olduğunuzda aöf bürosundan öğrenci kimliği yerine geçen geçici bir belge verilmektedir. Bu belge ile sınavlara girebilir ve bürolardaki işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
3 - Hayır askerlikle ilgili herhangi bir belge istemeyecekler. Bu işlemleri artık internetten kendileri hallediyorlar.
4 - Üniversite kayıtlı olduğunuz sürece 29 yaşınıza kadar sizin tecil işlemlerinizi gerçekleştirmektedir.
5 - Kayıt yenileme harç ücretlerini yatırdığınızda kaydınız yenilenmiş olur. İlk kayıt yenileme işleminizi Mart ayında yapacaksınız. Harcı yatırdıktan sonra üroya gidip kitaplarınızı alabilirsiniz.
6 - Her dönemin dersi ayrı olacak. Güz döneminde almadığınız bir dersi seneye güz döneminde alabilirsiniz.
7 - İlk defa kayıt olanlar ders seçimi yapmıyorlar. Üniversite 1.sınıf derslerini otomatik atamaktadır. Kitapların bazıları dönem dönem, bazıları ise bir seferde dağıtılabilir.
8 - Kredili sistemde üniversite size 30 kredilik ders ataması gerçekleştirmektedir. Siz üst dönemlerden 15 kredilik daha ders alma hakkına sahipsiniz. ( İlk defa kayıt olanlar üstten ders alamamaktadır.) Kredili sistemde şimdilik seçmeli ders bulunmamaktadır.
9 - Evet hemen hemen dediğiniz şekilde olacak. Her iki dönemin sınavları ve not hesaplamaları birbirinden bağımsız olacaktır. Bir dönemin ders notu o dönem içinde yapılacak olan sınavlara bağlıdır. Buna göre geçme kalma durumunuz belli olacaktır.

Estağfirullah kayıtlarla ilgili güzel sorular hazırlamışssınız. Cevaplamaktan memnuniyet duydum..

K

Kayıtlı Olmayan

Misafir
askerlik

arkadaşlar ben 92 doğumluyum bu sene aöf tercih ettim.ama şuan yoklama kaçağı görünüyorum.2 sorum olacak;
1-bu durum aöf ye girmeme engelmi?
2-tecil işlemini kayıttan sonra ben mi yapıyorum yoksa aöf mi yapıyor?

sdk

Yeni Üye
Bölüm:
MEZUN
merhaba,meslek yüksekokulu mezunuyum.tekstil bölümü.bu yıl işletmeye kayıt yaptırmak istiyorum.fakat merak ettiğim bi şey var :
*-sınavsız direkt olarak 3. sınıf işletmeden mi başlıycam ?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
arkadaşlar ben 92 doğumluyum bu sene aöf tercih ettim.ama şuan yoklama kaçağı görünüyorum.2 sorum olacak;
1-bu durum aöf ye girmeme engelmi?
2-tecil işlemini kayıttan sonra ben mi yapıyorum yoksa aöf mi yapıyor?

Aöf ye girmenize en gel teşkil etmez.
Tecil işlemini isterseniz siz gidip yaparsınız, isterseniz de okul kendisi yaptırır.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
merhaba,meslek yüksekokulu mezunuyum.tekstil bölümü.bu yıl işletmeye kayıt yaptırmak istiyorum.fakat merak ettiğim bi şey var :
*-sınavsız direkt olarak 3. sınıf işletmeden mi başlıycam ?
Evet direk 3.sınıfa kayıt olacaksınız.

K

Kayıtlı Olmayan

Misafir
Dikey Geçiş

Merhaba. Ben de staj dolayısıyla okulu 1 yıl uzatmış durumdayım. Şu an stajımı yapıyorum. Bu nedenle geçici mezuniyet belgesi alabilir miyim bilmiyorum. Eğer alamıyorsam, öğrenci belgesi yeterli midir? Ve öğrenci olduğuma dair istenilen belgenin kayıttan sonra teslim edilme gibi bir durumu olabilir mi?

Ayca_Guler

Forum Yöneticisi
Bölüm:
Türk Dili ve Edebiyatı
Merhaba. Ben de staj dolayısıyla okulu 1 yıl uzatmış durumdayım. Şu an stajımı yapıyorum. Bu nedenle geçici mezuniyet belgesi alabilir miyim bilmiyorum. Eğer alamıyorsam, öğrenci belgesi yeterli midir? Ve öğrenci olduğuma dair istenilen belgenin kayıttan sonra teslim edilme gibi bir durumu olabilir mi?
Maalesef bu konuda benim bilgim yok aöf bürosuna danışmanızı öneririrm.

Ü

ümrannaz

Misafir
Slm..bana yardımcı olursanız sevınırım..

2008-2009 yılında işletme fakultesıne kaydımı yaptırdım ve 1.donem parası ödeyıp,1.donem sınavlarına gırdım...sonrada ne odeme yaptım nede sınavlara gırdım..her sene kayıt yenıleme kagıdı gelıyor evıme...ben kaydımı sıldırmemıstım bıle..sımdı kaydımı yenılemek ıstesem gecmıs yılların parası ne oluyo,,onlar devlete borcmu,,eve parayla ılgılı yazıda gelmıyo...bana yardımcı olursanız sevınırım..emınım benım durumumda olan bı cok arkadasımız vardır...

nilparke

Yeni Üye
Bölüm:
Tarih
Selam

Hocam benimde 2007'den kalma bir bölümüm vardı. Bu sene 2. üniversiteye girmek için başvuru yaptım. önceki bölümün kaydını sildirmek için faizli bir dönem gecikmiş harç parası yatırdım. 80 küsür tl faiz yazmış. Haber de vermiyorlar. Bilginize.

Ayca_Guler

Forum Yöneticisi
Bölüm:
Türk Dili ve Edebiyatı
2008-2009 yılında işletme fakultesıne kaydımı yaptırdım ve 1.donem parası ödeyıp,1.donem sınavlarına gırdım...sonrada ne odeme yaptım nede sınavlara gırdım..her sene kayıt yenıleme kagıdı gelıyor evıme...ben kaydımı sıldırmemıstım bıle..sımdı kaydımı yenılemek ıstesem gecmıs yılların parası ne oluyo,,onlar devlete borcmu,,eve parayla ılgılı yazıda gelmıyo...bana yardımcı olursanız sevınırım..emınım benım durumumda olan bı cok arkadasımız vardır...
İlk yaptırdığınız kayıttan kalan 2.taksit harç ücreti ve bu dönemin harç ücretini ödeyerek kaydınızı yenileyebilirsiniz.

PrinceTr

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme Yönetimi
Arkdadaşlar ilk kayıt yaptıgımda 6 ders için 198 tl yazıyordu bugün emin olmak için tekrar yaptım bu sefer 6 ders için 234 tl çıktı bu saçmalık hakkında bilgisi olan veya başına gelen varmı ?

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar