Açıköğretim Sorular ve Cevaplar ( Aklınıza Takılanlar ve Cevapları )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
hangi derslerden kaldıysanız o derslerden büe gireceksiniz demektir.

http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresine login olduğunuzda sınav giriş belgenizi görebilirsiniz. Orda dersleriiz yazmaktadır.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
merhaba ben bankacılık ve sigortacılık bölümü 2.sınıf yani son sınıf öğrencisiyim.bütünleme sınavlarına gireceğim en fazla kaç dersi bırakırsam yalnızca o dersleri seneye alabilirim?yoksa 1 dersim bile kalsa sınıf tekrarı mı yapmam gerekiyor?
Eğer kalırsanız seneye sadece kaldığınız dersleri alırsınız.

K

Kayıtlı Olmayan

Misafir
kayıt dondurma

ben kaydımı bu sene dondurmak istiyorum ne yapmam gerekir harcımı yatırmasam dondurmuş olur muyum?
veya kaydımı nasıl sildirebiilirim?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
ben kaydımı bu sene dondurmak istiyorum ne yapmam gerekir harcımı yatırmasam dondurmuş olur muyum?
veya kaydımı nasıl sildirebiilirim?
Kayıt yenileme harç ücretini yatırmadığınız müddetçe kaydınız donmuş sayılmaktadır.

D

Dilek...

Misafir
?????

iyi günler... ben 2004 te aöf ev idaresi okumuştum sonrasında da okul öncesi öğretmenliği okudum yine aöf ... ama önceki iki yıllık okuduğumu 4 yıllığa tamamlama hakkım var mı, direk kayıt olabiliyor muyum, ne yapmalıyım? bilgilendirirseniz sevinirim.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
iyi günler... ben 2004 te aöf ev idaresi okumuştum sonrasında da okul öncesi öğretmenliği okudum yine aöf ... ama önceki iki yıllık okuduğumu 4 yıllığa tamamlama hakkım var mı, direk kayıt olabiliyor muyum, ne yapmalıyım? bilgilendirirseniz sevinirim.
Evet böyle bir hakkını bulunmaktadır. Dikey Geçiş Kapsamında İşletme- İktisat - Kamu Yönetimi - Maliye - Çalışma Ekonomisi - Uluslararası İlişkiler - Konaklama İşletmeciliği bölümlerinden birisinin 3.sınıfına direk kayıt olabilmektesiniz.

G

Gökhan88

Misafir
aöf

iyi günler...
ben şuan aöf türk dili ve edebiyat okuyorum.birde bu yıl üniversite kazandım örgün aynı zaman da atatürk üniversitesi aöf adalet okumak istiyorum böyle bir şansım var mı?
başka bir sorum da formasyon almak için okulu bitirmem mi gerekiyor.Not ortalaması önemli mi?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
iyi günler...
ben şuan aöf türk dili ve edebiyat okuyorum.birde bu yıl üniversite kazandım örgün aynı zaman da atatürk üniversitesi aöf adalet okumak istiyorum böyle bir şansım var mı?
başka bir sorum da formasyon almak için okulu bitirmem mi gerekiyor.Not ortalaması önemli mi?
Aöf Türk Dili ve Edebiyatı Kontenjanlı Bir Bölüm olduğu için aynı anda örgün kontenjanlı bir bölüme kayıt olamazsınız. ÖSYM'nin aynı anda iki kontenjanlı bölüm okunamaz şeklinde bir açıklaması var. Dolayısı ile ya Edebiyat yada Örgün'ü tercih edeceksiniz. Onun dışında, Bir bölüme kayıtlı iken sınavsız ikinci üniversite kapsamında herhangi bir aöf bölümü okuma imkanınız var ( Anadolu Üniversitesi açıköğretim edebiyat okurken, anadolu üniversitesi başka bir açıköğretim bölümüne kayıt olamazsınız ama İstanbul ve Attaürk üniversitelerinin açıköğretim bölümlerine kayıt olabilirsiniz. )

Anlayamadığınız kısım olursa tekrar sorarsanız açıklarım..

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Formasyon için diploma notu, 4 üzerinden en az 2,5 olmalı ( 5 üzerinden 3,125 veya 10 üzerinden 6.25 olmalı).

Rapertuar

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
Ben geçn 3. sınıf işletmeden başladım ve hazırlık dersleriyle beraber 10 dersin 6sından geçtim. 4.sınıfa geçmem için bütünleme sınıvlarından en az 2tanesini vermem mi lazım? ve Kaldığım dersler '' Genel muasebe, İktisata giriş,finansal yönetim ve maliyet muasebesi'' bunların daha önce çıkmış sorularını nerden bulabilirim? Genel muasebe ve iktisata giriş 1.sınıf dersleri mi 1.sınıf konusundan mı indirmem lazım çıkmış sorularını? lütfen yardım edin. Cevaplarınızı bekliyorum..

Birde şöyle bir sorum var. Kaldığım 4 dersin 1ini verirsem bu sene kredili sistemem geçeciğimiz için üstten 4. sınıfın derslerini alıp sene sonunda tek ders sınavına girip seneye okulu bitirme imkanım var mı Yani 2 dersten geçmem lazım ama 1inden geçicem ve ötekini de seneye tek ders sınavında alacam böyle bişiy mümkün mü

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Ben geçn 3. sınıf işletmeden başladım ve hazırlık dersleriyle beraber 10 dersin 6sından geçtim. 4.sınıfa geçmem için bütünleme sınıvlarından en az 2tanesini vermem mi lazım? ve Kaldığım dersler '' Genel muasebe, İktisata giriş,finansal yönetim ve maliyet muasebesi'' bunların daha önce çıkmış sorularını nerden bulabilirim? Genel muasebe ve iktisata giriş 1.sınıf dersleri mi 1.sınıf konusundan mı indirmem lazım çıkmış sorularını? lütfen yardım edin. Cevaplarınızı bekliyorum..

Birde şöyle bir sorum var. Kaldığım 4 dersin 1ini verirsem bu sene kredili sistemem geçeciğimiz için üstten 4. sınıfın derslerini alıp sene sonunda tek ders sınavına girip seneye okulu bitirme imkanım var mı Yani 2 dersten geçmem lazım ama 1inden geçicem ve ötekini de seneye tek ders sınavında alacam böyle bişiy mümkün mü

Gördüğünüz derslerin hepsi 3.sınıf dersi sayıldığı için, yeni sistemde kaç dersten kalırsanız kalın bir üst snıftan krediniz yettiğinde ders alabilirsiniz. ( Her dönem bütün derslerin toplamı maksimum 45 kredilik ders alabiliyorsunuz )

Çıkmış sorular des ders şeklinde dğeil ama bölüm bölüm şeklinde forumumuzda yer almaktadır. Açıköğretim de tek ders sınavı yapılmamaktadır maalesef.

balernet

Yeni Üye
Bölüm:
İktisat
iktisat 4.sınıf oldum.yeni ders eklendi gibi söylentiler var.tam bir bilgim yok.yardımcı olabilir misiniz ?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
iktisat 4.sınıf oldum.yeni ders eklendi gibi söylentiler var.tam bir bilgim yok.yardımcı olabilir misiniz ?
Bu yıl 4.sınıflardan bir çok öğrenci maalesef mağdur olacak gibi. Şimdi kredili sisteme geçtiğimiz için derslerimizin çoğunluğu ikiye bölünecek ve dönemlere dağıtılacak. Kredili sistemde güz ve bahar dönemi adı altında 2 ayrı dönemde dersleri greceğiz. Her dönemin kendi ara - final ve bütünleme sınavı olacak. Bir dönemde kaldığımız desleri ancak seneye aynı dönem alacabileceğiz. Bu genel bilgileri verdikten sonra neden mağdur oalbileceğimizi söyleyeyim. Üniversite dersleri bölüp ağıtırken bazılarını bir alt sınıfın dönemlerinden biisine vermiş olabilir. Bu yüzden kayıt yenileme tarihleri içinde ders ekle/sil sayfasından okulun atadığı dersleri kontrol edip, eğer almanız gereken ve okulun eklemediği ders varsa ekleyin. Yoksa o dersler yüzünden okulu uzatırsınız.

K

Kayıtlı Olmayan

Misafir
meraba

ben hazırlıkta 3 dersten kalmıstım ama kanunla 3 e gectım ve suanda 9 dersten 8 ını verdım kalan dersım hazırlıktan devreden g.muhasebe dersi normalde 2 dersten kalınca gecebılıyosun ama hazırlıktan gelen bu dersten kalınca sınıf gecemıyodun eskıden ama suanda hazırlık sınıfı yok yanı hazırlıktan kalan bu dersle 4 e gecebılırım degılmı ?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
ben hazırlıkta 3 dersten kalmıstım ama kanunla 3 e gectım ve suanda 9 dersten 8 ını verdım kalan dersım hazırlıktan devreden g.muhasebe dersi normalde 2 dersten kalınca gecebılıyosun ama hazırlıktan gelen bu dersten kalınca sınıf gecemıyodun eskıden ama suanda hazırlık sınıfı yok yanı hazırlıktan kalan bu dersle 4 e gecebılırım degılmı ?
Hazırlık dersleri 3.sınıf derslerindne sayıldığı için 4.sınıfa geçmenize engel teşkil etmiyorlar.

K

Kayıtlı Olmayan

Misafir
???

merhaba, ben aöf okul öncesi öğretmenliği okuyorum. bu sene tekrar ygsye girip 2 yıllık bi bölüm daha okumayı düşünüyorum. okul öncesi öğretmenliği kontenjanlı bi bölüm olduğu için engel teşkil eder mi? yani aöf bitirmeden başka bi bölüm daha okuyamaz mıyım??

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
merhaba, ben aöf okul öncesi öğretmenliği okuyorum. bu sene tekrar ygsye girip 2 yıllık bi bölüm daha okumayı düşünüyorum. okul öncesi öğretmenliği kontenjanlı bi bölüm olduğu için engel teşkil eder mi? yani aöf bitirmeden başka bi bölüm daha okuyamaz mıyım??
Kontenjanlı bir bölüm okuduğunuz için Örgün kontenjanlı başka bir bölüm okuyamazsınız. Ama Sınavsız ikinci üniversite kapsamında istediğiniz açıköğretim bölümüne direk kayıt hakkınız bulunmaktadır. Aşağıdaki linki incelemenizi öneriyorum...
http://www.aofdestek.net/aof.bilgileri/58361-sinavsiz.ikinci.universite.imkani.butun.universite.ogrencileri.mezunlarina.html

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,725
Son üye
marketplace-akkauntov-top