Nihal arkadaşa katılıyorum çok doğru tespitlerde bulunmuş.bencede bu bölümün açıköğretimde açılması hakkında o olumsuz düşünen insanlar sadece ve sadece kendini düşünüyorlar çünkü kendilerine rakipler çıkıyor diye ama ne bilebilirler ki o bölümde aö türk dili ve edebiyatı okuyan insanların aynı bilgileri içeren kitaplara çalışıp sınavları büyük bi başarıyla hemde veremiceklerini ? hatta ve hatta kendileri bu bölümde büyük bi inançla yetiştiremiceklerini ? şahsen ben bu açıköğretimde bu bölümü okuyorum ama istedikleri kadar olumsuz ketum baksınlar buna 4 yıldan sonra kazanılması en zor olan,herkesin ulaşmak istediği son noktayı açık öğretimden edindiğimiz bilgilerle kazanabiliyo muyuz , kazanamıyo muyuz görürler.İnşallah allha kısmet ederde bana nasip ederse ben bu duruma örnek olup duyurmak da isterim.Ve en önemlisi şuna değinmek istiyorum Türkdili ve edebiyatı biz türk milletinindir, istiyen herkes eğitimi alır ve bi şekilde sınavlarına girer ve istediği mevkide olur. amma öğretmen amma şair, amma yazar, amma gazeteci... buna kimse engel teşkil edemez yeterki azminden ödün vermesin !