Açıköğretim Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı

hasret merve

Yeni Üye
ben sitenize yeni üye oldum...açıköğretim birinci sınıf Türk Dili Ve Edebiyatı bölümü öğrencisiyim...sitenizden alanım hakkında yararlanmak adına üye oldum...inşallah istifadeli paylaşımlarda bulunurum...

edebiyatçı tuba

Yeni Üye
mrb arkadaşlar bence açık öğretimde edebiyatın açılması çok güzel birşey çünkü ailevi sorunları yüzünden birçok arkadaşım örgün eğitime geçemiyorlardı bu onlar için çok güzel bi avantaj oyüzden bencil olmiyalım ve onlarıda düşünelim aofye tam destek hep destek :)

BilgeC

Yeni Üye
Nihal arkadaşa katılıyorum çok doğru tespitlerde bulunmuş.bencede bu bölümün açıköğretimde açılması hakkında o olumsuz düşünen insanlar sadece ve sadece kendini düşünüyorlar çünkü kendilerine rakipler çıkıyor diye ama ne bilebilirler ki o bölümde aö türk dili ve edebiyatı okuyan insanların aynı bilgileri içeren kitaplara çalışıp sınavları büyük bi başarıyla hemde veremiceklerini ? hatta ve hatta kendileri bu bölümde büyük bi inançla yetiştiremiceklerini ? şahsen ben bu açıköğretimde bu bölümü okuyorum ama istedikleri kadar olumsuz ketum baksınlar buna 4 yıldan sonra kazanılması en zor olan,herkesin ulaşmak istediği son noktayı açık öğretimden edindiğimiz bilgilerle kazanabiliyo muyuz , kazanamıyo muyuz görürler.İnşallah allha kısmet ederde bana nasip ederse ben bu duruma örnek olup duyurmak da isterim.Ve en önemlisi şuna değinmek istiyorum Türkdili ve edebiyatı biz türk milletinindir, istiyen herkes eğitimi alır ve bi şekilde sınavlarına girer ve istediği mevkide olur. amma öğretmen amma şair, amma yazar, amma gazeteci... buna kimse engel teşkil edemez yeterki azminden ödün vermesin !

BilgeC

Yeni Üye
Nihal arkadaşa katılıyorum çok doğru tespitlerde bulunmuş.bencede bu bölümün açıköğretimde açılması hakkında o olumsuz düşünen insanlar sadece ve sadece kendini düşünüyorlar çünkü kendilerine rakipler çıkıyor diye ama ne bilebilirler ki o bölümde aö türk dili ve edebiyatı okuyan insanların aynı bilgileri içeren kitaplara çalışıp sınavları büyük bi başarıyla hemde veremiceklerini ? hatta ve hatta kendileri bu bölümde büyük bi inançla yetiştiremiceklerini ? şahsen ben bu açıköğretimde bu bölümü okuyorum ama istedikleri kadar olumsuz ketum baksınlar buna 4 yıldan sonra kazanılması en zor olan,herkesin ulaşmak istediği son noktayı açık öğretimden edindiğimiz bilgilerle kazanabiliyo muyuz , kazanamıyo muyuz görürler.İnşallah allha kısmet ederde bana nasip ederse ben bu duruma örnek olup duyurmak da isterim.Ve en önemlisi şuna değinmek istiyorum Türkdili ve edebiyatı biz türk milletinindir, istiyen herkes eğitimi alır ve bi şekilde sınavlarına girer ve istediği mevkide olur. amma öğretmen amma şair, amma yazar, amma gazeteci... buna kimse engel teşkil edemez yeterki azminden ödün vermesin !

estur

Yeni Üye
aöf bölümlerini özellikle şuan okumakta olduğum türk dili ve edebiyatı bölümünü hazmedemeyen arkadaşlar , siz ister hazmedin ister etmeyin bizler okuyacağız hatta gün gelecek sizlerle aynı okullarda çalışacağız belkide sizin üstünüzde müdür olarak çalışacağız , iyisimi bu hazımsızlık probleminizi giderin , hazımsızlık zor , bir tedavi olun ya da soda için emi :) iyi gelir :)

Amele16

Yeni Üye
Adil değil,örgün eğitimden gelen biri olarak sistemi adil bulmuyorum,vicdanen bu sızıntıyı duyacak çok arkadaşın olduğunuda biliyorum : umarım taşlar yerine adil bir şekilde yerleştirilir : hazım problemi çekme sızısıda örgün öğretimden geçmeyen,bu yolda çile ve cefa çekmeyenlerin etiketidir : başarılar :

ECRİN90

Özel Üye
Adil olmayan, bizim tüm dersleri hiçbir destek almadan gece gündüz çalışarak geçmeye çalışmamız mı? Adil olmayan 48 den kalmak mı? Arkadaşlar lütfen yapmayın.. Tüm bölümlerin hemen hemen açıktan öğretimi var, ama nedense sadece bu bölüm bu kadar göze battı..

hasret merve

Yeni Üye
Herkes kendi başarısından sorumlu...Kişilerin başarısı kendisine...Nerede okunursa okunsun;başarılı,azmeden,çalışan birey kazanıyor.

estur

Yeni Üye
üniversiteye gidip derslere giriyorum hoca şöyle diyor bu gördüklerinizin çoğunu örgünde görmüyorlar , eski türk edebiyarında kafiye konusu revi , tesis , dahil ... vs .. hoca anlatırken bile bu konular hiç sevmediğim konular ama malesef işleyeceğiz dedi , şunu demek istiyorum aöf kolaydı şöyleydi böyleydi diyenler bir inceleyin aöf kitap içeriklerini bakalım .. biz sizlere hep saygı duyduk ama sizlerin seviyenize uygun boş sözlerinizden sonra hiçbirinize saygı duymuyorum .. hiçbirinize eyvallahım yok .. bizler kendi yağımızla kavrulur mesleğimizi ediniriz..

yldrmmm

Yeni Üye
üniversiteye gidip derslere giriyorum hoca şöyle diyor bu gördüklerinizin çoğunu örgünde görmüyorlar , eski türk edebiyarında kafiye konusu revi , tesis , dahil ... vs .. hoca anlatırken bile bu konular hiç sevmediğim konular ama malesef işleyeceğiz dedi , şunu demek istiyorum aöf kolaydı şöyleydi böyleydi diyenler bir inceleyin aöf kitap içeriklerini bakalım .. biz sizlere hep saygı duyduk ama sizlerin seviyenize uygun boş sözlerinizden sonra hiçbirinize saygı duymuyorum .. hiçbirinize eyvallahım yok .. bizler kendi yağımızla kavrulur mesleğimizi ediniriz..

aynen katılıyorum...benim gittiğim üniversitede de hocam aynı şeyleri söyledi...söylediklerine de harfi harfine katılıyorum..

ECRİN90

Özel Üye
aynı şeyi benim hocam da söylüyor.. ders kıtabındakı bırçok konuyu ben örgündeki öğrencilerime anlatmıyorum diyor.. yani kıtaplarımızda fazla var eksik yok.. örgündeki öğrenci arkadaşlarımız yardımcı kaynak olarak bizim kıtaplardan bol bol çalışabılırler :cool: :D

DAMLA^^

Yeni Üye
bencede...sanki tek edebiyat önemli bir bölüm ..diğer aöçf.deki bölümler önemli değilmi onlar boş bölümü örgün üniv.edebiyatın puanı o kadada yüksek değil ki..tıp zannediyorlar herhalde...ben örgün okudum üniv...örgünle aöç..hiçbir farkı yok arkadaşlar her ikiside ders çalışıyor zaten ders çalışılmadan hiçbir şey yapılamaz...her ikisi nde eşit şanslar veriliyor..sadece hak eden çabalayan olacak..abartıldığını düşünüyorum diğer bölümlere haksızlık yapılıyor bir çok bölüm var zaten....hemde bencilik var..örgün üniv.okumuş biri olarak biliyorum aöç.öğrencileri daha çok ders çalışıyor ve daha çok ayrıntıyı biliyor kendince çabalıyor..üniv.çalışmayanlarda ders notları alarak geçebiliyorlar...bazı alanlar hariç ...sınavsız geçiş gelmeli çünkü sistemin kurbanı oluyor gençler..inşallah umud ediyorum bizler çektik.bizden sonrakiler çekmesin...

DAMLA^^

Yeni Üye
özür diliyorum yanlışlık oldu..aöçf..yazmışım aöf...'ç'yerine 'f' arkadaşlar...

suhedaa

Yeni Üye
evet arkadaşlar çok haklısınız benim hocalarda aynı şeyi söylüyorlar özellikle osmanlıca kitabına bakıp bunun altından nasıl kalkacaksınız Allah yardımcınız olsun diyip acıyorlar bize yani gerçekten yapmayın bizim işimiz daha zor bize haksızlık ediyorsunuz ama biz elimizden geleni yapıp bir yerlere gelicez Allahın izniyle hak eden herkes kazanır nasip meselesi kimse de kimsenin nasibine engel olmaz :)

kevin_norton

Yeni Üye
Bende ögrün eğitim yabancı dil ögretmenliğini bitirdim.Hem de yüksek puanla bitirdim.Ama Türk dili ve edebiyatından doktora yapmak istiyorum.onun için bu bölümü okuyorum.Ayrıca yüksek puanla hatta birincilikle bitereceğim kanaatindeyim. Osmanlıcam da çok iyi her türlü osmanlıca el yazmasını okurum.Örgündeyken osmanlıcaya merak sarmıştım.O sıralarda ögrendim.

kevin_norton

Yeni Üye
Hazımsızlıga gelince örgünle-Açık ögretimin farkı yok.Artık globel bir dünyadayız. Diplomanın ise hiç önemi yok. Önemli olan bu bölümü örgünde okuyanların kafalarının içinde ki bilgi ne kadar bilgililer. Meslek alanlarındaki deneyimleri nede vır vır ötüyorlar. Gel arkadaşım karşıma çık osmanlıca eski yazıları oku görelim .Örgünden mez<un olmuş daha osmanlıca okumayı bilmiyor. Bu ne perhiz bu ne salata turşusu anlamak mümkün değil.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,726
Son üye
BexlasSob