tabii ki aynı eğitim alınmaz, he parası olan daha iyisini de alırilk sene arkadaşlar, ondan bu kadar tepki.. ayrıca okul öncesine de acayip bir tepki var örgün mezunlarından, ben çok rastlıyorum ayrım yapılıyor. Bize düşen kulak asmamak bunlara, ama diğer yandan aynı kalitede eğitim aldığımızı da söyleyemeyiz.. gerçekçi olalım, örgünle yani yüzyüze eğitimle aynı şey değil, ciddi bir fark var. Belki bu iddiada olmasak daha iyi ederiz.. bilemiyorum, en iyisi takılmamak bunlara.
Bu bölüm mezunları sadece öğretmen olabilir diye yanlış bir düşünce var.
Arkadaşlar;Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, iş imkânı en fazla olan bölümlerdendir. Bölüm mezunları bildiğiniz üzre eğitim formasyonu almaksızın dershanelerde, eğitim formasyonunu tamamlamak kaydıyla Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki resmî ve özel okullarda öğretmenlik yapabilmekte; bunun yanı sıra, verilen sertifikalarla Kültür Bakanlığında, Türk Dil Kurumunda, arşivlerde uzman olabilmekte ve TRT’nin çeşitli birimlerinde görev alabilmektedirler. Bunun yanında çeşitli gazete, dergi ve yayınevlerinde (Örn:editör) çalışabilmektedirler. Kendilerini bu konuda ilerleterek Türkolog ünvanına da sahip olabilirler.
Demem o ki bu bölümden mezun olacak arkadaşlar, sadece öğretmenliğe odaklanmayalım. Gördüğünüz gibi Bölümümüz bizlere çeşitli alternatifler de sunuyor.
Örgün-Aöf çekişmesine gelecek olursak; hiçbirimiz bir diğerinden farklı değiliz. Aldığımız eğitimin şekli farklı olabilir ancak öğrendiğimiz dil aynı. Kimse kimseyi bu konuda hor görmemeli. Amacımız uluslararası alanda, ülkemizin tarih ve kültür zenginlikleriyle, dil ve edebiyat eserlerini tanıtabilecek düzeye gelip kendimizi bu konuda ilerletmek olmalı.Bu amaç doğrultusunda çalışmayanlar zaten başarılı olamayacaklardır.
Sonuç olarak, hedefimize ulaşmak sabır ve azim gerektirecek.. Bu yolda hepinize başarılar diliyorum![]()
ben konyadan dilek sitenize yeni üye oldum aöf tde 1 sınıf okuyorum