Af yasasından yararlanma ???

Talip Karagöz

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar,

20/10/2000 tarihinde 4 yıllık işletme fakültesine kayıt oldum. 2. sınıfta 1 alt ders ile devam ederken 2004-2005 ve 2005-2006 yıllarında askerde olduğum için kayıt yeniletmemiştim ve fakülteden kaydımın silindiğine dair bir yazı aldım.
Şimdi af kanunundan yararlanarak tekrar öğretimime devam etmek istiyorum ancak;
"Hangi sınıfta olursa olsun iki yıl üst üste kaydını yeniletmeyen öğrencilerin Fakülteden kayıtları silinerek ilişkileri kesilmektedir. Bu öğrencilerin takip eden öğretim yılında kayıtlarını yeniletmeleri mümkün olmadığı gibi, ÖSYS sonunda yeniden yerleştirilseler bile tüm derslerden sorumlu olarak 1. sınıftan öğretime başlamaları gerekir." diye birşey okudum forumda, bu durumda ben aftan yararlandığımda;
1. sınıftan ve bütün derslerden sorumlu olarak mı başlayacağım ?
yoksa kaldığım yerden yani 2. sınıftan 1 alt dersle mi devam edeceğim.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum çok teşekkürler şimdiden :)

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
açıköğretim için öğrenci affı hakkında....

Merhaba Arkadaşlar,

20/10/2000 tarihinde 4 yıllık işletme fakültesine kayıt oldum. 2. sınıfta 1 alt ders ile devam ederken 2004-2005 ve 2005-2006 yıllarında askerde olduğum için kayıt yeniletmemiştim ve fakülteden kaydımın silindiğine dair bir yazı aldım.
Şimdi af kanunundan yararlanarak tekrar öğretimime devam etmek istiyorum ancak;
"Hangi sınıfta olursa olsun iki yıl üst üste kaydını yeniletmeyen öğrencilerin Fakülteden kayıtları silinerek ilişkileri kesilmektedir. Bu öğrencilerin takip eden öğretim yılında kayıtlarını yeniletmeleri mümkün olmadığı gibi, ÖSYS sonunda yeniden yerleştirilseler bile tüm derslerden sorumlu olarak 1. sınıftan öğretime başlamaları gerekir." diye birşey okudum forumda, bu durumda ben aftan yararlandığımda;
1. sınıftan ve bütün derslerden sorumlu olarak mı başlayacağım ?
yoksa kaldığım yerden yani 2. sınıftan 1 alt dersle mi devam edeceğim.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum çok teşekkürler şimdiden :)
Şimdi aşağıda linkini verdiğim af duyurusunda aynen şöyle demekte " 5806 sayılı Kanunla 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa Eklenen Geçici 56. Maddesinden; lisans öğrenimine hazırlık programı dahil, ön lisans, lisans tamamlama ve lisans öğrenimi gören öğrencilerden kendi isteği ile ilişiği kesilenler ile lisans öğreniminde öğrenci iken ön lisans diploması alıp ayrılanlar dahil her ne sebeple olursa olsun;"

Yani Kaydınızın ne sebeple silindiği önemli değil. Yeterki siz kaydınızı yaptırın. Kaydınız tekrar yapılacak ve kaldığınız sınıftan devam edecekiniz. Ders konusunda net bilgim yok ama tahminimce 2. sınıftan 1 alttamn ders ile devam edeceksindir. Yeni bilgi öğenirsem eğer burada sizlerle paylaşırım arkadaşlar.

Öğrenci affına ilişkin anadolu üniversitesinin duyurusuna ulaşmak için aşağıdaki linki tıklamanız yeterlidir.

http://www.aofdestek.net/acikogretim-iktisat-ve-isletme-fakulteleri-af-yasasi-duyurusu-14-11-2008-t41483.html

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Sorun değil her türlü soru ve sorununuzda aofdestek.net yanınızda...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,726
Son üye
BexlasSob