Aöf Hakkında Sorun Cevaplayalım

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
Merhaba,
Ben bu sene AÖF´e yeni kayıt oldum. Türk dili ve edebiyatı bölümünü seçtim. Kasım ayında olacak olan akademik danışmanlığa girmek istiyorum. Fakat birkaç sorunum var daha doğrusu sorum.
Birinci sorum bu kasım ayında verilecek dersler benim işime yarar mı ? Yoksa boşuna mı katılmış olurum ?
İkinci sorum oraya giderken yanımda herhangi bir şey götürmeli miyim ? Dizüstü bilgisayar vs.

Bu arada ben yeni olduğum için başka bir soru sormak istiyorum.
Şimdi güz ve bahar dönemlerinde tekrar mı kayıt yaptırmam gerekiyor ?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden sizlere teşekkür ederim.
Akademik danışmanlık derslerin size faydası olur, gitmenızı onerırım..
Öğrenci kimliğinizi yanınızda bulundurmanız gerekiyor..
Yeni kayıt yaptırdıysanız, siz bahar donemınde tekrar kayıt yaptıracaksınız..
Guz donemı dersleri farklı, bahar donemı dersleri farklıdır..

majessty

Yeni Üye
Bölüm:
Çalışma Ekonomisi
Merhaba. Ben MYO mezunuyum. Açıköğretimden 3. sınıftan devam ediyorum. 4. sınıf için kaydımı yaparken kayıt yenileme bölümünden mi kayıt yapacağım yoksa lisans tamamlama bölümünden mi?

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
Merhaba. Ben MYO mezunuyum. Açıköğretimden 3. sınıftan devam ediyorum. 4. sınıf için kaydımı yaparken kayıt yenileme bölümünden mi kayıt yapacağım yoksa lisans tamamlama bölümünden mi?
MYO ve önlisans mezunları, DGS kapsamında lisans bolumlerinin 3.sınıfına kayıt yaptırabilirler.. Dikey Geçiş bölümünden kaydınızı yaptıracaksınız..

ecesi

Yeni Üye
Bölüm:
Okul Öncesi Öğretmenliği
3. sınıf okulöncesi öğretmeliği bölümündeyim staj yerleri nezaman açıklanır?

picas

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
Merhabalar arkadaslar konuyu yanlis yere actiysam ozur dilerim, ben bu iki senelik orgun universite kazandim ve dersler basladi ama ailevi sebeplerden dolayi gidemiyorum ve ben kaydimi acik ogretime almak istiyorum. Sanirim oyle bir yol varmis yilbasinda falan kaydimi aliyolarmis arkadaslar hic bir bilgim yok bilen arkadaslarin yardimlarini bekliyorum?

freedom1981

Yeni Üye
MERHABA BEN BU YIL 2 SINIF PERAKENDE MAĞAZA YÖNETİMİ BÖLÜMÜNDEYİM BEN BU DÖNEMDE OKULU BİTİRMEK İSTİYORDum bana 6 tane ders yayınlamıslar hepsini aldım bahar döneminde yine ders yayınlayacaklarmı yoksa bu dersler son mu ?onu anlamadım yardımcı olursanız sevinirim

ouzhantekin

Yeni Üye
Bölüm:
MEZUN
4 yıllık Bölümün 2-3 yılda bitirilmesi

Merhabalar,
Ben 2010 yılında örgün bir üniversiteden mezun oldum. Şu anda ikinci üniversite kapsamında 4 yıllık Uluslararası İlişkiler bölümüne başlamak istiyorum. Açıköğretim ile ilk kez ilgilendiğimden çoğu kavram bana yabancı o yüzden çoğu şeyi anlamıyorum. Çok merak ettiğim bir soru var: Şayet dönem başına ortalamanın üzerinde ders alacak olur da bunları başarlılı bir şekilde geçecek olursam 4 yıllık bölümü örneğin 2 yılda bitirip diploma almam mümkün müdür yoksa mutlaka 4 yıl beklemem mi gerekir?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
MERHABA BEN BU YIL 2 SINIF PERAKENDE MAĞAZA YÖNETİMİ BÖLÜMÜNDEYİM BEN BU DÖNEMDE OKULU BİTİRMEK İSTİYORDum bana 6 tane ders yayınlamıslar hepsini aldım bahar döneminde yine ders yayınlayacaklarmı yoksa bu dersler son mu ?onu anlamadım yardımcı olursanız sevinirim
Güz dönemi dersleri farklı, bahar dönemi dersleri farklıdır..
Mezun olabilmek için her iki dönemin derslerini vermiş olmanız gerekmektedir..

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
Merhabalar,
Ben 2010 yılında örgün bir üniversiteden mezun oldum. Şu anda ikinci üniversite kapsamında 4 yıllık Uluslararası İlişkiler bölümüne başlamak istiyorum. Açıköğretim ile ilk kez ilgilendiğimden çoğu kavram bana yabancı o yüzden çoğu şeyi anlamıyorum. Çok merak ettiğim bir soru var: Şayet dönem başına ortalamanın üzerinde ders alacak olur da bunları başarlılı bir şekilde geçecek olursam 4 yıllık bölümü örneğin 2 yılda bitirip diploma almam mümkün müdür yoksa mutlaka 4 yıl beklemem mi gerekir?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
4 yıllık bir bölümü 3 yılda bitirebilirseniz ancak..

placebo

Yeni Üye
Bölüm:
Felsefe
herkese merhabalar. öncelikle boyle bir grup olusturdugunuz icin tsşk ederim. benim sorum sınıf ogretmeniyim brans degistirmek istiyorum bunun icin felsefe okumayı dusunuyorum acıkogretimden.felsefeye ilgimde var.
1-en erken kac yılda bitirebilirim?
2-bitirince tekrar formasyon almama gerek varmı?
3-ortak derslerden muaf sayılırmıyım?
4-tavsiye ettiginiz baska bolum varmı ?

5-vizeye girdim finali kacırdım telafisi varmı? (rapor felan alsak mazeret bi ise yararmı )
6-sınavlar cokmu zor benim cok fazla vaktim olmuyor felsefe okumayı dusunuyorum gozumde cokmu buyutuyorum aslında ilgimde var

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
Aramıza hoşgeldiniz :)

Sorularına sırasıyla cevap vermeye çalışayım..

1) 4 yıllık bir bölümü en erken 3 yılda bitirebilirsiniz.
2) Formasyon hakkında çok fazla bilgim yok maalesef.. YÖK'ten 2013-2014 öğretim yılından itibaren pedagojik formasyon eğitimi sertifika programlarına başvurularda
akademik ortalamanın yanında ALES sonuçlarının da kullanılacağının duyurulduğu hatırlatıldı..diye bir yazı okudum..
3)Muaf olamazsınız maalesef..
4) Maliye bence..
5) Telefi sınavı yok maalesef..
6) Kredili sistem orgun eğitimdeki sistem gibi ders çalışmadan geçmek yok maalesef..
Kitabın arkasındaki ders özetleri ve bol bol soru çözmenizi öneririm..
Aynı zamanda formumuzda ders videoları ve notlarından yararlanabilirsiniz..

placebo

Yeni Üye
Bölüm:
Felsefe
peki felsefe bolumu cok mu zor bi bolum bitirsem 3yıl sonra brans degisikligi icin basvursam benden formasyon isterlermi yoksa direk brans mı degistiririm?

ouzhantekin

Yeni Üye
Bölüm:
MEZUN
Cümle bitmişti..:)
Ha ben şimdi anladım... sadece, olsa olsa, yalnızca anlamında kullanmışsınız.. Ben sanki koşul gibi düşünmüştüm. :D :eek:k güldüm şimdi ya.. Türkçemizin güzelliği :9 .... Ben e-öğrenmenin sitesine girdim. Orada her yıl için dersler yazıyor. Bunun anlamı orada o dönem için yazılı olan derslerin tamamının alınması gerektiği midir acaba? Mesela 1. yılımda üst dönemin derslerinden alabilir miyim? Bu tarz bilgilerin toplu olarak yazdığı bir kitapçık gibi bir şey var mı acaba? :s

tremendous

Forum Yöneticisi
Bölüm:
MEZUN
Ha ben şimdi anladım... sadece, olsa olsa, yalnızca anlamında kullanmışsınız.. Ben sanki koşul gibi düşünmüştüm. :D :eek:k güldüm şimdi ya.. Türkçemizin güzelliği :9 .... Ben e-öğrenmenin sitesine girdim. Orada her yıl için dersler yazıyor. Bunun anlamı orada o dönem için yazılı olan derslerin tamamının alınması gerektiği midir acaba? Mesela 1. yılımda üst dönemin derslerinden alabilir miyim? Bu tarz bilgilerin toplu olarak yazdığı bir kitapçık gibi bir şey var mı acaba? :s
1.sınıfta fakülte tarafından atanan dersleri alabilirsiniz..Ders ekle/sil işlemi 2.sınıfta yapılmaktadır.

Güz dönemi: 1.,3.,5. ve 7. dönemlerdir.
Bahar dönemi: 2.,4.,6., ve 8. dönemlerdir.

Hangi döneme ait dersiniz varsa o derslerin tamamını alıcaksınız.

ouzhantekin

Yeni Üye
Bölüm:
MEZUN
1.sınıfta fakülte tarafından atanan dersleri alabilirsiniz..Ders ekle/sil işlemi 2.sınıfta yapılmaktadır.

Güz dönemi: 1.,3.,5. ve 7. dönemlerdir.
Bahar dönemi: 2.,4.,6., ve 8. dönemlerdir.

Hangi döneme ait dersiniz varsa o derslerin tamamını alıcaksınız.
Çok teşekkür ederim :)

puagonzales

Yeni Üye
Bölüm:
Kamu Yönetimi
Örgünde okuyorum.Geçen yıl ikinci üniversite kapsamında Aöf den Kamu Yönetimine kaydoldum.

Şu an 2.sınıfım.

Bu sene sonunda kaydımı sildiirip önlisans diploması alabilir miyim ?

Yardımcı olur musunuz ?

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Son mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar