Aöf Hakkında Sorun Cevaplayalım

merhaba ben şuan 2 yıllık okulumu bitirdim ama henüz mezun olamadım ve henüz mezun olarak gözükmüyorum.Benden geçici mezuniyet belgesi istediler ama okulda henüz mezun olarak gözükmüyorum acaba ben öğrenci belgesi ile başvuru yapabilir miyim diplomayı bu ayın sonunda alabilirmişim ama kayıtlar cuma günü bitiyor.Öğrenci belgesinde **** no öğrencimiz halen okulumuzun öğrencisidir,ders kaydı yapılmamıştır,öğrenci haklarından faydalanamaz yazıyor.Acaba başvuru yapabilir miyim ???????

DGS kapsamında kayıt olabilmeniz için :

a) Diplomanın Onaylı Fotokopisi: Meslek Yüksekokullarından veya Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programlarından mezun olan adaylar, önlisans diplomalarının onaylı fotokopisi ile kayıt yaptırabilirsiniz.

b) Geçici Mezuniyet Belgesinin Onaylı Fotokopisi: Önlisans diploması henüz düzenlenmemiş olan adaylar, okullarından aldıkları geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi ile kayıt yaptırabilirsiniz..

Bu iki belgenin herhangi biri olmadan kayıt yaptıramazsınız.

Arkadaşlar Askerlik Durumu icin yeni kayıt yaptığım Aöf bürosundan tecil belgesini alıp , Askerlik şubeye gittim. Fakat Askerlik şube ; sistemden otomatik olarak tecil işleminin Aöf nin yapacağini söyledi... Ama Tecil kağıdını elden bürodan aldım Ayrıca sistemden de gönderirler değil mi?

Arkadaşlar Askerlik Durumu icin yeni kayıt yaptığım Aöf bürosundan tecil belgesini alıp , Askerlik şubeye gittim. Fakat Askerlik şube ; sistemden otomatik olarak tecil işleminin Aöf nin yapacağini söyledi... Ama Tecil kağıdını elden bürodan aldım Ayrıca sistemden de gönderirler değil mi?

Kayıt olurken askerlikle ilgili durumunuzu bildirdiğiniz için bundan sonrası AÖF'ün yükümlülüğündedir. AÖF, askerliğinizle ilgili işlemlerin tamamlanması için belgeleri kendisi göndermek zorundadır. 15-20 gün sonrasında durumu tekrar soruşturmanız iyi olur.

Kayıt olurken askerlikle ilgili durumunuzu bildirdiğiniz için bundan sonrası AÖF'ün yükümlülüğündedir. AÖF, askerliğinizle ilgili işlemlerin tamamlanması için belgeleri kendisi göndermek zorundadır. 15-20 gün sonrasında durumu tekrar soruşturmanız iyi olur.
Teşekkür Ederim, Umarım Tekrardan Gönderirler, Çünki Ben Elden de Tecil belgesini çıkarttım. Göndermezlerse Sorun Olur...

Merhabalar. 2008de Ticaret Meslek Lisesinden mezun oldum. Hemen sonra istanbula uzakta bir üniversitenin 2 yıllık muhasebe ve vergi uygulamaları bölümünde okumaya başladım. 2 yıl sonunda mezun olamadım ve veremediğim çok ders var. 2 yıldır o dersleri vermek için de uğraşmıyorum ve sınavlara hatta şehre bile girmiyorum. Ben oradan mezun olamayacağımı düşünüyorum. Acaba oraya sınavsız geçiş yaptığım için AÖF sınavsız geçiş hakkım yanarmı. Yanmazsa ne yapmam lazım? Oradan kaydımı sildirip AÖF'e sınavsız geçiş yaptığımda askerlik tecil edilir mi? Ve de AÖFde 2 yıllık bir programı bitirdim diyelim sonra 2 yıl daha AÖF okuyabilir miyim ve bu durum kısa dönem askerliği sağlar mı? Çok soru sordum ama yardım lazım. Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar. 2008de Ticaret Meslek Lisesinden mezun oldum. Hemen sonra istanbula uzakta bir üniversitenin 2 yıllık muhasebe ve vergi uygulamaları bölümünde okumaya başladım. 2 yıl sonunda mezun olamadım ve veremediğim çok ders var. 2 yıldır o dersleri vermek için de uğraşmıyorum ve sınavlara hatta şehre bile girmiyorum. Ben oradan mezun olamayacağımı düşünüyorum. Acaba oraya sınavsız geçiş yaptığım için AÖF sınavsız geçiş hakkım yanarmı. Yanmazsa ne yapmam lazım? Oradan kaydımı sildirip AÖF'e sınavsız geçiş yaptığımda askerlik tecil edilir mi? Ve de AÖFde 2 yıllık bir programı bitirdim diyelim sonra 2 yıl daha AÖF okuyabilir miyim ve bu durum kısa dönem askerliği sağlar mı? Çok soru sordum ama yardım lazım. Şimdiden teşekkürler.

Sınavsız İkinci üniversite için, ya bir üniversitede öğrencisi yada mezun olmanız gerekli.
Sınavsız ikinci üniversite kapsamında askerliğiniz tecil olmaz.
2 yıllık AOF bitirdiğinizde, DGS kapsamında 4 yıllığa tamamlayabilirsiniz.
Lisans mezunları kısa dönem askerlik yapabilmektedir.

Benim demek istediğim sınavsız ikinci üniversite değil. Anlatmak istediğim okuduğum üniversiteden kaydımı sildirip seneye 1. sınıftan AÖF'e başlamak. Meslek lisesi mezunlarının AÖF'e sınavsız geçiş hakları var diye biliyorum. Yani sıfırdan başlamak istiyorum. Ama yanlış biliyorsam düzeltin; meslek lisesi mezunları AÖF'e sınavsız alınmıyor muydu? Ve 2AÖF+2AÖF kısa dönem mi askerlik. Yine özür dileyerek yoruyorum sizi :(

Benim demek istediğim sınavsız ikinci üniversite değil. Anlatmak istediğim okuduğum üniversiteden kaydımı sildirip seneye 1. sınıftan AÖF'e başlamak. Meslek lisesi mezunlarının AÖF'e sınavsız geçiş hakları var diye biliyorum. Yani sıfırdan başlamak istiyorum. Ama yanlış biliyorsam düzeltin; meslek lisesi mezunları AÖF'e sınavsız alınmıyor muydu? Ve 2AÖF+2AÖF kısa dönem mi askerlik. Yine özür dileyerek yoruyorum sizi :(

Meslek Lisesi Sınavsız geçiş imkanı var. Detaylar
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
linkte yer almaktadır.

MYO ve Üniversitelerin önlisans bölümlerinden mezun olanlar diledikleri takdirde, Anadolu Üniversitesi Aöf Dikey Geçiş bölümleri olarak İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Çalışma Ekonomisi, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Konaklama Hizmetleri gibi 4 yıllık lisans programlarının 3.sınıfına dikey geçiş kapsamında direk kayıt olabilmekteler.

Yani 2 yıl AOF önlisans, 2 yıl AOF lisans = 4 yıl (Lisans tamamladıktan sonra, kısa dönem askerlik yapabilirsiniz.)

Meslek Lisesi Sınavsız geçiş imkanı var. Detaylar
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
linkte yer almaktadır.

MYO ve Üniversitelerin önlisans bölümlerinden mezun olanlar diledikleri takdirde, Anadolu Üniversitesi Aöf Dikey Geçiş bölümleri olarak İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Çalışma Ekonomisi, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Konaklama Hizmetleri gibi 4 yıllık lisans programlarının 3.sınıfına dikey geçiş kapsamında direk kayıt olabilmekteler.

Yani 2 yıl AOF önlisans, 2 yıl AOF lisans = 4 yıl (Lisans tamamladıktan sonra, kısa dönem askerlik yapabilirsiniz.)

Size ne kadar teşekkür etsem az. Siz süper bir insansınız :) Sabrınız ve cevaplarınız için çok çok teşekkürler.

merhaba
açıköğretim 3.sınıfa kaydımı yaptırdım . 2.sınıftan tek dersim var kaldığım. Fakat alttan kalan dersimi verip 2 yıllık ön lisans diploması alarak okulu bırakmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor. Aralık başında sınavlar başlıyor o sınavlara girmemem mi gerekiyor veya bi dilekçemi vermem lazım.Bu konuda acil bilgiye ihtiyacım var. Teşekkürler

merhaba
açıköğretim 3.sınıfa kaydımı yaptırdım . 2.sınıftan tek dersim var kaldığım. Fakat alttan kalan dersimi verip 2 yıllık ön lisans diploması alarak okulu bırakmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor. Aralık başında sınavlar başlıyor o sınavlara girmemem mi gerekiyor veya bi dilekçemi vermem lazım.Bu konuda acil bilgiye ihtiyacım var. Teşekkürler

Tek dersi vermeden önlisans diploması alamazsınız. Eğer bu dersiniz guz donemınde alttan kalan dersiniz ise o dersi vermeniz için Aralık'ta yapılacak olan sınava girmeniz gerektiğini düşünüyorum.

slm
geçmiş e seminerlere nasıl ulaşabilirim
ayrıca bir sorum daha olacak adalet 1. sınıf güz döneminde hukukun temel kavramları DD - idare hukukuna giriş DC- medeni hukuk 1 DD -
Türk anayasa hukuku DD - halkla ilişkiler ve iletişim CD - ingilizce FF /bu 2013-2014 güz dönemi 2014-2015 güz döneminde yine bu dersler var iki tane daha ders eklenmiş büro teknolojileri Atatürk ilke ve inkılapları 1 dersi eklenmiş bn şimdi 1. sınıfı tekrar mı okuyorum. yazdığım bu son iki ders 3.yıla ait tşkrler

Merhabalar ben dikey geçiş ile iktisat bölümüne geçtim 6 7 aralık güz dönemi sınavlarında 5. yarıyıldaki derslerden mi sınava gireceğim acaba yardımcı olur musunuz?

Merhabalar ben dikey geçiş ile iktisat bölümüne geçtim 6 7 aralık güz dönemi sınavlarında 5. yarıyıldaki derslerden mi sınava gireceğim acaba yardımcı olur musunuz?

Merhaba,

AÖF otomasyonda görünen derslerden sınava gireceksiniz.

Örgün büro yönetimi okuyorum bu sene bitiyor açıktan işletmeye tamamlamak istiyorum acaba 1 dönemde kaç dersten muaf olurum kaç dersten sınava gireceğim 6 mı 10 mi olabilecek kimse varmı ?

Örgün büro yönetimi okuyorum bu sene bitiyor açıktan işletmeye tamamlamak istiyorum acaba 1 dönemde kaç dersten muaf olurum kaç dersten sınava gireceğim 6 mı 10 mi olabilecek kimse varmı ?

Önlisans mezunları Dikey Geçiş kapsamında mezuniyet alanlarına göre açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya 5. yarıyılına fark dersler alarak kayıt için başvurabilirler.

2014-2015 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerindeki lisans programlarının 5. yarıyılına

Doğrudan başvuru yapabilecek önlisans mezuniyet alanlarının listesini görmek için
tıklayınız.
Fark dersler alarak** başvuru yapabilecek önlisans mezuniyet alanlarının listesi görmek için
tıklayınız.

**Alınacak fark derslerin listesi için
tıklayınız.

Kaynak:

Merhabalar a.ö işletme 1. Sınıf vize sonuclarım; hukuk:35, iktisada giriş:45, işletme: 45, matematik:35, muhasebe:30, davranış bilimleri:55, temel bilg.teknolojleri:55. Maalesef sonuclarım epey düşük henüz a.ö deki puanlama sistemini de çözemediğim için finallerde gecmek için en az kaç almam lazım bu derslerden yardımcı olabilirseniz çoook sevinirim birde sistem hakkında bilgi verebilirseniz daha da sevinirim teşekkürler..

Merhabalar a.ö işletme 1. Sınıf vize sonuclarım; hukuk:35, iktisada giriş:45, işletme: 45, matematik:35, muhasebe:30, davranış bilimleri:55, temel bilg.teknolojleri:55. Maalesef sonuclarım epey düşük henüz a.ö deki puanlama sistemini de çözemediğim için finallerde gecmek için en az kaç almam lazım bu derslerden yardımcı olabilirseniz çoook sevinirim birde sistem hakkında bilgi verebilirseniz daha da sevinirim teşekkürler..

Merhaba,

Çan eğrisi olduğu için geçme notu her ders için farklıdır. CC notu genel olarak 40-45 arasında değişiyor. Finallerde her sınav için en az 8 doğru çıkarmalısınız.

merhaba ben felsefe 2 sınafa kayıt yaptırmadım bu sene.otomatikman donduruluyor diye duydum doğrumu,ıkıncı sorum subat tatılınde tekrar kayıt olabilir devam edebilirmiyim acaba

Geri