Aöfle ilgili Sorularım

cinin

Yeni Üye
Bölüm:
Listede Yok
Merhabalar

1-ben şimdi örgün 4 yıllık bir okulda okuyorum. dün sınavsız 2. üniversite olarak adalete kayıt oldum. ancak seneye başka bir örgün üniversiteyi kazanırsam aöf adaletteki kaydım devam edecekmi ?

2-Ayrıca aöf sınavarında geçmiş yıllardaki çıkmış soruları çözünce hazırlanmış oluyorsun aöfte bu yılki değişikliklerde böyle bir şey mümkünmüdür yani çıkmış soruları çözmek yeterlimidir ?

3-Maximum kaç dersten kalmamıza rağmen bir üst sınıfa geçebiliyoruz?

Teşekkürler.

Ayca_Guler

Forum Yöneticisi
Bölüm:
Türk Dili ve Edebiyatı
Merhabalar

1-ben şimdi örgün 4 yıllık bir okulda okuyorum. dün sınavsız 2. üniversite olarak adalete kayıt oldum. ancak seneye başka bir örgün üniversiteyi kazanırsam aöf adaletteki kaydım devam edecekmi ?

2-Ayrıca aöf sınavarında geçmiş yıllardaki çıkmış soruları çözünce hazırlanmış oluyorsun aöfte bu yılki değişikliklerde böyle bir şey mümkünmüdür yani çıkmış soruları çözmek yeterlimidir ?

3-Maximum kaç dersten kalmamıza rağmen bir üst sınıfa geçebiliyoruz?

Teşekkürler.
4yıllık okuduğunuz okuldan mezun olursanız başka bir üniversiteyi kazansanız bile Adalette ki eğitiminiz devam eder.

Sadece çıkmış sorulara çalışanların hüsrana uğrayacağını düşünüyorum. Aöf sistemi değiştirerek hem Bologna sürecine geçiş hemde eğitim kalitesini yükseltmeyi amaçlamıştır. Kaliteyi yükseltmek isteyenler sınav soruları ile sınıf geçmenin önünede geçeceklerdir diye düşünüyorum.

Önceden bu şekilde idi ama şimdi kaç dersten kalırsaız kalın bir alt sınıftan dersiniz yoksa krediniz yettiğince üst sınıftan ders alabiliyorsunuz. Her dönem okul size 30 kredilik ders atıyor siz üstten 15 kredilik daha ders ekleyebiliyorsunuz. Yani toplam 45 kredilik ders alabiliyorsunuz.

betullt

Yeni Üye
Bölüm:
Türk Dili ve Edebiyatı
Merhabalar. Ben 4 yıllık (aöf ) Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim. Atatürk üniversitesi'ne aöf İlahiyat önlisans için ön kayıt yaptırdım. Ama böyle bir bilgi ile karşılaştım; http://www.aofdestek.net/acikogretim.php

Ösym bürosundan da,edebiyat bölümü kontenjanlı olduğu için, ikinci bir üniversite okuyamazsınız gibisinden olumsuz yanıt aldım. Kafam karmakarışık. Biraz bilgi verebilir misiniz?

Teşekkür ederim...

Ayca_Guler

Forum Yöneticisi
Bölüm:
Türk Dili ve Edebiyatı
Merhabalar. Ben 4 yıllık (aöf ) Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim. Atatürk üniversitesi'ne aöf İlahiyat önlisans için ön kayıt yaptırdım. Ama böyle bir bilgi ile karşılaştım; http://www.aofdestek.net/acikogretim.php

Ösym bürosundan da,edebiyat bölümü kontenjanlı olduğu için, ikinci bir üniversite okuyamazsınız gibisinden olumsuz yanıt aldım. Kafam karmakarışık. Biraz bilgi verebilir misiniz?

Teşekkür ederim...

Karşılaştığın bilgi nedir anlayamadım. Şimdi eğer TDE öğrencisi isen, sınavsız ikinci üniversite kapsamında ilahiyat a kayıt olabilirsin. Ama açıköğretim ilahiyata. Örgüne kayıt olamazsın. Oda İkinci üniversite kapsamında kayıt olabilirsin.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar