- Bölüm:
- İşletme
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (LİSANS Tamamlama) PROGRAMI
(UZAKTAN ÖĞRETİM)
AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (LİSANS Tamamlama) PROGRAMI
(UZAKTAN ÖĞRETİM)
PROGRAMIN AMACI:
- Endüstride çalışan mühendislerin çalışmalarına ara vermeden işletme yönetimi konularında eksikliklerinin giderilmesi, kişisel gelişimlerinin tamamlanması,
- İş hayatında teknik bilgilerini artırmak isteyen çalışanların, uzaktan eğitim sağlayan Endüstri Mühendisliği Programı ile iş yaşantısından uzaklaşmadan, teknik bilgi ve tecrübelerinin artırılması, mesleki gelişimlerinin artırılması, işletmelerin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilecek bilgiler ile donatılması,
- Uygun önlisans programlarından mezun gençlerin, yurtdışına çıkmadan (çalışma hayatlarına ara vermeden), mühendislik ve işletme yönetimi konularında bilgi ve tecrübe sahibi olmaları,
- Spesifik konularda uzmanlaşan lisans ve önlisans mezunlarının Endüstri Mühendisliği programı kapsamında, genel işletme yönetimi, işletme problemlerini çözme, temel mühendislik ve girişimcilik konularında eğitilerek, ülkemizdeki tekniker, mühendis, ve yönetici kalitesinin artırılmasıdır.
MEZUN OLABİLMEK İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR:
Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin müfredat programındaki bütün dersleri başarıyla tamamlamaları ve bitirme ödevini başarıyla vermeleri gerekmektedir.
Ayrıca mezuniyet koşulu olarak 60 günlük staj zorunluluğu bulunmaktadır. Stajlar eğitim-öğretim döneminde de yapılabilecek şekilde esnek olarak tasarlanmıştır. Ayrıca stajer öğrencilerin staj yerleri denetimi gerçekleştirilecektir. Diğer staj koşulları ve staj yapılacak kurum ve işletme ile ilgili koşullar Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Staj yönergesinde ayrıntılı olarak belirtilmiştir.
DİKEY GEÇİŞ:
Dikey Geçiş; 2 yıllık önlisans programı mezunlarının ÖSYM'nin düzenlediği merkezi DGS sınavına katılarak 4 yıllık lisans programlarına (Devlet yada Özel Üniversitelerin ilan edilmiş ilgili kontenjanlarına) geçilmesine verilen addır. Öğrencilerin aldıkları derslerin özellikleri, yıllık ders programları, öğretim elemanları dikkate alınarak lisans öğrenimde Hazırlık Programı uygulanabilir. Öğrenciler bu hazırlık programını ilgili üniversitenin yönetmelikleri çerçevesinde belirtilen sürede tamamlamak zorundadırlar. Dikey geçiş yapmış öğrenciler, hazırlık sınıfının başarıyla tamamlanmasından sonra öğrenimlerine devam ederler.
|