siz çok kesin konuşuyorsunuz dediklerinizin kaynağı nerde peki belgeli bir şekilde elinizde mi bulunuyor bulunuyorsa böyle atıfta bulunmayan belgeyi kaynağı bize gösterin bu işler o dedi bu dediyle olmaz ya kesin olur ya da başka türlü olur.... hem ağzı olan konuşuyor merci yerden daha bir şey söylenmedi peki size soruyorum genel kültür olsun diye nasıl bir bölüm açılır insanlar emek harcıyor maddi ve manevi sizce bu devir o devir mi insanlar çabalayarak bir yerlere gelmeye çalışıyorlar üniv.gidin bakın bir çok hoca dışardan okuyorak gelmiş o yerlere onlarda mı genel kültür olsun diye okudular sonrada şansları çalışıp o yerlere mi geldiler güldürmeyin bu söylenenlerin hiçbiri mantıklı değil traji komik yani...bunu söyleyenler sanırım tam olarak bir bilgiye sahip değiller bence rektörün açıklamalarından da habersizler bence ben kendim takip ettim konuşmaları dün gibi hatırlıyorum bu bölümler açıldığında anadolu üniv.rektörü açıklama yaptı dahabir çok hedefimiz var denildi öğrencilerin önünü açacak projeler var dedi aynı şartlara sahipler denildi daha bir çok bölüm açacaz aöf. bunlar başlangıç denildi..bide mantılı düşünün okadar tercih eden var okuyan var sizce böyle bir şey yapabilirler mi peki ya o öğrencilerin hakları ve böyle bir açıklama sizce genel kültür için mi yapılıyor öğrencilerin önünü açmanın genel kültürle bağlantısı nedir..anlayamadım mantığım bu denilenleri kabul etmiyor..aöf.diğer bölümleri örgünle aynı şartlardalar yıllardır bir çok ta mezun verildi aynı şartlarda da kpss ye giriyorlar bi bu bölümlerde mi değişiklik yapacaklar peki yaptılar sayın öyleyse dışarda okuma nerde kaldı sizce böyle olursa okunurmu sanıyorsunuz kimse okumaz ya bide benim anlamadığım örgün eğitim çok mu önemli ben de örgün okudum üniv.inanın hiç bir farkı yok aynı eğitim..hata dışarda okuyan arkadaşların daha çok çabaladığına bölümlerinde daha iyi olduklarına daha hakim olduklarına inanıyorum kendileri çabalıyor çünkü kendi fikrimdir...formasyon vermeselerde dünyanın sonu değildir inanın açıklama yapılsa vermiyoruz diye herkes okumayı bırakır çünkü bu hayat meselesi severek umutla okuyorlar severekte görev yapmak istiyorlar ...genel kültür başka şeylerlede kazanılabilinir merak edilmesin edebiyat demek genel kültür demek değildir..ayrıca haksızlık yapılıyor diğer bölümler güzel değilmi önemli değil mi neden edebiyatta bu kadar söylem çıkıyor onuda anlamış değilim edebiyatn bir üstünlüğü yok ki herkes edebiyatçı mı edebiyattan daha yüksek puanlı bölümler var sonuçta edebiyat ulaşılamaz bir bölüm değil yani dışardan tercih eden arkadaşlarda sevdikleri için yapmışlardır...bu kadar tepkili olmak gerekmiyor diğer bölümlere haksızlık yapılınıyor...formasyon konusunda bu böyle dedi şu şöyle dedi saptırılarak söylenmesin lütfen söylenenlerin hepsi safsata hiçbir kanıtı yok herkes tahmini söylüyor bunları kesin bilgi olmadan lütfen önceden konuşmayalım araştıralım varsada zaten çıkar ortaya merak edilmesin böyle bir şey varsa şartlarda geçer zaten yakında...inşallah hayırlısı olur...
gül sevgin yeter bana ey sevgili resulum
öyle muhtacım sana ne verirsen kabulüm....