İngilizce Öğretmenliği Lisans Programınnı kimler tercih edebilir¿

only roses

Özel Üye
Katılım
28 Ocak 2010
Mesajlar
4,562
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Bölüm:
MEZUN
Şehir:
Konya
İÖLY ögrenci kabulü

Açıköğretim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Lisans Programını tercih edebilmek için DİL-1 (İngilizce) puanının en az 180 olması gerekir. Diğer bir ifade ile LYS5 Yabancı Dil Sınavına (İngilizce) katılıp 180 ve daha yukarı puan alan orta öğretim kurumu mezunu öğrenciler, Anadolu Üniversitesi AÖF İngilizce Öğretmenliği Lisans Programına başvurabilirler. Söz konusu programa kontenjana göre öğrenci alımı yapılmaktadır. Programın kontenjanı her yıl ÖSYS kılavuzunda açıklanmaktadır.

I. ve II. Sınıflarda Eğitim- Öğretim Süreci

İÖLP dört yıllık bir lisans programıdır. Daha önce de belirtildiği gibi İngilizce Öğretmenliği Lisans Programının (İÖLP) ilk iki yılı kısmen yüz yüze (örgün) öğretim olarak yapılacaktır. Yüz yüze öğretim Adana, Ankara, Balıkesir, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İzmir ve Konya olmak üzere toplam 8 ilde devam etmektedir. Yüz yüze öğretim, hafta içi günlerde saat 16:00'dan sonra, 19:50/20:50'ye kadar, ihtiyaç doğrultusunda Cumartesi günleri ise saat 09:00 ile 13:50 arasında yapılmaktadır. Ders Programı ile ilgili ayrıntılı bilgi her öğretim yılının başlında yüzyüze öğretim görülen üniversitelerde duyurulmaktadır.

Programda yer alan derslerin içeriklerinin belirlenmesi, uygulanması, eğitim-öğretim, diploma vb. konular ilgili Üniversite mevzuatına göre, Anadolu Üniversitesi AÖF ile Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından düzenlenir. Söz konusu programa ait akademik takvim Anadolu Üniversitesi ile Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından tespit edilerek ilan edilir.

ÖNEMLİ UYARI: Yüz yüze öğretime devam mecburiyeti vardır. devamsızlık yapan öğrenci devamsızlıktan sınıfta kalır. Devamsızlık yapan öğrenci yılsonu ve bütünleme sınavına girme hakkına sahip değildir. Ancak yılsonu sınav organizasyonu sınav tarihinden yaklaşık 2 ay önce organize edildiği için toplam devamsızlık bilgileri final sınavı organizasyonu yapılırken değil, sınav yapıldıktan sonra dikkate alınabilmektedir. Dolayısıyla devamsızlık barajını aşan öğrenciler yıl sonu sınavına girse dahi sınavı değerlemeye alınmaz.


İÖLP'de Uygulama Dersleri

AÖF İÖLP 4. sınıf dersleri arasında yer alan "Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması" ile "İngilizce Öğretmenliğinde Topluma Hizmet Uygulamaları" dersleri öğrencilerimizin bir fiil ikamet ettikleri diğer bir ifade ile posta adreslerinde belirttikleri ilde, uygulama kapsamında yürütmeleri gereken derslerdir. Bu bakımdan 4. sınıf öğrencilerimiz her yıl kayıt yenileme dönemi öncesinde İÖLP internet sitesi "Duyurular" bölümünden ilan edilen tarihler arasında uygulama derslerini yürüteceği ili belirleyip, adres bilgilerini değiştirmelidir. Uygulama derslerinin yürütüleceği il öğrenci tarafından Fakülte tarfından ilan edilen tarihler arasında belirlenmelidir. Her iki ders için uygulamalar tek bir il merkezinde yapılır. Söz konusu derslere devam zorunluluğu vardır. Devamsızlıktan kalan öğrenci bütünleme hakkı olmaksızın ilgili ders/lerden sınıfta kalır

(Daha detaylı bilgi için bkz.: İlgili derslerin ders kılavuz kitapları).
 

hndkskn

Yeni Üye
Katılım
9 Ağu 2011
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şehir:
Kayseri
Ben İngiliz Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisiyim. Geçen yıl 360 puanla yerleştim. Önümzdeki dönem sınava girmeyi düşünüyorum. Bölümüm dondurup Anadolu Üniv. Açık Öğr. İng. Öğr. tercih etmeyi düşünüyorum.
Gerekli puan için Lys5 sınavından 180 yeterli demişsiniz. Bu puan tablosundaki taban puan 362 ne oluyor?
 

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Katılım
9 Şub 2011
Mesajlar
6,041
Tepkime puanı
25
Puanları
48
Bölüm:
İşletme
Şehir:
Bursa
En az 180 veya daha yukarı bir puan almanız gerekiyor, fakat geçtiğimiz yıl bu programa başvuran ve kontenjan doğrultusunda bölüme giren öğrencilerden en düşük LYS5 taban puanı 362 olmuştur. Bölüm kontenjanlı olduğu için başvuranlar arasında en yüksek LYS 5 puanına ahip olandan doğru kontenjan kadar geriye gidiliyor.

Örneğin. Ben LYS5 den 420 aldım ve Açıköğretim İngilizce Öğretmenliği bölümüne başvurdum. Başvurduğum ilin kontenjanı 40 kişi olsun. Bende En yüksek puanlı başvuran kişi olayım.

Sıralama Yaparsak ;

1. Sıradan giren Ben 420 puan
2. Sıradan Giren X Kişi 410 Puan
.
.
.
.
.
40. Sıradan giren Z Kişi 362

Puanla Bölüme girmiş olur.

Sanırım bu açıklayıcı olmuştur. İyi forumlar dilerim....
 

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Son mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
17,421
Mesajlar
134,319
Kullanıcılar
90,728
Son üye
Steventiz
Üst