Ayca_Guler
Forum Yöneticisi
- Katılım
- 23 Tem 2012
- Mesajlar
- 670
- Tepkime puanı
- 5
- Puanları
- 0
- Bölüm:
- Türk Dili ve Edebiyatı
- Şehir:
- Çanakkale
Açıköğretim Kamu Yönetimi Bölümü Bilgileri
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Lisans Programının amacı; öğrencilerin siyasi, idari ve hukuki mevzularda belli başlı kuramsal ve uygulamalı bilgileri edinerek,; kamu yönetimi alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek, değerlendirme yapabilme ve kamusal sorunlara çözüm önerileri ve yöntemleri getirebilme becerisi kazanmalarını sağlamaktır. Aşağıda açıköğretim Kamu Yönetimi bölümünü tanıtan bilgileri bulabilirsiniz.
Eğitim Sistemi
İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Lisans Bölümü kredili sistemde uzaktan eğitim metodu ile eğitim vermektedir. Yılda 2 ayrı dönemde ( Güz ve Bahar Dönemleri ) eğitim sürmektedir. Her dönem 1 ara sınav ve 1 dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Her dönem farklı kitaplar dağıtılmaktadır. Sınavlar Tüm Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli merkezlerde çoktan seçmeli test usulü ile yapılmaktadır. Kitaplar aöf bürolarınca dağıtılmakta ayrıca e-kitap olarak üniversitenin sitesinden ulaşılabilmektedir.
Kimler Kayıt Yaptırabilir?
Kamu Yönetimi Lisans Programını ( 4 yıllık ), YGS sınav sonucuna göre 140 veya üzeri almış olan her aday tercih edebilir ( Yerleşmek İçin Kontenjan İçerisinde Kalmak Gerekli ). Tercih sonuçlarına göre yerleşen adaylar üniversitenin belirlediği takvime göre kayıt yaptırmaktadır.
-Sınavsız ikinci üniversite kapsamında, yükseköğretime kayıtlı olan öğrenciler ( örgün veya açıköğretim ) ya da herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar YGS sınavına katılmadan kayıt tarihleri içerisinde direk kayıt olma hakkına sahiptirler.
-Dikey Geçiş kapsamında, Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültesinin önlisans programlarından mezun olan öğrenciler İşletme Fakültesinin lisans bölümlerinin 3.sınıfına direk kayıt olma hakkına sahiptirler.
-Programımız Azerbaycan ve Batı Avrupa Programları dahilindedir.
Azerbaycan Programları Kayıt Esasları
Anadolu Üniveresitesi Azerbaycan Programlarına kayıt yaptırabilmek için adayların, Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşı ve en az lise veya dengi bir okuldan mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti veya diğer ülke vatandaşı olanların ise bu programla kayıt olabilmeleri için Azerbaycan Cumhuriyeti’nde en az üç ay süreli geçerli oturma iznine sahip olmaları gerekmektedir.
Kesin kayıt başvurusuyla ilgili temel koşullar şunlardır:
1. Azerbaycan Cumhuriyeti veya Azerbaycan’da yerleşik Türkiye Cumhuriyeti veya diğer ülke vatandaşı olanlar.
2. Azerbaycan’da Türkiye’de veya diğer ülkelerde Türk Eğitimi Sistemi’ne göre lise veya dengi bir okulu bitirenler ya da kesin kayıt süresinde bitirecek olanlar(sınavı kazanan adaylar, kesin kayıt sırasında bu durumlarını belgelendirmek zorundadır) Azerbaycan veya diğer ülkelerde aldıkları eğitimin Türkiye’deki lise veya dengi okul mezunu olduğunu Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğinden alacakları denklik belgesi ile onaylatanlar.
3. Üniversitemiz tarafından Azerbaycan’daki sınav merkezlerinde yapılan Azerbaycan Öğrenci Seçme Sınavı’nı kazananlar.
4. Öğrenim bedelini karşılayanlar.
5. Öğrenci kaydı için gerekli olan ve kesin kayıt sırasında istenecek diğer belgeleri sağlayanlar(Üniversite tarafından gönderilecek kesin kayıt bilgi formu, adayların lise veya dengi okul mezunu olduklarına ilişkin diploma veya denklik belgesi, Türk Yükseköğretim Mevzuatında öngörülen şekilde çektirilmiş altı adet vesikalık fotoğraf, öğrenim giderlerini ödeme makbuzu, üniversite tarafından gönderilecek bilgi formu gibi) kayıt yaptırabilir.
Batı Avrupa Programları Kayıt Esasları
Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre, İngiltere, Norveç, Danimarka, Finlandiya gibi Avrupa ülkelerinde geçerli oturma iznine sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programlarına kayıt yaptırabilmek için geçerli oturma izinlerinin kesin kayıt süresi içinde de devam etmesi veya öğrenime başladığında yukarıda belirtilen bu ülkelerden birinde ikâmet etmek üzere Türkiye’den bu ülkelere gidecek olanlardan,
1. T.C. vatandaşı olan (Yabancı öğrenci kontenjanı bulunmaktadır),
2. Lise veya dengi bir okulu bitiren veya kesin kayıt süresinde bitirecek olan (sınavı kazanan adaylar, kesin kayıt sırasında bu durumlarını belgelendirmek zorundadır),
3. Üniversitemiz tarafından Avrupa’daki sınav merkezlerinde yapılan Giriş Sınavı’nı veya Türkiye’de ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılan ÖSS (Öğrenci Seçme Sınavı)’nı kazananlar.
4. Öğrenim bedelini karşılayanlar.
5. Öğrenci kaydı için gerekli olan ve kesin kayıt sırasında istenecek diğer belgeleri sağlayan (Üniversite tarafından gönderilecek kesin kayıt bilgi formu, adayların Türkiye Cumhuriyeti Lise veya dengi okul mezunu olduklarına ilişkin diploma veya denklik belgesi, Türk yükseköğretim mevzuatına göre çekilmiş dört adet vesikalık fotoğraf, öğrenim giderlerini ödeme makbuzu, üniversite tarafından gönderilecek bilgi formu, askerlikle ilişkisi bulunanların askerlik tecil belgeleri gibi) herkes kayıt yaptırabilir.
Özel Koşullar
Kamu Yönetimi Lisans Programına özel kayıt koşulları bulunmamaktadır.
Kontenjan Sınırlaması ve Taban Puanları
101010749 Kamu Yönetimi Kontenjanı: 5125, 2015’te yerleştirilen :5125, Taban Puanı: 244,66
Ek yerleştirme Kontenjanı:1537,Ek yerleştirme sonucuna göre yerleşen: 752, Ek yerleştirme Taban Puanı : 244,70
Diploma
İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Lisans Programını tamamlayanlar 4 yıllık Kamu Yönetimi lisans diploması almaktadırlar.

Mezuniyet Sonrası İş Olanakları
Kamu Yönetimi Lisans Programı mezunları 4 yıllık fakülte mezuniyeti koşulu olan mesleklere başvurabilir. Bu mesleklere kamu sektöründe ve özel sektörde yer alan memurluk, uzman yardımcılığı (management trainee) ve müfettiş yardımcılığı (assistant inspector) kadroları da dahildir.
Kamu Yönetimi mezunlarının çalışabilecekler bazı kurumlar :
- Kaymakamlık, mülki idare amirlikleri,
- İdare mahkemeleri ve bölge idare mahkemelerinde idari hakimlik,
- Bakanlıklarda uzmanlık, müfettişlik, danışmanlık,
- Polislik, komiser yardımcılığı, komiser ve emniyet teşkilatında diğer uzmanlık görevleri,
- KİT’ler ile yatırımcı kuruluşlarda orta ve üst kademe yöneticilik, uzmanlık ve müfettişlik,
- Teftiş kurullarında müfettişlik, uzmanlık ve yöneticilik,
- Danıştay ve Sayıştay’da denetçi ve uzmanlık,
- Dış İşleri Bakanlığı’nda meslek memurluğu ve idari memurluk,
- İçişleri Bakanlığı’nda İl Planlama ve Koordinasyon Uzmanlığı,
- Rekabet Kurulu, Telekom Üst Kurulu gibi üst (düzenleyici) kuruluşlarda uzmanlık ve denetçilik,
- Hazine, Devlet Planlama Teşkilatı, Maliye Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, TUİK/DİE gibi kuruluşlarda müfettişlik ve uzmanlık,
- Tüm kamu ve özel bankalar ile özel sektör kuruluşlarında ve çokuluslu şirketlerde yöneticilik, müfettişlik ve uzmanlık…
Mesleğin Gerektirdiği Özellikler :
Bu bölümde okuyan öğrencilerin, Sosyal Bilimlere ilgi duyması, başkalarını etkileyebilmesi, düşüncelerini söz ve yazı ile aktarabilmesi, insanlarla iyi iletişim kurabilmesi, planlama ve uygulama yeteneğine sahip olması, yeniliklere açık olması, yaratıcı olması ve seyahat etmekten hoşlanması gerekir.
Ders Listesi İçin TIKLAYIN
Ders Kodları İçin TIKLAYIN