Kayıt yenileme kılavuzu posta ile adresine gelenler;

AktüeL

Özel Üye
benimde dün başarı belgem geldi klavuzu bekliyodum ben ama
Başarı belgesi İngilizce öğretmenliği okuyanlara veriliyor benim bildiğim.
Yönetmelik de aynen aşağıdaki gibi :

"İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında 3. sınıfa doğrudan geçen öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığındaki işlemlerinde kullanılmak üzere AÖF bürolarına başvurarak başarı belgesi alabilirler. Başarı belgesi almak isteyen öğrenciler, yıl sonu veya bütünleme sınav sonuçları ilan edildikten 10 gün sonra şahsen ya da posta ile AÖF bürolarına başvurmaları gerekmektedir."

"3.sınıfa doğrudan geçen öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ücret karşılığı ders verme hakkına sahiptirler. Söz konusu bu haktan yararlanmak isteyen öğrenciler "Başarı Belgesi" ni, bulundukları ildeki Açıköğretim Fakültesi Bürosuna yapacakları başvuru ile temin edebilirler. Müracaatlar yıl sonu ya da bütünleme sınav sonuçları ilan edildikten sonra Şahsen yapılabilir. "Başarı Belgesi" alan öğrenciler il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine müracaat edip hangi okulda İngilizce öğretmeni açığı var ise o okula yönlendirilmektedir."

Bilgilendirmek açısından nasıl alındığına dair konuyu açarsanız, arkadaşlar da öğrenir.

sonsuz_nur

Özel Üye
bilmiyorum bi kagıt geldi üstünde başarı bildirim belgesi yazıyo tam tersi benim ingilizcem 1 düştügü halde hemde:S

AktüeL

Özel Üye
bilmiyorum bi kagıt geldi üstünde başarı bildirim belgesi yazıyo tam tersi benim ingilizcem 1 düştügü halde hemde:S
Sizin dediğiniz şey, Transkript...
Örgünde de Aöf'de de her isteyene verilir.
Hatta dilekçe ile bile alabilirsiniz.
Özellikle çalışan arkadaşlar, şirketlerinden talep olması durumunda rahatlıkla alabiliyorlar.

sonsuz_nur

Özel Üye
ben istemedimki haberim bile yoktu böyle bi belge verildiginden ben klavuzu bekliyodum bu geldi önemseemedim bile siz söyleince okudum şimdi ne işe yarıyo bilmiyomda

AktüeL

Özel Üye
peki bu transkript ne demek ne işe yarar?
Notlarınızı ve başarı durumunuzu gösterir.
Mezun olan herkese mutlaka verilir. Örgünden mezun olduğumda bana da verilmişti. Tüm Aöf mezunlarında da bulunmaktadır. Diploma ile birlikte veriliyor.
Talep etseniz de etmeseniz de...
Ama isterseniz mezun olmadan da alabiliyorsunuz. Tabi o gerçek durumunuzu yansıtmaz, sadece o yılki durumunuzu yansıttığı için ilerideki yıllarda geçersiz olacaktır. Mezuniyet transkripti daima geçerlidir.
Yani sizin alacağınız transkript bir işe yaramayacaktır, mezun olmadığınız için.
Sadece şu anlık iş görüşmeleriniz varsa, öğrenci olduğunuza dair ve sınıfı geçtiğinizin ispatı niteliğinde bir belgedir.

AktüeL

Özel Üye
Bayram bittiği gibi kayıtlar başlıyor.
Benim de gelmedi..
Kılavuzla birlikte bir anket gönderiliyormuş, o anketi kırıştırmadan, katlamadan Aöf bürosuna teslim etmemiz gerekliymiş. Yoksa kılavuz çok da gerekli değil ama bu kadar da gecikmemeliydi. Umarım bayrama kadar gelir.
Bayramın hemen sonrası kayıt yenileme başlayacak, esasında gecikti bile ama bakalım...

guess09

Yeni Üye
ark ben bu sene kayıt oldum ilk taksidi yatırdım ama ikinci taksit ne zaman yatırılıyo bilmiyorum eğer yardımcı olursanız tşkler şimdiden

guess09

Yeni Üye
ya bi sorun daha var şimdi ben bu kayır tarihini kaçırmışım 26 şubattaki ne olcak finale giremeyeckmiyim

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd