Lütfen yardım edin

nazlii

Yeni Üye
Merhabalar
Balıkesir Üniversitesi Bilg. Tekn. ve Prog. yani hiç sevmediğim ve anlamadım asla bana uygun olmayan bir bölüm mezunuyum.
Kendi okulumdan mezun olan arkadaşların hepsi işletme bölümüne açıktan devam etmişler.
Ayrıca birde 2. üniversite diye birşey var bize farklı bölümler sunan arkadaşımla beraber ne yapacağımıza karar veremedik.
Bu bizim için çok zor bir karar bunun içinde olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz.
Sizce işletmeyi mi seçmeliyiz yoksa 2. üniversitede yer alan
halkla ilişkiler
dış ticaret
yerel yönetimler gibi bölümleri mi seçmeliyiz?ya da bu ikisi arasında çok bir fark var mı ?
Hangisini okursak kendimize bir meslek yaratabilmek için bir adım atmış oluruz

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Hazır-Cevap

Özel Üye
Bende Kocaeli Üniv.Bilgisayar Tekn.ve Programlama mezunuyum.
Şuan İşletme 3.sınıfa geçtim.Aslında prog.güzel bölüm fakat altyapın sağlam olursa...
Birde işletme-iktisattan birisini seçebiliyorsun,yatay geçişle..

weeping eyes

Özel Üye
2.üniversiteden kastın aöf mü yoksa örgün eğitim mi ? halkla ilişkiler ve dış ticaret 2 yıllık kamu yönetimi bölümü 4 yıllık fakülte diye biliyorum eğer yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin.

rainbow

Özel Üye
işletme ,kamu yönetimi,iktisat bölümleri 4 yıllık bölümlerdir....sizin bahsettiğiniiz halkla ilişkiler,yerel yönetimler,dış ticaret 2 yllık olan bölümlerdir..meslek seçme konusunda bana göre işletme ve halkla ilişkiler bölümü daha avantajlı...2. üniv. derken ne demek istediğinizi anlamadm...başarılar..

nazlii

Yeni Üye
işletme ,kamu yönetimi,iktisat bölümleri 4 yıllık bölümlerdir....sizin bahsettiğiniiz halkla ilişkiler,yerel yönetimler,dış ticaret 2 yllık olan bölümlerdir..meslek seçme konusunda bana göre işletme ve halkla ilişkiler bölümü daha avantajlı...2. üniv. derken ne demek istediğinizi anlamadm...başarılar..

Aslında biz yaklaşık 1 sene önce 2. üniversiteye bakmış bölüm tercihini zamanı gelince yaparız demiştik.
Daha sonra arkadaşlar bilg. bölümünden işletmeye geçebileceğimizi sadece bunun sonunda da ayrı bir diploma alacağımızı söylemişler arkadaşa .

Bu konuda herhangi bir bilgim yok şuan stajdayım fırsat buldukça araştırma yapmaya çalışıyorum onun dışında internet gibi herhangi bir imkanım yok.

2. üniversite ise siteden kopyaladım böyle birşey :
Herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan öğrenciler ve örgün eğitim mezunları, aşağıda belirtilen koşulları sağlamaları halinde Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)’na tekrar girmeden, aynı zamanda Anadolu Üniversitesinin uzaktan eğitim veren Açıköğretim Fakültesi Ön Lisans (İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Bilgi Yönetimi programları hariç), İktisat ve İşletme Fakültesi lisans programlarından sadece birine kayıt yaptırarak farklı bir alanda kendilerini geliştirme fırsatı bulmaktadır.

2 veya 4 yıllık örgün Yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler veya mezunlar istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere, bölümler yer alıyor işte

Şimdi eğer işletme okuyupta diploma 4 senelik olmayacaksa diye düşünüp ikisinin arasında kaldık

yardımlarınız için çok teşekkürler kafamız acayip derecede karışmış durumda

nazlii

Yeni Üye
Bende Kocaeli Üniv.Bilgisayar Tekn.ve Programlama mezunuyum.
Şuan İşletme 3.sınıfa geçtim.Aslında prog.güzel bölüm fakat altyapın sağlam olursa...
Birde işletme-iktisattan birisini seçebiliyorsun,yatay geçişle..
Bilgisayar sayısal bir bölüm ve sayısalla açıkçası pek aram yok işletme seçmekte istemiyorum bir taraftan diploma 4 senelik mi yoksa 2 tane ayrı ayrı 2 senelik diploma mı olacak onu bilmediğim için karar vermem daha zor oluyor

rainbow

Özel Üye
Anladım arkadaşım ,örgünden sonra bence 4 yıllık bölümlerden birini değilde 2 yıllıklardan birini seçmeniz gerekli...o zaman 4 yıllık mezun olursunuz...çünkü 2 yıllık bitirmişsiniz zaten..işletme zaten çok zor bir bölüm okuduğum için biliyorum iktiisat zaten sayısal..4 yıllık diploma almış olursunuz 2 yıllık okuyarak bence ..yinede siz en yakın aöf bürosuna gidip detaylı bilgi alın ..daha açıklayıcı olur..rica ederiz...

nazlii

Yeni Üye
Yardımlarınız için çok teşekkürler peki bölüm konusunda bir öneriniz olabilir mi bana aileme yük olmadan artık kendi ayaklarım üstünde durmak istiyorum.Bir taraftan iş ilanlarına bakıyorum bir taraftanda kendime iş imkanı olabilecek bir meslek seçmeye çalışıyorum.Bölümler bunlar;
Ev İdaresi, Sosyal Bilimler, Halkla İlişkiler, Yerel Yönetimler, Dış Ticaret,
Muhasebe, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, İlahiyat,
Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans, Tarım Önlisans, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programı İnsan Kaynakları Önlisans Programı

rainbow

Özel Üye
bunlar arasında ;muhasebe en başta iş alan daha çok.Sağlık kurumları işletmeciliğini okuyarak özel hastanelerde iş bulabilirsin .Aynı şekilde laborant ve veteriner sağlık önlisans da ,,insan kaynakları okuyarakta müdürlüğe kadar yükselme imkan var...nacizane fikrim...karar sana ait..başarılar tekrardan....;)

nazlii

Yeni Üye
bunlar arasında ;muhasebe en başta iş alan daha çok.Sağlık kurumları işletmeciliğini okuyarak özel hastanelerde iş bulabilirsin .Aynı şekilde laborant ve veteriner sağlık önlisans da ,,insan kaynakları okuyarakta müdürlüğe kadar yükselme imkan var...nacizane fikrim...karar sana ait..başarılar tekrardan....;)
Gerçekten zaman ayırıp cevap veren herkese çok teşekkürler
Aslında laborant ve veterinerliği düşünüyordum iş imkanı olarak araştırınca anadoluda ihtiyaç var bu bölüme sadece veterinerlik kısmıyla alakalı o yüzden vazgeçtim.
iş imkanı olan bölümler daha önemli ama muhasebe istemiyorum diğerleri evet olabilir başka fikri olan varsa paylaşabilir mi ?

haticesinan

Yeni Üye
mrb arkadaşlar ben işletme 4 sınıfa geçtim kayıtlaar nezaman başlıyor ve harçlar nekadar bılen varmı şimiden teşekürler....

nazlii

Yeni Üye
ben nazlının arkadaşı(esra) ikimizde gerçekten çok kararsız kaldık bn geçen hafta işe başladım gittigidiyor.com insan kaynaklarında mesela bn kendimi bu konuda geliştirmek istiyorum bölümüm bilgisayar ama bana tek avantajı bilgisayarı herkesten daha hızlı kullanmam bilgisayarla ilgili olan bi konuyu daha hızlı kavramam o yüzden herhalde dediğinz gibi aof bürolalrından detaylı bilgi almak olacak sanırım çok teşekkür ederiz.. bölüm hakkındada bilgi verdiğiniz için hayırlı ramazanlar..

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,728
Son üye
Merlin AI row