12 Eylül'de Referanduma Gidecek Olan Anayasa Maddeleri Neler Bliyormusunuz???

12 Eylül Referandumunda Ne Oy Vereceksiniz

• Evet

Kullanılan: 66 44.0%
  • Hayır

Kullanılan: 74 49.3%
  • Kararsızım

Kullanılan: 10 6.7%

• Kullanılan toplam oy
    150
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CEZALAND

Yeni Üye
Hayır'da Hayır var arkadaşlar...

eylülbalım

Yeni Üye
Bır arkadasımız yanlı bı durum sezıyorum yazmıstı gecmıs sayfalarda sımdı tescıllendı ömer bey anasayfaya ılan yapıstırmıs nerde kaldı fıkır ozgurlugu?Sıte bunu bı anket olarak acmamıs yanlızca demek kı ınsanlara bıseyler empoze etmek adına acılmıs bu baslık da yazık kı bız de alet olduk üzüldüm şimdi... bu sıte aöf destek sıtesı referandum propaganda sıtesı degıl kı...

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Özgür bir insan olarak siteye eklemeyi uygun buldum. Aofdestek sitesi evet, ama alet olmadınız merak etmeyin referandumu tartışmış olduk sizinle siz görüşlerinizi beyan ettiniz ben görüşlerimi beyan ettim. Neden evet denmesi gerektiği konusundada bir reklam yayınladım. Kendi görüşümüde imzamda sundum. Bu fikir özgürlüğü kimseye zorla evet de demiyoruz. Ha insanlar girer reklamını aldığım siteye orda aydınlanır fikri hayırken evet olur o onun bileceği iş, yada sitemizi sevdiğinden dolayı evet demek ister oda onun bileceği iş.

O yüzden bir şeye alet olmuş hissetmeyin kendinizi belki sizin yazdıklarınızı okuyan bir kişi evet diyecekken hayır demeye karar verir ne biliyorsunuz. Özgürce tartıştık değilmi?

ayberk228

Yeni Üye
Bölüm:
Halkla İlişkiler
Bir platformda böyle reklam vermek,siyaseti körüklemek vs bana göre çok yanlış ki şu anda gerçekten olmadı yani, yakışmadı. Ben o yazıyı burada da okumak zorunda değilim ama değil mi ? İnsanların fikri hür aklı özgür.

xyzes

Yeni Üye
melis,
görüş ve düşüncelerine katılıyorum....

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Bir platformda böyle reklam vermek,siyaseti körüklemek vs bana göre çok yanlış ki şu anda gerçekten olmadı yani, yakışmadı. Ben o yazıyı burada da okumak zorunda değilim ama değil mi ? İnsanların fikri hür aklı özgür.

İnsanların fikri hür aklı özgür demişssin çok güzel bir şey söyledin ayberk, bu reklama bakarak evet diyecek üniversiteliler varsa zaten onlardan vatana pek bi hayır gelmez. Orada neden evet ile ilgili bir reklam var sadece, isteyen akli fikri hür olarak girer okur isteyen girmez okumaz. Kimseyi zorlamıyoruz değilmi? Veya aofdestekten faydalanmak için evet diyeceksiniz buraya gireceksiniz de demiyoruz.

Senin sözünü tekrarlıyorum. İnsanların fikri hür aklı özgür. Herkes elini vicdanına koyar, maddeleri okumuş ise düşünür kararını verir ve oyunu atar. Bu gün bir dünya sanatçı oyunun rengini belli etti ise bende edebilirim hatta forumdada belirtebilirim diye düşünüyorum.

Ki kendisini cumhuriyetin teminatı bir parti olarak gören CHP üyelerine, başkanlarına, milletvekillerine Hayır oyu atacaksınız yoksa partiden ihraç ederim diye dayatma yaparken ve Evet diyeceğini açıklayan milletvekilini belediye başkanını partisinden atarken ben burda evet diye reklam koymuşum hiç bir anlamı yok yani.

Yanlışmı Düşünüyorum.

ayberk228

Yeni Üye
Bölüm:
Halkla İlişkiler
Evet' için 40 neden sayılırken , ben 'HAYIR ' için tek neden söylüyorum . Türkiye Cumhuriyeti'ni seviyorum :)

Herkesin kararına da saygı gösteriyorum.

zynp_55

Yeni Üye
Özgür bir insan olarak siteye eklemeyi uygun buldum. Aofdestek sitesi evet, ama alet olmadınız merak etmeyin referandumu tartışmış olduk sizinle siz görüşlerinizi beyan ettiniz ben görüşlerimi beyan ettim. Neden evet denmesi gerektiği konusundada bir reklam yayınladım. Kendi görüşümüde imzamda sundum. Bu fikir özgürlüğü kimseye zorla evet de demiyoruz. Ha insanlar girer reklamını aldığım siteye orda aydınlanır fikri hayırken evet olur o onun bileceği iş, yada sitemizi sevdiğinden dolayı evet demek ister oda onun bileceği iş.

O yüzden bir şeye alet olmuş hissetmeyin kendinizi belki sizin yazdıklarınızı okuyan bir kişi evet diyecekken hayır demeye karar verir ne biliyorsunuz. Özgürce tartıştık değilmi?
aslında tartışma konusu için açılmaş gözüksede gerçekden öyle değill sadece bi reklam olmuş EVET reklamı sayfanın başındada gördüğümz gibi sadece anket türü bi konu olsaydı daha iyi olurdu bence diğer anketlere bi göz atın isterseniz ana sayfada reklamı varmı kocaman EVET de ısrar eden çok az kaldıı akmı karamı belli olcakk ben hayır dicem ama biliyormkii evet çıkacak sandıktan çünkü sizin gibi önceden yaşananları unutan bi milleimz varken bu durum değişceğinide pek sanmıyorum

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
EVET 12 eylülde yaşananları unutmuş bir millet, EVET 28 Şubatta yaşananları unutmuş bir millet, EVET Abdi İpekçi Cinayetini Unutmuş Bir Millet, EVET Öldürülen 17.000 kişinin Failinin Meçhul Olduğunu Unutan Bir Millet, EVET Okunan Şiirin Delil Sayılarak Hapis Sebebi Olduğunu Unutan Bir Millet, EVET hayır çıkması için APO dan Medet Uman Yüksek Yargı üyelerini Unutan Bir Millet, Evet Peygamber Efendimize Saygısızlık Edenleri Unutan Bir Millet, Daha Bir Çok EVET Sayabilirim....

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Tartışma Konusu İçin Açılmamıştı Zaten İnsanların referandumda Oylayacağı Maddelerin Neler Olduğunu Görmesini İstedim ve Neden Evet Demeleri Gerektiğini Belirten Bazı Mesajlarda Ekledim, Sonradan Tartışma Konusuna Döndü, İyide Oldu Herkes Fikrini Söyledi, Neden Öyle Düşündüğünü Beyan Etti, Yanlışmıyım? Kimse Kimseyi Zorlamadı, Ama Bilinçlendirmeye Çalıştı Herkes Kendince Olan Bu Şu An....

zynp_55

Yeni Üye
12 eylül darbesini bahane edip evet dedirtmeye çalışan, kendini akıllı sananlara inat hayır demek sanırım yeterli bir sebep olur.

bak biri ne demişti: "hakkında bir sürü bekleyen dosya var akp lilerin. bu değişiklikle onları yargılayacak olan mahkemelere hakimleri gitmeden önce kendileri seçebilecek."

aaa 2 neden oldu daha bir dakika içinde.

ayberk228

Yeni Üye
Bölüm:
Halkla İlişkiler
hukuksuzların ve demokrasi maskesi altına gizlenen anti demokratların hukuk ve demokrasi yapmaya çalışmasına hayır.
Sosyal devleti öldürmeye çalışanlara hayır. Eşitlikçi ve tüm halkı kapsayan bir anayasa olmadığı için hayır.
nerede 3Y ?

yasama yürütme yargı ?

bu ülkede güçler ayrılığı yok mu ?

ne anlamı kalacak demokrasinin ?

ama pardon ben unuttum sizler için bunun bir önemi yok .

İsrail'e o kadar laf ediyorsunuz. ABD'nin oyuncağı diyorsunuz. Peki AKP kimin oyuncağı ?

siz 2 torba kömür 1 çuval patatese satıyorsunuz zaten kendinizi.

Türkiye'de ne kadar cahil var. Okumadan etmeden bir torba kömüre satıyorlar kendilerini. Türk demiyorum Türkiye'de yaşayan diyorum. Bir Türk PKK ile iş birliği yapan adamlara kendini satmaz çünkü.

NİÇİN EVET DEMELİYİZ?
1- R .Tayyip Erdoğan Başbakan maaşıyla çocuklarına boğazda villa aldı .YETMEZ. Torunlarına da villa alması için oyumuz: EVET

2- İşsizlikte dünya ikincisiyiz. YETMEZ. Dünya birincisi olmak için oyumuz: EVET.
...
...3- Dünyanın en borçlu ülkesiyiz.YETMEZ. Torunlarımızın da bu şerefe nail olmaları için, oyumuz: EVET.

4- Dünyada yolsuzlukta beşinciyiz.YETMEZ. Dünya birincisi olmak için oyumuz: EVET

5- Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın ve Orman Bakanı Osman PEPE’nin çocukları Dolar milyoneri oldular. YETMEZ. Bütün Bakan çocuklarının dolar milyoneri olmaları için oyumuz: EVET

6- Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ’ın oğlu Mücahit okulu bitirdikten sadece bir ay sonra sınavsız TOBB’da 5000 dolar maaşla işe başladı. YETMEZ. Bütün AKP milletvekillerinin çocukları KPSS’siz otomatik olarak TOBB da işe başlamaları için oyumuz: EVET

7- Dışişleri Bakanı Ahmet DAVUTOĞLU “değil PKK’yı, bir kediyi bile Türkiye’ye vermem “diyen BARZANİ’ YE “Abi” dedi. YETMEZ. Barzani’yi Türk Dışişleri Bakanı yapmak için oyumuz: EVET

8- AKP iktidara geldiğinde terör “sıfır”dı. Şimdi PKK azdı. Hakkari’de Türk Bayrağı yakıyor.YETMEZ. PKK’nın Türk Bayrağını Başbakanın memleketi Rize’de, Bülent ARINÇ’ın memleketi Manisa’da, Cemil ÇİÇEK’in memleketi Yozgat’ta da yakması için oyumuz: EVET

9- PKK ile savaşan askerlerin bir kısmı Ergenekon davasından tutuklu. YETMEZ. PKK ile savaşan bütün askerlerin tutuklanmasını sağlayacak hakimlerin atanması için oyumuz: EVET

10- AKP, ABD ve AB’ye karşı olan herkesin tutuklanması için oyumuz: EVET

11 - Türk olmaktan utanmayan vatandaşların ırkçılıktan tutuklanmaları için oyumuz: EVET

12- AKP’ye karşı olan herkesin telefonlarının dinlenebilmesi için, herkesin yatak odalarının izlenebilmesi için oyumuz: EVET

HAYIR diyenleri ciddiye almayın. Onlar bir avuç namuslu Türk Vatandaşı.. ;)

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
hukuksuzların ve demokrasi maskesi altına gizlenen anti demokratların hukuk ve demokrasi yapmaya çalışmasına hayır.
Sosyal devleti öldürmeye çalışanlara hayır. Eşitlikçi ve tüm halkı kapsayan bir anayasa olmadığı için hayır.
nerede 3Y ?

yasama yürütme yargı ?

bu ülkede güçler ayrılığı yok mu ?

ne anlamı kalacak demokrasinin ?

ama pardon ben unuttum sizler için bunun bir önemi yok .

İsrail'e o kadar laf ediyorsunuz. ABD'nin oyuncağı diyorsunuz. Peki AKP kimin oyuncağı ?

siz 2 torba kömür 1 çuval patatese satıyorsunuz zaten kendinizi.

Türkiye'de ne kadar cahil var. Okumadan etmeden bir torba kömüre satıyorlar kendilerini. Türk demiyorum Türkiye'de yaşayan diyorum. Bir Türk PKK ile iş birliği yapan adamlara kendini satmaz çünkü.

NİÇİN EVET DEMELİYİZ?
1- R .Tayyip Erdoğan Başbakan maaşıyla çocuklarına boğazda villa aldı .YETMEZ. Torunlarına da villa alması için oyumuz: EVET

2- İşsizlikte dünya ikincisiyiz. YETMEZ. Dünya birincisi olmak için oyumuz: EVET.
...
...3- Dünyanın en borçlu ülkesiyiz.YETMEZ. Torunlarımızın da bu şerefe nail olmaları için, oyumuz: EVET.

4- Dünyada yolsuzlukta beşinciyiz.YETMEZ. Dünya birincisi olmak için oyumuz: EVET

5- Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın ve Orman Bakanı Osman PEPE’nin çocukları Dolar milyoneri oldular. YETMEZ. Bütün Bakan çocuklarının dolar milyoneri olmaları için oyumuz: EVET

6- Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ’ın oğlu Mücahit okulu bitirdikten sadece bir ay sonra sınavsız TOBB’da 5000 dolar maaşla işe başladı. YETMEZ. Bütün AKP milletvekillerinin çocukları KPSS’siz otomatik olarak TOBB da işe başlamaları için oyumuz: EVET

7- Dışişleri Bakanı Ahmet DAVUTOĞLU “değil PKK’yı, bir kediyi bile Türkiye’ye vermem “diyen BARZANİ’ YE “Abi” dedi. YETMEZ. Barzani’yi Türk Dışişleri Bakanı yapmak için oyumuz: EVET

8- AKP iktidara geldiğinde terör “sıfır”dı. Şimdi PKK azdı. Hakkari’de Türk Bayrağı yakıyor.YETMEZ. PKK’nın Türk Bayrağını Başbakanın memleketi Rize’de, Bülent ARINÇ’ın memleketi Manisa’da, Cemil ÇİÇEK’in memleketi Yozgat’ta da yakması için oyumuz: EVET

9- PKK ile savaşan askerlerin bir kısmı Ergenekon davasından tutuklu. YETMEZ. PKK ile savaşan bütün askerlerin tutuklanmasını sağlayacak hakimlerin atanması için oyumuz: EVET

10- AKP, ABD ve AB’ye karşı olan herkesin tutuklanması için oyumuz: EVET

11 - Türk olmaktan utanmayan vatandaşların ırkçılıktan tutuklanmaları için oyumuz: EVET

12- AKP'ye karşı olan herkesin telefonlarının dinlenebilmesi için, herkesin yatak odalarının izlenebilmesi için oyumuz: EVET

HAYIR diyenleri ciddiye almayın. Onlar bir avuç namuslu Türk Vatandaşı.. ;)
Şimdi Yazdıkların ı Araştırarak Cevaplayayım.....

1 - İnsanlar Maaşları İle İstediklerini Alabilirler. Ben Maaşımla Bir Motorsiklet Aldım Buna Kim Karışır....

2 - Türkiye İşsizlikte Şu An 3. Sırada...... Bak Bunu Biraz turmuşssun. Ama İşssizlikte Yavaş Yavaş Düşmekte ve Krizden Önceki Seviyeye Gelmektedir.

3 - Türkiye Dünaya Borç Sılamasında 23. Sırada - ( ATILIRDA BU KADAR ATILMAZ İNSAN BİRAZ ARAŞTIRIR )

En çok borcu olan ülke.. Türkiye Kaçıncı Sırada?..

Tüm dünya ülkeleri borç batağında yüzüyor. Dünyanın en büyük ülkelerinin hepsinin çok borcu var. İlk sırada ise bakın hangi ülke yer alıyor?

Küresel ekonomik kriz bir taraftan tüm dünya ekonomileri üzerinde olumsuz etkisini gösterirken, diğer taraftan dünya ülkeleri neredeyse borç içinde yüzüyor.

ABD BİRİNCİ
Uluslararası Para Fonu (IMF), CIA ve IMD World Competitiveness Yearbook 2008 verilerine göre, toplam kamu ve özel sektörün yabancılara, yabancı para mal ve hizmet karşılığı dahil ödemesi gerekli toplam dış borç miktarını gösteren "dış borç sıralamasında" dünyanın en büyük ekonomisi ABD başı çekiyor.

İKİNCİ İNGİLTERE
Buna göre ABD'nin 12 trilyon 250 milyar dolar toplam dış borcu (devlet ve özel sektör dış borç toplamı) bulunuyor. ABD'yi 10 trilyon 450 milyar dolar toplam dış borçla İngiltere, 4 trilyon 489 milyar dolar toplam dış borçla Almanya, 4 trilyon 396 milyar dolar toplam dış borçla Fransa takip ediyor.

İRLANDA, JAPONYA, AVUSTRALYA

Nüfusu 16 milyon olan Hollanda'nın 2 trilyon 277 milyar dolar, 4 milyon olan İrlanda'nın 1 trilyon 841 milyar dolar toplam dış borcu bulunuyor.

Japonya'nın toplam dış borcu 1,5 trilyon, İsviçre'ninki 1,3 trilyon dolar, İspanya'nınki 1,1 trilyon dolar düzeyinde.

Bunu 996,3 milyar dolarla İtalya, 826,4 milyar dolarla Avustralya, 758,6 milyar dolar ile Kanada, 752,5 milyon dolar ile Avusturya, 598,2 milyon dolar ile İsveç, 588 milyar dolar ile Hong Kong takip ediyor.

Danimarka'nın 492,6 milyar dolar, Norveç'in 469,1, Portekiz'in 461,2 milyar dolar toplam dış borcu bulunurken, dünyanın en kalabalık nüfuslu ülkesi, ikinci büyük ekonomisi Çin'in toplam dış borcu 363 milyar dolar düzeyinde.

Rusya'nın 356,5 milyar dolar, 5 milyon nüfuslu Finlandiya'nın 271,2 milyar dolar düzeyinde toplam dış borcu bulunuyor.

TÜRKİYE 23. SIRADA
Türkiye, 247,1 milyar dolarlık toplam dış borç stokuyla dünya sıralamasında 23. sırada. Dış borçta Türkiye'yi geride bırakan ülkeler içinde nüfusları 4 ile 10 milyon arasında değişen, İrlanda, İsviçre, Belçika, Avusturya, İsveç, Hong-Kong, Danimarka, Norveç, Portekiz ve Finlandiya dikkati çekiyor.

Türkiye'yi 229,4 milyar dolarlık dış borçla Brezilya, 220,1 milyar dolarla da Güney Kore izliyor.

2001 yılında ekonomik kriz yaşayarak borçlarını ödeyememe durumu yaşayan Arjantin'in ise toplam dış borcu 2008 yılında 135,8 milyar düzeyinde.

Öte yandan komşu ülkeler Irak'ın 100,9 milyar dolar, İran'ın ise 20,7 milyar dolar toplam dış borcu bulunuyor.

4 - UNDP tarafından 1998 yılında yayınlanan İnsani Yoksulluk araştırmasının sonuçlarını şu şekilde özetleyebiliriz: (UNDP, 2000: 172-173.)

Araştırmaya dahil edilen toplam 85 ülke arasında insani yoksulluğun en fazla veya başka bir ifadeyle en yaygın olduğu ülkeler sırasıyla Nijer, Burkina Faso, Etyopya, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mali’dir. Buna karşın göreceli olarak insani yoksulluğun daha az boyutlarda olduğu tahmin edilen ülkeler ise şunlardır: Uruguay, Kosta Rika, Küba, Şili, Fiji ve Ürdün. Türkiye, toplam 85 ülke arasında insani yoksulluğun göreceli olarak en az olduğu ülkeler yönünden yapılan sıralamada 25. sırada bulunmaktadır.

YOKSULLUK SIRALAMASINDADA ÇOK FAZLA ATMIŞSSIN, LÜTFEN ARAŞTIRARAK DOĞRU BİLGİLER YAYINLAYALIM.

5 - Ne yani ben Bakan olsam çocuğumun şirketi olmamalımı ? Sizler 2001 Krizinde Milyar Dolarları Cebe İndirenleri Eleştirmedinizde Şimdi Birilerinin Çocukları İş Yapıyorlar Diyemi Eleştiriyorsunuz?

6 - TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yani Sivil Bir Örgüt, KPSS ile insan aldığını nereden uydurdunuz bilmiyorum ve 5000 dolar biraz uçmuşssun sen.

Peki Mücahit Arınç TEPAV'da işe nasıl girdi? TEPAV elemanlarını sınavla işe almıyor, personel yapılan mülakatlar sonrasında belirleniyor. Maaşlarda ise net bir kriter yok... Ücret yaş, eğitim ve tecrübeye göre belirleniyor. ( Kaynak İnternet Haber )

7 - Siyaset arenasında istediklerini almak için birçok şey yapılır, nasılki DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinde APO Asılmasın Diye İdam Cezasını Kaldırdılarsa, Nasıl Peşmergelerin Maaşı için Toplamda 6-7 Milyon Doları Talabaniye Hibe Ettilerse, Ahmet Davutoğlu da Dış politika İçin Abi Diyebilir.

8 - PKK AKP yede Karşı Sanırım, Terör Örgütünün Katlettiği Genccecik Cevherlerimizin Nasıl İhmal Sonucu Öldüğünü Televizyonlarda Hiç Görmediniz Sanırım? Heronların Tespit Ettiği Fakat İzleyenler Tarafından Gerekli Mercilerin Uyarılmadığını, Yardımın Gitmediği veya Geç Gittiğini Televizyonlardan izliyoruz. Bazı Komutanların Dinlemeye Takılan Görüşmelerinde Heronların Düşülmesi veya Koordinatlşarının Değiştirilmesi Gerektiğinide İzledik, Mayın Patlaması Sebebi İle Ölen 7 Gencimizin PKK Mayınına Bastıkları Söylenmesinden Bir Hafta Sonra Dinlemeye Takılan Görüşmelerde Askeriyenin Döşediği Mayına Basarak Şehit Olduklarını Okuyoruz...Şimdi PKK İle Savaşması Gereken AKP midir Yoksa TSK mı? Kaldıki TSk ne İstedi İse AKP Hükümeti Almadı mı???

9 - Ergenekon Davasında Hakimler ve Savcılar Var AKP Hükümeti Zamanında Hakimliğe veya Savcılığa Başlamamış Kişiler HSYK Tarafından Atanmışlar O Görevlere AKP Atamamış Yani Bu Hakimler ve Savcıları. Ha HSYK Bu Hakimler ve Savcıları Değiştirmek için Elindne Geleni Ardına Koymuytor Ayrı konu Yani DFavalara Müdehale Etmek İçin Elindne Geleni Yapıyor. Gerçi Yargıtay Üyelerinin Referandumda Hayır Çıkması için APO dan Medet Ummarı, CHP nin DTP ile Anlaşmasını Düşündükleri Hatta DTP Lideri İle Birilerini Görüştürdükleri Ortaya Çıktıktan Sonra HSYK yada Güven Duyulmazya...

10 - ABD ve AB ye Karşı Olanların tutuklanması mı :) Çok Komiksiniz... Öyle Bir Şey Varsa Gitsinler AHİM e Aklansınlar Orda.... Bu ABD ve Ab ye karşı Olanlar Ne İstiyor Tam Bağımsız Dışarı İle Alakası Olmayan Bir Türkiye... Yani 1970 li Yıllardaki Bürokrasinin Bir Eli Yağda Bir Eli Balda Fakat Halkın Açlıktan Yoksulluktan kırıldığı Bir Türkiye....

11 - BEN BİR TÜRK'ÜM VE BUNU AÇIK BİR DİLLE SÖYLÜYORUM. Hadi Beni Tutuklatın Bakalım.....

KOMİK OLMAYIN LÜTFEN......

12 - Deniz Baykal'dan Bahsediyorsun Sanırım. Deniz Baykal'ın Etik Dışı İlişkisini Kimlerin Kameraya Aldıkları Belli Merak Etmeyin. Direk partinin İçine Bakabilirsiniz.

Öncelikle Yazdıkların Mesnetsiz Tutarsız Gerçekdışı Sallama ve Kendini Kandırma Olarak Yorumluyorum. Ki Google de Araştırınca Her Şey Çıkıyor Zaten...

Hele Hele Dünyanın En Borçlu ülkesi Türkiye Dedinya Buna Kargalar Bile Güler....

yaptığın sadece Çamur At İzi Kalsın Başka Bir Şey Değil.....

zynp_55

Yeni Üye

Şimdi Yazdıkların ı Araştırarak Cevaplayayım.....

1 - İnsanlar Maaşları İle İstediklerini Alabilirler. Ben Maaşımla Bir Motorsiklet Aldım Buna Kim Karışır....

2 - Türkiye İşsizlikte Şu An 3. Sırada...... Bak Bunu Biraz turmuşssun. Ama İşssizlikte Yavaş Yavaş Düşmekte ve Krizden Önceki Seviyeye Gelmektedir.

3 - Türkiye Dünaya Borç Sılamasında 23. Sırada - ( ATILIRDA BU KADAR ATILMAZ İNSAN BİRAZ ARAŞTIRIR )

En çok borcu olan ülke.. Türkiye Kaçıncı Sırada?..

Tüm dünya ülkeleri borç batağında yüzüyor. Dünyanın en büyük ülkelerinin hepsinin çok borcu var. İlk sırada ise bakın hangi ülke yer alıyor?

Küresel ekonomik kriz bir taraftan tüm dünya ekonomileri üzerinde olumsuz etkisini gösterirken, diğer taraftan dünya ülkeleri neredeyse borç içinde yüzüyor.

ABD BİRİNCİ
Uluslararası Para Fonu (IMF), CIA ve IMD World Competitiveness Yearbook 2008 verilerine göre, toplam kamu ve özel sektörün yabancılara, yabancı para mal ve hizmet karşılığı dahil ödemesi gerekli toplam dış borç miktarını gösteren "dış borç sıralamasında" dünyanın en büyük ekonomisi ABD başı çekiyor.

İKİNCİ İNGİLTERE
Buna göre ABD'nin 12 trilyon 250 milyar dolar toplam dış borcu (devlet ve özel sektör dış borç toplamı) bulunuyor. ABD'yi 10 trilyon 450 milyar dolar toplam dış borçla İngiltere, 4 trilyon 489 milyar dolar toplam dış borçla Almanya, 4 trilyon 396 milyar dolar toplam dış borçla Fransa takip ediyor.

İRLANDA, JAPONYA, AVUSTRALYA

Nüfusu 16 milyon olan Hollanda'nın 2 trilyon 277 milyar dolar, 4 milyon olan İrlanda'nın 1 trilyon 841 milyar dolar toplam dış borcu bulunuyor.

Japonya'nın toplam dış borcu 1,5 trilyon, İsviçre'ninki 1,3 trilyon dolar, İspanya'nınki 1,1 trilyon dolar düzeyinde.

Bunu 996,3 milyar dolarla İtalya, 826,4 milyar dolarla Avustralya, 758,6 milyar dolar ile Kanada, 752,5 milyon dolar ile Avusturya, 598,2 milyon dolar ile İsveç, 588 milyar dolar ile Hong Kong takip ediyor.

Danimarka'nın 492,6 milyar dolar, Norveç'in 469,1, Portekiz'in 461,2 milyar dolar toplam dış borcu bulunurken, dünyanın en kalabalık nüfuslu ülkesi, ikinci büyük ekonomisi Çin'in toplam dış borcu 363 milyar dolar düzeyinde.

Rusya'nın 356,5 milyar dolar, 5 milyon nüfuslu Finlandiya'nın 271,2 milyar dolar düzeyinde toplam dış borcu bulunuyor.

TÜRKİYE 23. SIRADA
Türkiye, 247,1 milyar dolarlık toplam dış borç stokuyla dünya sıralamasında 23. sırada. Dış borçta Türkiye'yi geride bırakan ülkeler içinde nüfusları 4 ile 10 milyon arasında değişen, İrlanda, İsviçre, Belçika, Avusturya, İsveç, Hong-Kong, Danimarka, Norveç, Portekiz ve Finlandiya dikkati çekiyor.

Türkiye'yi 229,4 milyar dolarlık dış borçla Brezilya, 220,1 milyar dolarla da Güney Kore izliyor.

2001 yılında ekonomik kriz yaşayarak borçlarını ödeyememe durumu yaşayan Arjantin'in ise toplam dış borcu 2008 yılında 135,8 milyar düzeyinde.

Öte yandan komşu ülkeler Irak'ın 100,9 milyar dolar, İran'ın ise 20,7 milyar dolar toplam dış borcu bulunuyor.

4 - UNDP tarafından 1998 yılında yayınlanan İnsani Yoksulluk araştırmasının sonuçlarını şu şekilde özetleyebiliriz: (UNDP, 2000: 172-173.)

Araştırmaya dahil edilen toplam 85 ülke arasında insani yoksulluğun en fazla veya başka bir ifadeyle en yaygın olduğu ülkeler sırasıyla Nijer, Burkina Faso, Etyopya, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mali’dir. Buna karşın göreceli olarak insani yoksulluğun daha az boyutlarda olduğu tahmin edilen ülkeler ise şunlardır: Uruguay, Kosta Rika, Küba, Şili, Fiji ve Ürdün. Türkiye, toplam 85 ülke arasında insani yoksulluğun göreceli olarak en az olduğu ülkeler yönünden yapılan sıralamada 25. sırada bulunmaktadır.

YOKSULLUK SIRALAMASINDADA ÇOK FAZLA ATMIŞSSIN, LÜTFEN ARAŞTIRARAK DOĞRU BİLGİLER YAYINLAYALIM.

5 - Ne yani ben Bakan olsam çocuğumun şirketi olmamalımı ? Sizler 2001 Krizinde Milyar Dolarları Cebe İndirenleri Eleştirmedinizde Şimdi Birilerinin Çocukları İş Yapıyorlar Diyemi Eleştiriyorsunuz?

6 - TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yani Sivil Bir Örgüt, KPSS ile insan aldığını nereden uydurdunuz bilmiyorum ve 5000 dolar biraz uçmuşssun sen.

Peki Mücahit Arınç TEPAV'da işe nasıl girdi? TEPAV elemanlarını sınavla işe almıyor, personel yapılan mülakatlar sonrasında belirleniyor. Maaşlarda ise net bir kriter yok... Ücret yaş, eğitim ve tecrübeye göre belirleniyor. ( Kaynak İnternet Haber )

7 - Siyaset arenasında istediklerini almak için birçok şey yapılır, nasılki DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinde APO Asılmasın Diye İdam Cezasını Kaldırdılarsa, Nasıl Peşmergelerin Maaşı için Toplamda 6-7 Milyon Doları Talabaniye Hibe Ettilerse, Ahmet Davutoğlu da Dış politika İçin Abi Diyebilir.

8 - PKK AKP yede Karşı Sanırım, Terör Örgütünün Katlettiği Genccecik Cevherlerimizin Nasıl İhmal Sonucu Öldüğünü Televizyonlarda Hiç Görmediniz Sanırım? Heronların Tespit Ettiği Fakat İzleyenler Tarafından Gerekli Mercilerin Uyarılmadığını, Yardımın Gitmediği veya Geç Gittiğini Televizyonlardan izliyoruz. Bazı Komutanların Dinlemeye Takılan Görüşmelerinde Heronların Düşülmesi veya Koordinatlşarının Değiştirilmesi Gerektiğinide İzledik, Mayın Patlaması Sebebi İle Ölen 7 Gencimizin PKK Mayınına Bastıkları Söylenmesinden Bir Hafta Sonra Dinlemeye Takılan Görüşmelerde Askeriyenin Döşediği Mayına Basarak Şehit Olduklarını Okuyoruz...Şimdi PKK İle Savaşması Gereken AKP midir Yoksa TSK mı? Kaldıki TSk ne İstedi İse AKP Hükümeti Almadı mı???

9 - Ergenekon Davasında Hakimler ve Savcılar Var AKP Hükümeti Zamanında Hakimliğe veya Savcılığa Başlamamış Kişiler HSYK Tarafından Atanmışlar O Görevlere AKP Atamamış Yani Bu Hakimler ve Savcıları. Ha HSYK Bu Hakimler ve Savcıları Değiştirmek için Elindne Geleni Ardına Koymuytor Ayrı konu Yani DFavalara Müdehale Etmek İçin Elindne Geleni Yapıyor. Gerçi Yargıtay Üyelerinin Referandumda Hayır Çıkması için APO dan Medet Ummarı, CHP nin DTP ile Anlaşmasını Düşündükleri Hatta DTP Lideri İle Birilerini Görüştürdükleri Ortaya Çıktıktan Sonra HSYK yada Güven Duyulmazya...

10 - ABD ve AB ye Karşı Olanların tutuklanması mı :) Çok Komiksiniz... Öyle Bir Şey Varsa Gitsinler AHİM e Aklansınlar Orda.... Bu ABD ve Ab ye karşı Olanlar Ne İstiyor Tam Bağımsız Dışarı İle Alakası Olmayan Bir Türkiye... Yani 1970 li Yıllardaki Bürokrasinin Bir Eli Yağda Bir Eli Balda Fakat Halkın Açlıktan Yoksulluktan kırıldığı Bir Türkiye....

11 - BEN BİR TÜRK'ÜM VE BUNU AÇIK BİR DİLLE SÖYLÜYORUM. Hadi Beni Tutuklatın Bakalım.....

KOMİK OLMAYIN LÜTFEN......

12 - Deniz Baykal'dan Bahsediyorsun Sanırım. Deniz Baykal'ın Etik Dışı İlişkisini Kimlerin Kameraya Aldıkları Belli Merak Etmeyin. Direk partinin İçine Bakabilirsiniz.

Öncelikle Yazdıkların Mesnetsiz Tutarsız Gerçekdışı Sallama ve Kendini Kandırma Olarak Yorumluyorum. Ki Google de Araştırınca Her Şey Çıkıyor Zaten...

Hele Hele Dünyanın En Borçlu ülkesi Türkiye Dedinya Buna Kargalar Bile Güler....

yaptığın sadece Çamur At İzi Kalsın Başka Bir Şey Değil.....

içinize recepmii girdi :) acaba aynı onun gibi konuşuyosnzdaa birazcık yaa birazcık evet derken düşünün

ayberk228

Yeni Üye
Bölüm:
Halkla İlişkiler
Cumhurbaşkanının karısı Türkiye'yi türban için AİHM'de dava ediyorsa orada duracak. Biz böyle bir devlette yaşıyoruz. Bu zihniyette yönetiliyoruz. Demokratik ülke değilsek neden hala bir takım haklar arandı 8 yıldan bu yana. Lütfen pollyanacılık oynamayı bırakıp gerçeklere dönüp-görüp ona göre düşünelim.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Evet Türbanlı Olduğu İçin Saygı Göremiyorsan Saygıyı AHİM de Ararsın. Cumhurbaşkanı Olmadan Önce Abdullah Gül’ün eşi Hayrünissa Gül, türbanından dolayı üniversiteye kaydının yapılmaması nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne 2002 yılında dava açmış, daha sonra eşinin konumu nedeniyle davayı geri çekme kararı almıştı. Bu Ona Tanınmış Bir Hak. Herkes Hakkını Aramak İçin Gerekirse Devletini Mahkemeye Verir.

Ayberk Sen yukarıda sana yazdığım cevapları okudunmu acaba ?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
içinize recepmii girdi :) acaba aynı onun gibi konuşuyosnzdaa birazcık yaa birazcık evet derken düşünün
İçime deniz yada kemal yada devlet yada hüsamettin girmediğine göre recep te girmemiştir. Yalan yanlış yazılan karalamalara dyanağı delili belgesi olanlarla cevap verilince insanın iine recep girmiş olmuyor :)

ayberk228

Yeni Üye
Bölüm:
Halkla İlişkiler
Saygı AİHM ise eğer İSTİKLAL MAHKEMELERİ kurulsun o zaman. Atamız ne güzel kurdurmuştu. Kimsenin yemez ki yüreği öyle bir işe. Yargılansın bakalım bu ülkeye zarar veren en rütbelisinden rütbesizine. Bak o zaman ne oluyor. Bu arada davayı geri çekmedi AİHM biz milletlerin iç işlerine karışamayız diye davayı iptal etti. Bak işte saygı diyorsun ama seninde içinde etnik bir bölücülük var. Eşit bir ülkede yaşıyoruz ve zaten varolan hukuk kurullarımız var. Ben Türküm diyemeyen bir başbakanımız var, dini-Allah'ı-Peygamber'i kullanarak siyaset yapan adamlar var. Yaptıkları sayesinde okul bahçelerinde kardeşce oynayan çocuklar şimdi birbirine düşman olacak belkide. Sen lazsın,ben Türküm,sen kürtsün, aaa senin başın kapalı mı diye. Bravo ya eğer buysa siyaset yapmak bravo. Ayakta alkışlanası bir olay.

Bu arada verdiğin cevaplar küçük şeylerle haklıymış davası göstermek. Sorunun ana kaynaklarının cevabı yok. Başbakan bile veremedi ki zaten..

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Ben Türküm Ablam Bir Kürtle Evli , Diğer Ablam Kayserili İle Evli, Kızkardeşim Karslı ile Evli, Ve Ben İstanbulda Yaşıyorum Doğma Büyüme İstanbulluyum ve Çevremde Aileleri birbirleri ile evli türk-laz-çerkez-kürk bir dünya insan var. Hepsinin çocukları aynı okullara gidiyor. O söylediğin kavgalar ancak üniversitelerde sağcı solcu şeklinde olur oda uzun zamandır yaşanmıyor.

Bu arada ben Dersim'liyim diyemeyen bir Anamuhalefet partisi başkanımız var... Başbakan gibi önemli devlet adamları etnik bir kimlik sahibi olamazlar çünkü ülkemizde bir çok değişik milliyetten insan var ve o herkesin başbakanı sadee Türk'lerin değil Kürt'lerinde, Laz'larında, Çerkez'lerinde Abhazya'lılarında...

Asıl Şimdi Sen Ayrımcılık Yapıyorsun....

Birde BEN BİR TÜRK EVLADIYIM... Beni şikayet edermisin tutuklasınlar, yukarıda türk olduğunu söyledikleri için tutuklananlar var yazmıştınya ona istinaden söylüyorum. Eğer istersen forumun ana sayfasına kocaman bir bannerda koyabilirim BEN TÜRK EVLADIYIM diye...

ayberk228

Yeni Üye
Bölüm:
Halkla İlişkiler
Sorularım hep başka yönlere çekilip cevaplanıyor. Demek istenilen anlaşılmıyor. Türk evladı olmak önemli tabii ama önemli olan kanında asil kan olan TÜRK KANI olması, ki eminim sende de vardır o. Bu arada HAYIR denmesinde çok korkulacak olunuyor ki en ince ayrıntılara kadar giriliyor. Senin için demiyorum bunu. Ben gerekçemi açıkladım ben Osmanlı Torunu, Cumhuriyet Çocuğuyum. Ve altını çize çize söylüyorum evet için 40 neden sayılırken , ben 'HAYIR ' için tek neden söylüyorum . Türkiye Cumhuriyetini seviyorum ve Türk olmaktan gurur duyuyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,438
Kullanıcılar
90,730
Son üye
34kdd