Açıköğretim Sorular ve Cevaplar ( Aklınıza Takılanlar ve Cevapları )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
açıköğretimde herhangi bir bölümden 145 ve üzeri aldığın zaman yazdığın bölüm gelirbüyük ihtimalle yerleşirsin

lutfen sorumu yanıtlarmısınız ben bu sene 2009 yılında össye gırdım ancak yerlesmedım ıkıncı tercıhlerde anadolu unıversıtesı acıkgoretım fakultesı t.dili ve edebiyatı bölumunu yazmak ıstıyorum
sozel2 puanım 260
esıtagırlık2 puanım 246
bırıncı bolumden de sozel1 puanım 185
acaba ıkıncı tercıhlerde yerlesebılırmıyım cok acıl yanıtlarsanız cok memnun olacagım

cok kolay yerleşirsin arkadasım...;) şimdiden hayırlı olsun...;)

Mrb ben bu sene 2 yıllık kazandım ama gitmicem ikinci tercihlerde açıköğretimi tercih etmek istiyorum herhangi bi sorun olurmu cvp yazarsanız çok ii olurr tşkrler

Mrb ben bu sene 2 yıllık kazandım ama gitmicem ikinci tercihlerde açıköğretimi tercih etmek istiyorum herhangi bi sorun olurmu cvp yazarsanız çok ii olurr tşkrler

Herhangi bi bölüme yerleştiğin için açıköğretimin kontenjanlı bölümlerini tercih edemezsin. Ama kontenjansızlar hakkında bi bilgim yok. En yakındaki dersanenin rehberlik öğretmenine danışabilirsin en doğrusunu sana o anlatacaktır ;)

Merhaba örgün öğretim öğrencisiyim ve ilk sene yabancı dil ve türk dili gördüm şimdi ikinci üni şansımı kullanacgm ve acıktan kayıt olacgm yabancı dilden ve türk dili dersnden muaf olacakmıyım bilgilendirirseniz sevinirim=):o

2009 kazandı belgesi ne zaman gelcektir

hocam merhaba ben iki yıllıık myo okuyorum alttan hiç bi dersim kalmadı ve sadece stajım kaldı eğer kayıt zamanına kadar stajı bitiremesem dahi aöf 3, sınıfa kayıt yaptırabilirmiyim?şimdiden teşekkürler

mrb hocam

ben türk dili ve edebiyatı bölümünün iş olanaklarını sorabilir miyim.teşekkürler.

hocam merhaba ben iki yıllıık myo okuyorum alttan hiç bi dersim kalmadı ve sadece stajım kaldı eğer kayıt zamanına kadar stajı bitiremesem dahi aöf 3, sınıfa kayıt yaptırabilirmiyim?şimdiden teşekkürler

Yaptıramazsın, çünkü stajını tamamlamadan mezun olmuş sayılmazsın.
Yani diplomanı da alamazsın.
Kayıt esnasında senden diplomanın noter onaylı suretini isteyecekler, veremeyeceğin için kaydın gerçekleşmeyecek.
2. bir durum olarak diploması yetişmeyen arkadaşlar "noter tesdikli geçici mezuniyet belgesi" alıyorlar okullarından. Sen mezun olmadığın için onu da alamayacaksın. Çünkü o diploması eylüle kadar yetişmeyen öğrencilere yani "mezun" durumda olanlara veriliyor.
Yani 2 şart var, ya mezun olup diplomanla başvuracan ya da mezun olup diploman yetişmezse geçici mezuniyet belgenle başvuracan. Başka alternatifin yok. Ya mezun olacaksın, ya mezun olacaksın! :)
Stajını bir an önce tamamlamaya bak, yoksa mezun olmuş sayılmayacağın için 1 senen heba olur. 1 sene daha öğrencilik yaparsın ve bence 1 sene, 1 hayat kadar değerli. Selametle kal, umarım yardımcı olabilmişimdir. (kesin bilgidir).

ben türk dili ve edebiyatı bölümünün iş olanaklarını sorabilir miyim.teşekkürler.

a-) İşsizlik

b-) Sözleşmeli öğretmenlik (yıllarca bekleyerek)

c-) Özel eğitim kurumları (büyük oranda torpille)

Seç, beğen, al...
Hiç abartısız ülkemiz şartlarında durum bu.
Örgün TDE Eğitim Fakültesi mezunu kaç kişi tanıyorum biliyor musun?
Çook umutlu olmayınız, gereksiz gaz vermeye de lüzum görmüyorum.
Ülkemizin realitesi budur!

:)) haklısın kardeş hemde çok haklısın

biri bana yardım etsin yaaa

myo bankacılık bölümü mezunuyum dgs den aöf işleme mezunu oldum diplomamı aldım örgün okuduğum bankaclık diplomam geçerlimi dir acaba? teşekkürler..

arkadaslar kayıt kılavuzları ne zmn gelir???

size bir sorum olacaktı bana fikir verirseniz mutlu olucam
sınav esnasında bütlerde sınav giriş kagıdıma işaretledigim cevap şıklarını aldım fakat hoca görmüş yanıma koştu sinirli bir sekilde ve silmemi istedi bende sildim ve karşıya geçip durmadan bana baktı durdu.sınav bitene yakın sınav kagıdımı ve klavuzu verdim ve tekrar gösterdim sınav giriş kagıdındaki şıkları sildim diye bana böyle sert bir sekilde tmm tmm dedi ve bende teslim edip çıktım.sizce bu benim tek dersten mezun olmama engel olabilirmi acaba benim sınavımı iptal etmismidir hoca???

hiç bişey olmaz....

e_gokk ver elini öpem
düşündükçe içi içimi yiyorum neden yaptım ben bunu diye pişman oldum zaten benim kararsız kaldıgım adamın bana olan tavrı
bunu mezun olan bir kaç arkadaşıma sordum onlar önceki senelerde böyle şeyler oldu ve o dönem o dersten kaldılar dediler ve cok korkuyorum

kayıtlar eylül sonu yazıyor sadece sormak için mi soruyorsunuz :)

prototif bende cevap anahtarını aldım ve hemde vize final ve büt olmak üzere ...son dk almanı tavsiye ederim ... sanırım gizli gizli yazdın kopya sandılar benim gibi açık açık yaz yedirgin olmadan :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri