Açıköğretim Sorular ve Cevaplar ( Aklınıza Takılanlar ve Cevapları )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fuataltan

Yeni Üye
Admin kardeşim çalıştığımdan dolayı hafta arası müsait değilim.Haftaya evraklarımı tamamlayıp ve kimliğimi babama versem o benim kaydımı yaptırabilir mi?

Teşekkürler...

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Admin kardeşim çalıştığımdan dolayı hafta arası müsait değilim.Haftaya evraklarımı tamamlayıp ve kimliğimi babama versem o benim kaydımı yaptırabilir mi?

Teşekkürler...
Kaydı bireysel yapmanız gerekmektedir. kayıt için bürolar haftasonuda çalışmaktadır. Kayıt için bizzat gitmelisiniz.

fuataltan

Yeni Üye
C.tesi günü halledeceğim artık.Bu iyi oldu.

esergokdere

Yeni Üye
Merhabalar;
Daha önce 4 yıllık Açık Öğretim İktisat Fakültesi İktisat Bölümü bitirdim. 2. Üniversite olarak Açık Öğretim Uluslararası İlişkiler okumayı düşünüyorum fakat dersleri incelediğimde büyük çoğunluğu iktisat bölümünde okuduğum dersler ile aynı. Bu durumda Uluslararası İlişkiler 2. Üniversite olarak okuyabilir miyim? Böyle bir imkan var ise tüm derslerin sınavlarına tekrardan girecek miyim?
Cevap için şimdiden teşekkürler

osqun

Yeni Üye
Bölüm:
Konaklama İşletmeciliği
hertarafa yazıyorum ama kafam karıştı.2 yıllık okuyorum bitmedi bu sene 2. universiteden işletme okuyupp seneye 2 yıllık okuldan mezun olunca açıköğretimdende 3.sınıfa devam edebilirmiyim ?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Merhabalar;
Daha önce 4 yıllık Açık Öğretim İktisat Fakültesi İktisat Bölümü bitirdim. 2. Üniversite olarak Açık Öğretim Uluslararası İlişkiler okumayı düşünüyorum fakat dersleri incelediğimde büyük çoğunluğu iktisat bölümünde okuduğum dersler ile aynı. Bu durumda Uluslararası İlişkiler 2. Üniversite olarak okuyabilir miyim? Böyle bir imkan var ise tüm derslerin sınavlarına tekrardan girecek miyim?
Cevap için şimdiden teşekkürler
2. Üniversite olarak okuyabilirsiniz ama maalesef ders muafiyeti alamazsınız.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
hertarafa yazıyorum ama kafam karıştı.2 yıllık okuyorum bitmedi bu sene 2. universiteden işletme okuyupp seneye 2 yıllık okuldan mezun olunca açıköğretimdende 3.sınıfa devam edebilirmiyim ?
Aynı üniversitede iki farklı aöf bölümü birden okuyamazsınız maalesef. İki farklı üniversitede aynı anda aöf okuyabilirsiniz ama.

Dbac

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
Merhaba. Kaldığım ikinin üzerinde ders var. Bütünleme sınavına girmediğim takdirde 1. sınıfı istenilen taksitleri tekrardan ödeyerek yeniden mi okumak durumundayım?

keule

Yeni Üye
Selamlar arkadaşlar sorularım var bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum. 2 yıllık bitirip aöf e kayıt yaptırdım ilk sene intibak sınıfı uyguladılar onu ders bırakmadan geçtim fakat geçen sene yani 3. sınıfta 3 dersten kaldım ve bu sene 3. sınıfı 3 ders tekrarla okudum. Şimdi o 3 derstende bütünlemeye giricem. Bugün büroyu aradım. Yetkili 4. sınıfa geçersin bir sorun olmaz ganon müsade ederse dedi. Ganom nedir dedim cevaplayamadı. Önceki sistem olsa bu sene 3 dersim vardı ve 1 dersi bile geçsem geçiyor olmam gerekirdi mantıken. Şimdi benim durumum ne olacak? Kaç dersi verebilirsem 4. sınıfa geçeceğim? Birde 2 sene üst üste kalınca askerliğe alınma olayı kalkmış zaten o konuda sıkıntım yok fakat 4. sınıfa geçmek için kaç ders vermem gerek? Teşekkürler.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Dbac;
Bütünleme sınavı sonundada dersleren kalsanız bile kayıt yenilettiğinizde 2.sınıf dersleri ile birlikte kaldığınız dersleri alacaksınız.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Selamlar arkadaşlar sorularım var bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum. 2 yıllık bitirip aöf e kayıt yaptırdım ilk sene intibak sınıfı uyguladılar onu ders bırakmadan geçtim fakat geçen sene yani 3. sınıfta 3 dersten kaldım ve bu sene 3. sınıfı 3 ders tekrarla okudum. Şimdi o 3 derstende bütünlemeye giricem. Bugün büroyu aradım. Yetkili 4. sınıfa geçersin bir sorun olmaz ganon müsade ederse dedi. Ganom nedir dedim cevaplayamadı. Önceki sistem olsa bu sene 3 dersim vardı ve 1 dersi bile geçsem geçiyor olmam gerekirdi mantıken. Şimdi benim durumum ne olacak Kaç dersi verebilirsem 4. sınıfa geçeceğim Birde 2 sene üst üste kalınca askerliğe alınma olayı kalkmış zaten o konuda sıkıntım yok fakat 4. sınıfa geçmek için kaç ders vermem gerek Teşekkürler.

keule;
Ano: yarıyıl not ortalaması yani sadece birinci dönem veya sadece 2.dönemin ortalaması
Gano ise: genel ortalama yani tüm yarıyılların (anoların) ortalamasıdır.
Gano mezun olurken 2.0 ın altına düşerse dd ve dc gibi koşullu alınan dersleri almak zorunda kalırsınız 2.0 üstündeyse o dersleri geçmiş kabul edilirsiniz.

Bu sistemde 2.sınıftan dersiniz yoksa 3 derstende kalsanız 4.sınıf derslerini alabilirsiniz.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
29 yaşına kadar kayıtlı olmanız durumunda kaç sene üstüste kalsanız bile askere alınmazsınız. Ama 29dan sonra okusanız bile askere alınırsınız.

keule

Yeni Üye
AOFDESTEK çok teşekkürler.
Ben 2.sınıfı okumadım direk intibak okudum ve 3 e geçtim. Benim şu an 4. sınıfa geçmemem için hiçbir sebep yok o zaman?
Zaten bu 3 dersimden birine bugün biraz çalıştım onu yarın geçebilirim fakat maliyet muhasebesini geçebileceğimi sanmıyorum ona hiç bakmadım. Pazar günüde Türk Vergi Sistemine giricem sadece. Yarında ona çalışmayı düşünüyorum. Hadi diyelim 2 dersi geçtim Seneye avantajlı olurum bir ders almış olurum sadece alttan? Fakat her türlü 4 e geçiyorum yani değil mi?
Teşekkürler.

keule

Yeni Üye
Birde ben 2 yıllıktaki diplomam ile kayıt olurken önlisans diploma ganom 2.90 filandı. O hesaplamaya katılmaz sanırım değil mi?

Dbac

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
Dbac;
Bütünleme sınavı sonundada dersleren kalsanız bile kayıt yenilettiğinizde 2.sınıf dersleri ile birlikte kaldığınız dersleri alacaksınız.
Bütünleme sınavlarına girmediğim ve 5 civarı dersten kaldığım halde 2. sınıfa geçebiliyor muyum?

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme

keule

Yeni Üye
Bugün girdiğim 2 sınav pek kötü geçmedi 2 sindende geçebilirim gibime geliyor. Yarın kinede çalışmaya başlayacam birazdan sanırım onuda geçebilirim. Hem geçemesem bile 4. sınıfa geçtikten sonra alttan alabilirim sanırım? Dediğinize göre problem olmaz değil mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,725
Son üye
marketplace-akkauntov-top