Açıköğretim Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı

asiiiiii

Yeni Üye
slm arkadaşlar arwn arkadaşa katılıyorum ben cok haklı

alem68

Yeni Üye
o boş konuşan arkadaşlara sesleniyorum.yok kötü olmuş bilmem ne..kıskandıkları için böle yapıyorlardır eminim..ben 318 puan aldım söz 2.ama maddi durumum iyi olmadığı için Türk dili ve edebiyatı bölmünü seçtim.ne var yani bunda.kaldı ki uludağ üniversitesi spor akedemisinide kazandım maddi durumdan gidemedim.onun için sizinde destek olmanız gereken yerde kalkmış eleştri yapıosunuz.dershaneye hayatımda gitmedim umarım biraz düşünürsünüz..

alem68

Yeni Üye
neyse ben bişi sorcaktım zaten..arkadaşlar kitap verceklermiş bugün kayıt olurken sölediler ama tarih çok geç.Ben o zmana kadar hangi kaynaklardan destek alabilirim.yarımcı olursanız çok iyi olur.

MinisH!

Yeni Üye
Ben edebiyat öğretmenliği 4. sınıftayım.Össde 350leri aşıp buralara geldik,bizim bile atanma konusunda sıkıntılarımız varken açıköğretime yazılanlar ne ümit ediyor merak ediyorum.Bana kalırsa hayal görmeyin gerçekçi olun.Yüzbinlerle ifade edilen edebiyat öğretmenliği mezunu atama beklerken kimse açıköğretimlileri öğretmen yapmaz.Edebiyat okumak sandığınız gibi kolay değil,4. yılımda olmama rağmen öğrenmem gereken çok şey var.Açıköğretimlileri öğretmen olarak atayacaklarını söyleyenler sizi kandırıyorlar,kayıt parası almak için ortaya bunu attılar,ama okuyun da görün bakalım atanacak mısınız.
Maşallah bu Türkçe ile nasıl 4.cü sınıfa kadar geldiniz merak ediyorum. Öss'de belli bir puan alarak örgün öğretim hakkı kazanmışsınız tebrik ederim. Amma velakin Öss sınavında 350'yi aşmanıza rağmen, bir sorunun sonuna soru işareti koymayı öğrenememişsiniz. Ne kadar yazık! Bu yazıyı sınav kağıdına yazmış olduğunuzu farz edersek, sizin öğretmeniniz olsam sıfırı basar geçerdim şahsen. Türk Dili ve Edebiyatını hakkımla okuyorum diye hava atıyorsunuz. Ayrıca üslubunuzda çok çirkin. Sokak jargonu ile konuşan bir insan sırf Öss sınavında iyi puan aldı diye bu güzel bölümü okuyor olabiliyor da, neden Öss'de matematik yapamadığı için yeterli puanı alamayan bir insan dışardan Edebiyat bölümü okuyamasın? -bu gördüğünüz şey, soru işaretidir bilmem size öğrettiler mi?- Haketmek örgün eğitimden illa ki okumak değildir, haketmek zor koşullara rağmen kendi çabanla bir diğerini geçebilmek demektir. Bu kadar basit düşüncelere sahip bir Edebiyat öğrencisini görmek çok üzücü. Edebiyat farklı açılardan da görebilmektir. Çıkarın at gözlüklerinizi... Kendinize itiraf edin, bu insanların sizi geçebilme ihtimalinden korkuyorsunuz. Haklısınız ne diyeyim, insan güçlü rakipten korkar! Bu yazınızı da korkularınızın dışa vurulması olarak düşünüyorum ya da bilinç altınızın bedeninize yaptığı bir ajitasyon. Ama her ihtimalinde de gülünecek durumdasınız...

gzm89

Yeni Üye
minish tebrik ederim süper yazmışsın ya bu yazıya takılan tek kişi ben değilmişim.hislerime tercüman olmuşsun sağol:)

ARTEMİS

Yeni Üye
Arkadaşım söylediklerine katılıyorum çok güzel cevap vermişsin.........

ARTEMİS

Yeni Üye
arkadaşlar bende tde bölümüne kayıt olmayı düşünüyorum.ayrıca bu foruma yeni üye oldum yardımlarınızı esirgemezseniz çok mutlu olurum selamlar

habak53

Yeni Üye
arkadaşlar bugün aöf dikeygeçişle işletme 3.sınıfa kaydoldum kalın klaın kitaplarımı da verdiler elime..herşey iyi hoş fakat çıkmıs soruları temin edebilecğim bi yerler var mı..
daha doğğrusu murat yayınları pek bi övdüler ne dersiniz....aaa asıl sorumu sormayı unuttum..ben şimdi 3 e kaydoldum ya aynı anda türk dili edeb.blümünede yazılamam değilmi ve bi yerde okumustum bu türk dili edeb. bölümünde inglizce hazırlıkmıı varmıs...çok şaşırdım..aydınlatır mısınız :)

sedaizmir

Yeni Üye
nerede okudun ben çok araştırma yaptım ama hiçbir yerde ilk sene hazırlık oldugunu görmedim örgünlerde olabilir ama aöf de öyle bişe yok die biliyorum

habak53

Yeni Üye
aöf sayfalarının birinde okumustum sanki..demekki yanılıyorum

sedaizmir

Yeni Üye
bilmiyorum valla bende çok araştırdım yani hiç öyle bi yazıya rastlamadım eger hazırlık olsa söylenirdik yada aöf nin yolladınıgı kitapcıkta 1.sınıf derslerinde yazardı die düşünüyorum kayıt olurken sormak en dogrusu

AYSEM_1687

Yeni Üye
HAYIR arkadaşlar hazırlık diye birşey yok sormanıza gerek yok. artık saçma sapan konuşup milletin moralini bozan örgün öğrenciler yorumlarını yazmasınlar. ya hayır gelecek cümleler kullanın yada susun sizden yorum bekleyen ya da bu bölümün zorluğunu kolaylığını soran yok haddinizi bilin artık.. minish arkadaşıma da ayrıca teşekkürler

habak53

Yeni Üye
ben içinde edebiyat okumak arzusu olan arkadaşlara destek veriyorum..moral bozucu konusmalara kulak tıkamak en iyisi...

deryahoca

Yeni Üye
arkadaşlar örgüncü kıskanç arkadaşları çıldırtmak için ben de tde okumaya karar verdim.
sorum şu; ben halen öğretmenim formasyonum var. tde öğretmeni olmak için ayrıca tezsiz yüksek lisans yapmak zorunda mıyım yoksa branş değişikliğiyle tde öğretmeni olabiliyor muyum. bilgisi olan arkadaşların cevaplamasını rica ediyorum

ARTEMİS

Yeni Üye
slm hasmın bende senın gıbı tarıh bolumu mezunuyum ve ıkıncı unıversıte olarak edebıyat okumayı dusunuyorum .sana mail adresımı gonderıyorum bolum konusunda senınle ıletsım ıcınde olmak ıstıyorum.sonucta bır sınıf ortamı olmayacagı ıcın arkadaslarla ıletsım kurmak gerekıyo umarım bu konuda bırbırımızden yardımlarımızı esırgemeyız selamlar...... baylemur@hotmail.com

dedemkorkut

Yeni Üye
şuan milli eğitim bakanlığına bağlı bir ilköğretim okulunun anasınıfı öğretmeni olarak çalışmaktayım. açıköğretim türk dili ve edebiyatı öğretmenliğini bitirdiğim takdirde bu bölümde öğretmenliğe geçiş hakkım var mı? hakkım varsa sınavlı mı yoksa sınavsız mı? yanıtlarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

emineyanar

Yeni Üye
eğitimi çok seviyorum uzaktanda olsa okumak harika , keşke herkes okuyabilseydi.

tuğçe_63

Yeni Üye
olumsuz düşünen arkadaşlara hiç katılmıyorum bencilce düşünüyor aynı şey iktisat fakulteleri içinde geçerli.tercih meselesi insan isterse normal öğretimde okur isterse açık öğretimde.bu bölümlerin açılmış olması sevindirici şöyle düşünmek gerek artık insanlarımız kültürlü ve bilinçli olacak en azından bu yöntemle bu sağlanabilir. Insan istedikten sonra başaramayacağı hiçbirşey yok. Düşünün ben evliyim ve bir çocuğum var kendimi yetiştirmek için bu bölümü yani idealimi okuycağım ve çocuğumun eğitimci bir annesi olacak.herşey gelecek nesile bakıyosa bu çocukları yetiştirenin de adam gibi yetiştirmesi gerekiyo... Insan sadece kendi çerçevesinden bakmamalı diye düşünüyorum.
...evet bu arkadaşıma katılıyorum zamanında bana okuma izni verilmedi edb. Da hayalimdi şimdi acık öğrtimden yerleştim kim nederse desin ister haksızlık ister bencillik (bu benim için bir mucize oldu) o zaman okumak için hayata bizden 3-0 önde başlayanları da biz kınayalım...:(
wala kaydoldum mutluyum ve arkadaşlarımdan nasıl ders calışacagım konusunda bilgilendirmelerini rica ediyorum çünkü urfa'da bu sene ders verilmeyecekmiş...

AYSEM_1687

Yeni Üye
şuan milli eğitim bakanlığına bağlı bir ilköğretim okulunun anasınıfı öğretmeni olarak çalışmaktayım. açıköğretim türk dili ve edebiyatı öğretmenliğini bitirdiğim takdirde bu bölümde öğretmenliğe geçiş hakkım var mı? hakkım varsa sınavlı mı yoksa sınavsız mı? yanıtlarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.
AÇIKÖĞRETİM TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI öğretmenliği değil bölümü var dolayısıyla bu bölümü bitirdikten sonra öğretmen olabilmek için kesinlikle formasyon alınması şart...

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,726
Son üye
BexlasSob