Açıköğretim Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı

scrollock

Yeni Üye
şuan 4,sınıf kamu yönetimini okuyorum ikinci üniversite olarak bu bölümü seçsem olur mu ?

olur tabii de 1.sınıfta osmanlıcaya giriş var kamunun dersleriyle birlikte zorlar seni ama yaparım diyosan 26 ekimde ikinci üniversite olarak aöf bürosuna gidip kayıt yaptırabilirsin...

ucanpijama

Yeni Üye
selam arkadaşlar ben ek yerleştirmede türk dili ve edebiyatı bölümüne girdim. ek yerleştirme kayıtları ne zaman başlıyor harc parasını nereye yatırıyoruz kayıt için neler götürmemiz gerek aöf nin sitesinde hiçbiri yazmıyor aöf bürosunun telefonuda sürekli meşgul bilgilendirirseniz sevinirim.

tugceseker

Yeni Üye
arkadaşlar peki biz ders notlarına nasıl ulaşıcaz

izelkumrusu

Yeni Üye
arkadaşlar yanlış mı biliyorum,, aöf de bir bölüm okurken,, öss ye girip tercih yapmadan başka bir bölüme geçiş yapamıyorsunz,,eğer varsa böle bişey bende geçiş yapmak istyorm bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsanz sevinrm. ayrıca 26 ekimdeki kayıt nedir .?

nasih

Yeni Üye
Edebiyatı çook sewiyorum...Keşke 2 sene önce açılsaydı bu bölüm..:(:eek::cool:
Okumaya başla .O zaman görürsün edebiyatı sevmeyi .Öyle edebiyat şiir ezberlemek, sadece kitap okuyup anlatmaktan ibarety değil. hele sen bir aksam-ı seba yı öğren de ondan sonra gel edebiyat hakkında konuş

nasih

Yeni Üye
merhabalar kaç yıldır edb istedim ama tutmadı 310larda kaldım hep şimdi açıköğretim açılıyomuş çok heyecanlandım aslında açıkömğretimden kamuyu okuyorum ama bu yıl sınava girmiştim 280 civarı aldım. ama öss tercihlerinde bulamadım edebiyatı nasıl tercih yapıcam bana yardımcı olurmusunuz lütfen:)
Yerinde olsam yine öss ile örgün öğretimi kazanmaya çalışırdım.Çünkü bu edebiyat lisede sandığın bir edebiyat değil.açık öğretimle mezun olamazsın.Sen önce git vokal nedir konsonant nedir genitif ablatif eki nedir onların hususiyetlerini öğren haa bunlar üniversitedeki en basit konular ona göre düşün.

Ben edebiyat öğretmenliği 4. sınıftayım.Össde 350leri aşıp buralara geldik,bizim bile atanma konusunda sıkıntılarımız varken açıköğretime yazılanlar ne ümit ediyor merak ediyorum.Bana kalırsa hayal görmeyin gerçekçi olun.Yüzbinlerle ifade edilen edebiyat öğretmenliği mezunu atama beklerken kimse açıköğretimlileri öğretmen yapmaz.Edebiyat okumak sandığınız gibi kolay değil,4. yılımda olmama rağmen öğrenmem gereken çok şey var.Açıköğretimlileri öğretmen olarak atayacaklarını söyleyenler sizi kandırıyorlar,kayıt parası almak için ortaya bunu attılar,ama okuyun da görün bakalım atanacak mısınız.

nasih

Yeni Üye
olur tabii de 1.sınıfta osmanlıcaya giriş var kamunun dersleriyle birlikte zorlar seni ama yaparım diyosan 26 ekimde ikinci üniversite olarak aöf bürosuna gidip kayıt yaptırabilirsin...
Osmanlıcayı birebir eğitim almadan öğrenmen çok zor o yüzden osmanlıca kursuna gitmeni tavsiye ederim. Ayrıca zor ders olarak sadece osmanlıcayı sanmayın bunun karahanlı uygur çağatay kıpçak eski and türkçeleri de var hem divan edebiyatı öyle lisedeki gibi değil. üniversite de edbiyatın en kolay konusu aruz kalıpları ona göre. Ayrıca gramer de öyle sıfat zarf fiil den ibaret değil.Hem sınavda öyle bir cümle verip de senden burda ne diyor demezler sana bir şiiri komple verip onu şairinin düşüncelerini de göz önünde bulundurarak tahlil etmeni isterler. kısaca kardeşim zor işe bulaşmşsın vesselam hhem de açık öğretim edebiyat

nergis44

Yeni Üye
Osmanlıcayı birebir eğitim almadan öğrenmen çok zor o yüzden osmanlıca kursuna gitmeni tavsiye ederim. Ayrıca zor ders olarak sadece osmanlıcayı sanmayın bunun karahanlı uygur çağatay kıpçak eski and türkçeleri de var hem divan edebiyatı öyle lisedeki gibi değil. üniversite de edbiyatın en kolay konusu aruz kalıpları ona göre. Ayrıca gramer de öyle sıfat zarf fiil den ibaret değil.Hem sınavda öyle bir cümle verip de senden burda ne diyor demezler sana bir şiiri komple verip onu şairinin düşüncelerini de göz önünde bulundurarak tahlil etmeni isterler. kısaca kardeşim zor işe bulaşmşsın vesselam hhem de açık öğretim edebiyat
zordiye bişey yok isdersen neden olmasın burda insanların umudunu kırmaya gerek yok.isdeyince herşey olur.bende edebiyat okuyorum başa gelen cekilir ayrıca bu sitede edebiyat derslerini sesli dinlemek gibi bir ihtimal varmı.

izelkumrusu

Yeni Üye
arkadaşlar bütün yorumların haklılık payı var,ama zaten kpssden 90 larda almadıktan sonra zor atanıyrsun.. çok iyi açıköğretm kursları var,açıköğretim okuyan herkese şiddetle kurs tavsiye ediyorumm artı sadece kurs niteliğinde değil, fakülteye gitmekten hiç bir farkı yok, eğitmenlik konusuna gelince,örgün öğretimde kim mesleğe tamamen hazırlanıyorki her meslekte 2 yıl öğrenme alışma dönemi vardır öğretmnlikde dahi..

ayrıca,,bölüm türk dili ve edebiyatı olduğu için mezun olunca hem türkçe hem edebiyat öğretmenimi oluyor mezunlar.. türke öğretmenliğinn atamaları iyi,ama edebiyat öğretmnleri 90 da alsa atanmıyorr.. bilenler aydınatırsa sevinrm..

AYSEM_1687

Yeni Üye
Kardeş ders notlarına ulaşsan bile hocadan birebir öğrenmeden konuları anlayamazsın.O yüzden sen bu sevdadan vazgeç.
ya allahınızı severseniz sizi neden bu kadar ilgilendiriyor.. herkes kendi tercihine göre hareket ediyor. neden insanların düşüncelerini ciddiye almıyorsunuz hadi almıyorsunuz bari yorum yapıp insanların heveslerini kırmayın... kimse kimsenin lafıyla istediği şeyden vazgeçmez. hele sizin gibi bencil birinin lafıyla hiç geçilmez

MakBuLe^^

Yeni Üye
ya allahınızı severseniz sizi neden bu kadar ilgilendiriyor.. herkes kendi tercihine göre hareket ediyor. neden insanların düşüncelerini ciddiye almıyorsunuz hadi almıyorsunuz bari yorum yapıp insanların heveslerini kırmayın... kimse kimsenin lafıyla istediği şeyden vazgeçmez. hele sizin gibi bencil birinin lafıyla hiç geçilmez
Haklısın canım sana katılıyorum

nur3434_01

Yeni Üye
ben geçen yıl ist üniv. hukuk fakültesini bitirdim.bu yıl sınava girmiştim laf olsun die tercih yaptım ek kontenjandan t.dili ve edebytı geldi ama nası katıt yapcam harç parası nekadar bi bilgm yok cvp veren olursa çooooooooooooooooooooooooooooook sevinirim.lütfeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen

hasmin

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar öncelikle ben tarih bölümü mezunuyum.Edebiyat bölümünün açılmasına çok sevindim.Ben de ikinci üniversite olarak bu bölümü okumak istiyorum.Ancak kafamda bazı sorular var yardımcı olursanız sevinirim.İlk olarak ben Fen-Edebiyat çıkışlıyım edebiyat bölümünü tercih etme hakkım var mı?Çünkü açıköğretim duyuru kısmında alan dışı tercih yapılacaktır deniyor.Acaba Fen-Edebiyat Fakültesi'nden mezun olmam bu durumu engeller mi?İkinci olarak ise ikinci üniversite okuyanlar açıköğretimde 3.sınıftan başlıyorlar diye bir şey duydum,acaba bunun doğruluk payı var mıdır?Bilgisi olan arkadaşlar bu bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.Ayrıca kayıt yaptırmış tüm arkadaşlara başarılar dilerim.Azim mutlaka başarıyı getirir.Zaten yapabileceğine inanmak yolun yarısını kat etmek demektir.Burada insanların hevesini kırmak doğru değil.Eğer devlet böyle bir bölüm açmış ise bu tartışmaların olacağını da mutlaka biliyor ve ona göre adım atıyordur demektir.Saygılarımla...

hasmin

Yeni Üye
Benim sorularıma cevap yazacak kimse olmayacak herhalde:((

Çevrimiçi üyeler

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,726
Son üye
BexlasSob