Açıköğretim Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı

hasmin

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar öncelikle ben tarih bölümü mezunuyum.Edebiyat bölümünün açılmasına çok sevindim.Ben de ikinci üniversite olarak bu bölümü okumak istiyorum.Ancak kafamda bazı sorular var yardımcı olursanız sevinirim.İlk olarak ben Fen-Edebiyat çıkışlıyım edebiyat bölümünü tercih etme hakkım var mı?Çünkü açıköğretim duyuru kısmında alan dışı tercih yapılacaktır deniyor.Acaba Fen-Edebiyat Fakültesi'nden mezun olmam bu durumu engeller mi?İkinci olarak ise ikinci üniversite okuyanlar açıköğretimde 3.sınıftan başlıyorlar diye bir şey duydum,acaba bunun doğruluk payı var mıdır?Bilgisi olan arkadaşlar bu bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.Ayrıca kayıt yaptırmış tüm arkadaşlara başarılar dilerim.Azim mutlaka başarıyı getirir.Zaten yapabileceğine inanmak yolun yarısını kat etmek demektir.Burada insanların hevesini kırmak doğru değil.Eğer devlet böyle bir bölüm açmış ise bu tartışmaların olacağını da mutlaka biliyor ve ona göre adım atıyordur demektir.Saygılarımla...

Bunu daha önce yazmıştım tekrar yazim dedim,yardımcı olursanız çok sevinirim..

güzelim

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar öncelikle ben tarih bölümü mezunuyum.Edebiyat bölümünün açılmasına çok sevindim.Ben de ikinci üniversite olarak bu bölümü okumak istiyorum.Ancak kafamda bazı sorular var yardımcı olursanız sevinirim.İlk olarak ben Fen-Edebiyat çıkışlıyım edebiyat bölümünü tercih etme hakkım var mı?Çünkü açıköğretim duyuru kısmında alan dışı tercih yapılacaktır deniyor.Acaba Fen-Edebiyat Fakültesi'nden mezun olmam bu durumu engeller mi?İkinci olarak ise ikinci üniversite okuyanlar açıköğretimde 3.sınıftan başlıyorlar diye bir şey duydum,acaba bunun doğruluk payı var mıdır?Bilgisi olan arkadaşlar bu bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.Ayrıca kayıt yaptırmış tüm arkadaşlara başarılar dilerim.Azim mutlaka başarıyı getirir.Zaten yapabileceğine inanmak yolun yarısını kat etmek demektir.Burada insanların hevesini kırmak doğru değil.Eğer devlet böyle bir bölüm açmış ise bu tartışmaların olacağını da mutlaka biliyor ve ona göre adım atıyordur demektir.Saygılarımla...

Bunu daha önce yazmıştım tekrar yazim dedim,yardımcı olursanız çok sevinirim..
Bu bölum çok ılgi çektı. :D neden bı sorun olsun kı sen tarıh mezunusun o ayrı bu ayrı. yenı açılan bolumlerle ılgılı hıç kımsenın tam anlamıyla bı fıkrı bı bılgısı yok. kusura bakma valla pek yardımcı olamadım. Biraz yaşayıp görcen herseyi öeleye benziyor.:D ıyı calışmalar ıyı forumlar

Hay.alper.est

Yeni Üye
Selama arkadşalar bende bu bu bölüme bu sene yazıldım ama kayıt olurken banka makbuzu ve anket kağıdını almadılar içime kurt düştü şimdi ben kayıt oldum mu olmadım mı?

Bu bölüme kayıt olan arkdaşalr nerden ders görüyor tv,int adresi var mı?

unforgiven_fb

Yeni Üye
arkadaslar dıplomada acıkogretım yazcak mı onunla ilgili acıklama yok gecıcı belgede yazıyor acıkogretım dıye nırmal kımlık gelınce yazmaz dımı
evet arkadaşım malesef açıköğretim fakültesi yazıyor çünkü türk dili ve edebiyatı açıköğretim fakültesinde mesela iktisad mezunlarına açıköğretim yazmıyor çünkü iktisad fakültesi olduğu için

gzm89

Yeni Üye
bende yeni kayıt oldum bu bölüme inş herşey yolunda gider başarmak zor ya bu bölümü burdan yardım alabilrim inş.:)

unforgiven_fb

Yeni Üye
evet arkadaşlar bölümünüz çok zor allah yardımcınız olsun :)

AYSEM_1687

Yeni Üye
KOLAYI HERKES BAŞARIR önemli olan zoru başarmaktır. ben bu bölümde okuyacak arkadaşlarımın başarılı olacaklarına inanıyorum. kimsenin lafını takmayın daha doğrusu takmayalım....:)

dileksener

Yeni Üye
KOLAYI HERKES BAŞARIR önemli olan zoru başarmaktır. ben bu bölümde okuyacak arkadaşlarımın başarılı olacaklarına inanıyorum. kimsenin lafını takmayın daha doğrusu takmayalım....:)
Aynen size katılıyorum..Bilen bilmeyen herkez bir şeyler söylüyor zaten.

Ben de bu sene ikinci üniversite olarak türk dili ve edebiyatı okumak istiyorum.Daha doğrusu pazartesi günü kayıt yaptıracağım.Hep istediğim bir bölümdü ve bu şansımı değerlendirmek istedim.İnşallah ummuduğuz yerlere geliriz.Belki süreç biraz uzun, biraz sıkıntılı olacak ama başarılı olacağımıza inanıyorsak bence başarmışız demektir.

Herkeze başarılar diliyorum...

sedaizmir

Yeni Üye
slm ben bu sene aöf türk dili ve edebiyatına kayıt olucam da bi şey sormak istiyorum gördügüm kadarıyla yabancı dil 3.sınıftaaymış benm bi arkadaşım kendisine kılawuz gelmiş ve kılawuzdada ilk yıl yabancı dil oldugunu söyledi ve aklım karıştı 1.sınıfta yaabancı dil yok demi lütfen cvplarmısınız ona göre kayıt yaptırcam yrn başlıyo kayıtlar

sedaizmir

Yeni Üye
nihal kılıç sana katılıyorum olumsuz düşünen arkadaşlar çok benciller bu kadar benncil olmayın arkadaşlar emek verdik girdik diosunuz sadece sizmi emek veriyosunuz söylermisiniz bizde ve bizim gibi binlerce insanda emek veriyo ama herkez emeginin karşılıgını alamıyo insanlar neler yaşıyo biliyomusun kendimden örnek veriyim ben öss girmeden 1 ay önce burunumun damarları çatladı ve 1ay günde en az 3defa ders çalışırken burnum kanıyodu ve ben burnum heran kanama tehlikesi oldugu halde bu şekilde sınava girdim o psikolojiyle insan ne kadar iyi olabilir bi düşünün buu benden bi örnekti ama buna benzer sırf şu öss denilen şeyin stresi yüzünden rahatsızlanan birsürü insan var siz şanlısınız ve girmişsiniz ama şansız olanlarda var yök çok güzek düşünmüşte bu bölümü açmış herkezin okumaya hakkı var aöf ye yazılanlar bilinçli insanlar bu bölümü sınavda sallayarak geçemicenin bilincinde olan insanlar bu bölümü tercih etti ha size şunuda söyliyim aöf ye gidenler sizin veridiginiz emegin 2 hatta 3 katı emek vericekler siz paşa paşa gidip sınıfta hocayı dinleyerek ögrenirken aöf okuyanlar kendi çabalarıyla çalışıcaklar yani sizden daha fazla emek sarf edicekler o yüzden bu kadar bencil olmayan birazda çevrenizdeki insanları düşünün.....

AYSEM_1687

Yeni Üye
hayır yok seninde söylediğin gibi 3. sınıfta yabancı dil dersi

sedaizmir

Yeni Üye
Madde 13 - Açıköğretim öğrencileri ile aynı öğretim programına göre örgün öğretim öğrencileri arasında öğrenci hakları bakımından fark bulunmadığı gibi her iki yoldan mezun olanlar etit hak ve yetkilere sahip olurlar. http://www.yok.gov.tr/content/view/489/183/lang,tr/ alın bu siteye girin ve yökün açıklamasını iyice okuyun ondan sonra yok arada fark var yok bilmem ne die konuşunun

gzm89

Yeni Üye
Ben edebiyat öğretmenliği 4. sınıftayım.Össde 350leri aşıp buralara geldik,bizim bile atanma konusunda sıkıntılarımız varken açıköğretime yazılanlar ne ümit ediyor merak ediyorum.Bana kalırsa hayal görmeyin gerçekçi olun.Yüzbinlerle ifade edilen edebiyat öğretmenliği mezunu atama beklerken kimse açıköğretimlileri öğretmen yapmaz.Edebiyat okumak sandığınız gibi kolay değil,4. yılımda olmama rağmen öğrenmem gereken çok şey var.Açıköğretimlileri öğretmen olarak atayacaklarını söyleyenler sizi kandırıyorlar,kayıt parası almak için ortaya bunu attılar,ama okuyun da görün bakalım atanacak mısınız.

ya insanı bu kadar karamsarlığa sürüklemenin ne anlamı var hayret ya zaten korkuyoruz bu da çok iyi oldu tebrikler yani

AYSEM_1687

Yeni Üye
Ben edebiyat öğretmenliği 4. sınıftayım.Össde 350leri aşıp buralara geldik,bizim bile atanma konusunda sıkıntılarımız varken açıköğretime yazılanlar ne ümit ediyor merak ediyorum.Bana kalırsa hayal görmeyin gerçekçi olun.Yüzbinlerle ifade edilen edebiyat öğretmenliği mezunu atama beklerken kimse açıköğretimlileri öğretmen yapmaz.Edebiyat okumak sandığınız gibi kolay değil,4. yılımda olmama rağmen öğrenmem gereken çok şey var.Açıköğretimlileri öğretmen olarak atayacaklarını söyleyenler sizi kandırıyorlar,kayıt parası almak için ortaya bunu attılar,ama okuyun da görün bakalım atanacak mısınız.

ya insanı bu kadar karamsarlığa sürüklemenin ne anlamı var hayret ya zaten korkuyoruz bu da çok iyi oldu tebrikler yani
senin sıkıntın sana kalsın neden bu çekememezlik anlamıyorum bu fırsat size tanınmadı o yüzden deli oluyorsunuz.hayal felan gördüğümüz yok gerçekleri konuşuyoruz.yökle akraba felansınız herhalde açıköğretimlileri öğretmen felan yapmayacağını bildiğinize göre çünkü yök ün resmi sitelerinde felan bize tanınacak haklar alen açık ortada size özel sır veriyorlar herhalde bizden aldıkları kayıt paraları da size geliyordur. madem örgün de okuyorsun ve açıköğretimlileri aşağılıyorsun neden çok eksiğin var demekki bulunduğun yerin hakkını verememişsin sen atanabilecek misin bakalım. BÜYÜK LOKMA YE BÜYÜK KONUŞMA...millete akıl vermek yerine oturda kendi sıkıntılarınla uğraş

gzm89

Yeni Üye
sen beni anlamamışsın bende yeni kayıt oldum okuyan ben değilim sadce bunu yazana neden bizi bu kadar karamsarlığa düşürdüğünü söylemek istedim kimnse kimsenin hangi şartlarda bu konumda olduğunu bilmeden yorum yapmasın karamsarlığa düşürmesin bilemm anlatabildim mi?

sedaizmir

Yeni Üye
gzm89 sen önce bi yaptıgın iki yorumun tutarlılıga bakarmısın iki yorumdada farklı şeyler yazmışsın ilk yorumda4.sınıftayım demişsin 2.yorumda yeni kayıt oldum demişsin aceba hangi sözün dogru çok merak ettim neyse madem o kadar yüksek puanla girdin üniversiteye ndn korkuyosun ve ndn kaygılanıyosun buda bi merak unsuru ewet kimse kimsenin hangi şartlarda bu konumlarda oldugunu bilemez bunu sende bilemezsin ilk yorumuna bakbi neler yazmışsın aöfeleri açalamaya çalışmışsın ve farkındamısın bilmem ama örgünlerin tek korkusu aöf edebiyat okuyanlar şuan bu yüzden örgünler çok korkuyor aöfler bizi geçicek die neyse ben yökün sitesine girdim ve resmi yazıyı buldum siteye girmeniz için adreside verdim herşey net ortada ndn hala konuştugunuzu anlamış deilim hala saçma sapan şeyler söylüyosunuz yok efendm ögretmen yapmazlarmış nerden biliyosunuz yapmıcaklarını sanırım sizin anlamanızda sorun var o siteye girin ve iyice okuyun ondan sonra konuşun lütfen bu arada benm amacım kimseiyi karamsarlıga düşürmek deil bu konuşulanlara açıklık kazandırmaktı yeterince açıklık kazanmıştır umarım

gzm89

Yeni Üye
bence bi özür borçlusun!daha önceki forumlara bakarsan bu konuşmayı yapmazdın ben bu sene kayıt oldum tutarsızda konuşmuyorum!başka bişi de söylemicem sadece bak alıntı yapmadan direk yazdığım için anlatamadım kendimi çok dolu olunca böle tepki verdin heralde

sedaizmir

Yeni Üye
k.bakma özür dilemem gerekiyosa dilerim tabikide daha evelki yorumları okumuştum ama tekrar böyle bi yazıyı okuyunca alıntı oldugunu anlıyamadım keşke alıntı oldugunu belitrseydin yanlış anlaşılmada olmsaydı bu tür yazılar canımı sıkıyo haliyle insan doluyo

Çevrimiçi üyeler

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,726
Son üye
BexlasSob