aöflileri küçümseyenler

• Konbuyu başlatan amelie
  • Başlangıç tarihi

vtelli

Yeni Üye
Arkadaşlar aslında herkes biraz anlatmış derdini...Evet açıköğretim dendi mi ya memursundur kademe yükseltmek için okuyon yada askere gitmeyi biraz daha ertelemek için..adamların akıllarında bu yerleşmiş....Aslında öyle olmadığını biliyorlardır belkide ama bilmek işlerine gelmiyordur...Açıköğretim okuyanların çoğu çalışmak zorunda olanlar...Hem okuyup hemde parasını geçimini sağlayanlar...Ben kendimden örnek veriyim...Maddi imkanlar elvermediğinden üniversite okuyamadım...Üniverseiteyi bırakın lise okuyamadım.Tabi Örgün eğitimden bahsediyorum.....Liseyi açıktan okudum şimdide üniversiteyi açıktan okuyorum.Aynı zamanda ortaokulu bitirdiğimde çalışmaya başlamıştım. Bu süre zarfında 3 yıllık bir Alman eğitim merkezinden mezun oldum.Meslek eğitim merkezinden kalfalık-ustalık sertifikası aldım.Almanca dil kurslarına gittim.vs vs....

şimdi makine mühendisleri , endüstri mühendisleri ve elektrik-elektronik mühendisleriyle beraber çalışıyorum.....Allaha sonsuz şükürler olsun.....

MDOKSOZ

Yeni Üye
merhaba arkadaslar kendinizi fazla kasmayın bence örgünde okuyanların konu sayısıyla bizde konu sayısı aynı mı sizce? bizce çaba var emek var alın teri var onlar ancak orda burda gezip dururlar.beni küçümseyeni bende küçümserim.o yüzden bu tür şeyleri pek kayda almam.:D:D

sevda2502

Yeni Üye
arkadaşlar yazdıklarınıza aynen katılıyorum ama şu gerçeğide göz ardı etmeyelim a.ö.f gerçekten zor ama okula kayıt yaptırması değil bitirmek çok zor ülkemizde çok iyi eğitim veren üniversiteler var onlara girmeside çok zor buralara girmeyi başaraların müsade edin bizden bir farkı olsun ama küçümseme ayrı bir şey biz türk toplumu olarak hiç bir şeyi araştırmadığımız gibi her konudada bilgimiz olmadan atıyor tutuyoruz a.ö.f memurların telfi için başvurdukları bir yöntem olarak ve herkezin gidebildiği bir şey gibi görüyorlar
onun için böyle düşünmeleri normal önemli olan kimin ne düşündüğü önemli değil önemli olan sizin ne düşündüğünüz

nigar unutulmaz

Yeni Üye
Ben bu tür şeyleri kale almıyorum...ben türkoloji bölümünü kazandığım halde okumaya gidemedim parasızlıktan..hem çalışıp hem üniversite mezunu olmak için çabaladım... çok iyi yerlerdede çalıştım...insanın ilk önce kendini eğitmesi önemli olan okuyupta ne fakülteler bitirenler var ama kişiliğini geliştiremeyenler benim gözümde kaç üniversitede bitirse sıfır...o yüzden takılmayın arkadaşlar ...ben gururla söylüyorum aöf lüyüm..bu yılda mezunum değmeyin keyfime...ben mutluyum hayatımdan.herkesezede başarılar:d

onradiguzel

Yeni Üye
Aramızda çalışanlar vardır muhakkak. Belki çalışmak zorunda olduğu için bu tercihi yapanlar.
Ama en şanslımız hangisi biliyormusunuz arkadaşlar? Bir işte çalışıp da aöf' ne devam eden arkadaşlar.Bir taşda 4 kuş vuranlar:
1-Çalışıp para kazanıyor.
2-Sigorta primleri yatıyor ve dolayısıyla örgün eğitim görenlerden tam 1460 gün önce emekli olabilme şansını yakalıyor.
3-Netice itibari ile 4 yıllık bir fakülte diplomasına sahip oluyor.
4-Örgün öğretimde okuyan arkadaşlara göre hayata tam 4 yıl önce başlıyor.
Ben hem çalışıyorum, hemde ikinci aöf' ü okuyorum şuan,ve kadromda çalışan bir çok odtü' den, hacettepe' den mezun arkadaşım var, stajyerlerim var.
Küçümserken küçümsenecek duruma düşeceğine eminim çaylak.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,728
Son üye
Merlin AI row