Gururlu ve umutlu aöf'lü

Gamzelim848

Yeni Üye
Nasıl olursa olsun bir yerlerden başlamak lazım , istediğimiz şekilde olmasa bile bir başlangıç yapmak zorundayız.

2004 yılında , Kız Meslek Lisesinden mezun oldum.O kadar güzel hayallerim vardı ki , yanlış lise seçimiyle hayata bir-sıfır galip başladım.Okulda voleybol takımındaydım.Eğer ailem izin verseydi , şimdi kim bilir bir voleybolcu veya Spor Akademisini bitirmiş , Beden Eğitimi Öğretmeni olmuştum ya da kazandığım üniversiteye gitmeme izin verselerdi Moda Tasarımcısı olabilirdim.O veya bu şekilde maddi unsurlarla da beraber istediklerimi gerçekleştiremedim.Tam dört yıllık bir kaybım oldu.Ama asla vazgeçmedim , Bir şekilde okuyup , başka hedefler bulup , onları başarmak içinde elimden gelen tüm çabamla çalışacaktım. Keşkelerle hayat devam etmiyor her zaman geçmişi bırakıp hep ileri bakmalıyız.Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmemeliyiz..Hayatta istediklerimiz değil , genelde yaşamak zorunda olduğumuz şeyler karşımıza çıkar.Ama asla vazgeçmemeliyiz.Bir kapı kapanır , başka bir kapı açılır.Yeter ki içimizde azim olsun.

Son Öss sınavına girdiğimde istediğim bölümün hem uzakta olması hemde maddi sorunlar yüzünden , ailemin istediğiyle yirmi dört tercihten sadece bir tanesini tercih ettim.Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü, şu anda 2. sınıf öğrencisiyim.Üzgün değilim , çok istediğim bir bölümde de değilim belki ama yinede üniversite okuyorum.Hayallerimi gerçekleştirebilmem için seçeneklerim var.Eğer Açıköğretim Fakültesi olmasaydı , belki üniversite okuyamayacaktım ya da uzun süre ertelemem gerekecekti.Ama şimdi başka hayallerim var.Gerçeklerştirmek için sabırsızlıkla beklediğim ve gireceğim onca sınavım var.Tabi bu defa biraz daha başına buyruk davranacağım ve zafer benim olacak.

Hayatın getirdikleriyle yaşamaya çalışıyoruz.Bazen ne kadar çabalarsan , çabala yapabileceklerin sınırlıdır.Ama o sınır içerisinde en iyiyi yapmaya çalışırsın ve başarırsın , işte ben bunu yapıyorum.Açıköğretim Fakültesinde okuyorum ama kendimi geliştiriyorum.4 yıl sonra okulu bitirdiğimde örgün öğrenim görmüş bir öğrenci gibi bilgi birikimine sahip olacağım , bu bizim yapacaklarımız.Başkalarının da sorumlulukları var.Biz bu zorlukları aşarken , bu kurumun başındakiler bizim haklarımızı korumalı , bizleri ezdirmemeli. Bizim durumumuz daha zor , destek almadan , sadece kendi çabamızla hem çalışıp hem okuyoruz.Ne tam bir öğrenciyiz ne de tam olarak iş hayatına atılabiliyoruz.

Çevremde herkez bana küçümser gözlerle bakıyor bizleri bırakın öğrenci saymayı , yan gelip yatarak geçiyor sanıyorlar.Oysa ki okuduğumuz kitaplar aynı , aynı müfredattan sorumluyuz bir bilseler bizim daha fazla zorlandığımızı o zaman hak verirlerdi.Açıköğretim de okuyan binlerce kişinin ayrı ayrı sebepleri var , bizler sırf bir diploma sahibi olabilmek için okumuyoruz , bütüm emeğimizi harcayarak çalışıyoruz , sonunda da hak ettiğimiz ilgiyi görmek istiyoruz.

Kim istemezdi ki şu anda üniversitenin kampusünde olmayı , sadece verilen kitaplar ile molalarda , iş dönüşünde çalışarak o sınavları veriyoruz. Alkışlayıp , çabamızı taktir edeceklerine bizi sürekli yerden yere vuruyorlar , hadi diğer öğrencileri geçtik onlar farklı olduklarını ıspatlamaya çalışıyorlar , ya peki bizim öğrencisi olduğumuz Anadolu Üniversitesi neden bu ayrımcılığa bir dur demiyor.Ben şahsım adına kendimle gurur duyuyorum çünkü kimsenin yardımı ve desteği olmadan üniversite okuyorum , bu taktir edilecek bir durum ama sırf örgünde okumadığımız için her türlü çirkin harekete maruz kalıyoruz . İlk önce okulumuz bize sahip çıkmalı işte o zaman bizde hak ettiğimiz taktiri alabiliriz ve karşımıza okurken de mezun olduktan sonra da çıkacak her türlü ayrımcılıkla mücadele edebiliriz..Azim ve kararlılıkla okulumuzu bitirip hak ettiğimiz yere ulaşacağımıza can-ı gönülden inanıyorum , yeter ki şevkimizi ve çalışma azmimizi koruyalım.

Biz örgün öğrenim gören öğrencilerden tabiî ki farklıyız, biz daha fazla çaba , zaman ve emek harcıyoruz fakat daha az taktirle karşılanıyoruz .Çok fazla bir şey istemiyoruz , sadece EŞİTLİK , ki böylece herkez hayalini gerçekleştirebilsin.

Hazır-Cevap

Özel Üye
Bazı şeylerimiz aynı seninle.Bende Anadolu Meslek Lisesi mezunuyum.Okulda voleybol takımındaydım hemde çok başarılıydım.Fakat 19 Ağustos depreminde barakada yaşadığımızdan dolayı mecburen bırakmak zorunda kalmıştı.Hocam ayrılmamı istememişti fakat buna mecburdum.İçimde bir burukluk kaldı.
Neyse beni o anlara döndürdün bu yazınla.
Kalemine sağlık ;) Başarılar...

hafsa

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
gerçekten güzel olmuş emeğine sağlık:p sana katılıyorum öncelikle okulumuz bize sahip çıkmalı derken çok haklısın:) ama bi taraftanda insanlara bunu kabullendirmekte çok zor:p

hafsa

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
aynı şekilde lisede sözel bölü seçtiğimdede sözelden adam mı olurmuş yorumlarına maruz kalmıştım :mad: bizim insanımız kulaktan dolma haberlere inanmaya bayılır :( körü körüne bağlanır ma sonunda neoldu sayısaldan giren tanıdıklarım açıkta kaldı ben yerleştim :( ama bu seferde okuluma laf ettiler ne yapalım insanların kafalarındakileri değiştiremiyoruz inşallah mesleğimizde iyi yerlere gelirizde ağızlarının payını veririzz :eek: milleti ğeçtim ben okuduğumu kendi aileme bile kabul ettiremedim:eek:

yldrmmm

Yeni Üye
Alkışlayıp , çabamızı taktir edeceklerine bizi sürekli yerden yere vuruyorlar ,

kesinlikle katılıyorum....neler yaşıyor..nelere maruz kalıyoruz...ama olur mu biz açıköğretim okuyoruz bilmeyen okumayanlar geçemezsin derler...örgün okuyanlar , bildiğini sandığımız kişiler de amaaan açıköğretim değil mi kolay ya bizim bide bilmem kaç tane sınawımız var ...derler..ha bide hocalar hep takarlar onlara sınıfta kalırlar yoksa neden kalsın...bizim öyle bi derdimiz yok ya ondan sınıf geçmek kolay...

aman neyse daldırdım ben yine..sabaha kadar yazarım bıraksan :)

Gamzelim848

Yeni Üye
Bazı şeylerimiz aynı seninle.Bende Anadolu Meslek Lisesi mezunuyum.Okulda voleybol takımındaydım hemde çok başarılıydım.Fakat 19 Ağustos depreminde barakada yaşadığımızdan dolayı mecburen bırakmak zorunda kalmıştı.Hocam ayrılmamı istememişti fakat buna mecburdum.İçimde bir burukluk kaldı.
Neyse beni o anlara döndürdün bu yazınla.
Kalemine sağlık ;) Başarılar...
Malesef elden bişey gelmiyor hayat bu işte...
Teşekkür ederim hazır cevap bende başarılarının devamını diliyorum.

Gamzelim848

Yeni Üye
aynı şekilde lisede sözel bölü seçtiğimdede sözelden adam mı olurmuş yorumlarına maruz kalmıştım :mad: bizim insanımız kulaktan dolma haberlere inanmaya bayılır :( körü körüne bağlanır ma sonunda neoldu sayısaldan giren tanıdıklarım açıkta kaldı ben yerleştim :( ama bu seferde okuluma laf ettiler ne yapalım insanların kafalarındakileri değiştiremiyoruz inşallah mesleğimizde iyi yerlere gelirizde ağızlarının payını veririzz :eek: milleti ğeçtim ben okuduğumu kendi aileme bile kabul ettiremedim:eek:
Aynen hafsa :) allahtan aileden yana bişey olmadı bende zaten bu bölümede gönderen onlar :) ama dışarıda herzaman bir küçümsemeye maruz kalıyoruz helede okuyomusun dediklerinde evet diyorum açıköğretim fakültesi deyince 'hımm' gibi alaycı bir bakış atıyorlar kendimi tutmasam kimbilir ne yaparım onlara :D bizim insanımızda birşeyi olduğu gibi kabul etmek yok illa laf çarpacak bizde takmıyoruz zaten.

Çünkü örgünde okuyupta aynı dersten kalan arkadaşlarım var ama ben 2. sınıfa geçtim demek ki o kadarda kolay değilmiş birde biz kendimiz çalışıyoruzİşte arada ki fark bu anlayana... :)

Yorum için çok teşekkürler hafsa.

hafsa

Yeni Üye
Bölüm:
İşletme
Aynen hafsa :) allahtan aileden yana bişey olmadı bende zaten bu bölümede gönderen onlar :) ama dışarıda herzaman bir küçümsemeye maruz kalıyoruz helede okuyomusun dediklerinde evet diyorum açıköğretim fakültesi deyince 'hımm' gibi alaycı bir bakış atıyorlar kendimi tutmasam kimbilir ne yaparım onlara :D bizim insanımızda birşeyi olduğu gibi kabul etmek yok illa laf çarpacak bizde takmıyoruz zaten.

Çünkü örgünde okuyupta aynı dersten kalan arkadaşlarım var ama ben 2. sınıfa geçtim demek ki o kadarda kolay değilmiş birde biz kendimiz çalışıyoruzİşte arada ki fark bu anlayana... :)

Yorum için çok teşekkürler hafsa.
önemlii dil canım ben teşekkür ederim duygularımıza ışık tuttun :p seninde dediğin gibi okulumuz hakkında bizi yerenleri benimde parçalayasım gelir :mad: ama dedimya inşaalah Allah önümüzü açık ederde mesleğimizi elimize allıp iyi bir yerlere geldiğimizde onlara hakettikleri cevabı veririzz;)

caponeb

Yeni Üye
ilginç bir yazı olmus ıcerıgı bıraz anektodlara dayalı fakat genel olarak tum yazılarda bı kın gutme polıtıkası ızlenmıs bunuda anlamıs degılım ya kımse cıddı anlamda aofyı olesıne okuyo ne okulu ne sıstem hakkında bılgısı yok yada cıdden kasıtlı olarak yapılan bı ego tatmını soz konusu!evet ayrımcılık ıs hayatında ve akademık hayatta mezun olduktan sonra barız bır sekılde karsımıza cıkıyor fakat o asamaya gelene kadar okurken ıcınde bulundugunuz ayrımcılıga nedemelı!bu ayrımcılıgı anlatırken hep ınsanlar sole dıyo bole dıyolarla acıklamıssınız fakat asıl ayrımcılıgı zaten kastılı olarak anadolu unıversıtesı yapıyor,nasılmı ogrencı kımlıklerının orgunlerle farklı olmasıyla,dıplomaların orgunlerle farklı olmasıyla eskısehıre gıttınızde ıktısadı ve ıdarı bılımler fakultesınde derslere gırememenızle hoş gercı gırsenı ne dınlıyceksınız ders mufredatı ve kredısı tamamıyle orgundekınden farklı gozuyle gormek ısteyen anadolu unıversıteısının sıtesıne gırıp okudguu bolumun hem orgununu hemde acıgını karsılastırabılır buda yazında yanlıs bılıgıdır ayrıca...kısaca durum buyken dısardakı ınsanların dedıklerının pekde haksız olmadıgı zaten acıktır dogru bı nokta var evet anadolu unıversıtesı turkıyenın degıl dunyanın en zengın okulu kasasında 500 mılyon dolar parası var ve bu para orgunde okuyan ogrencıler ıle toplanmadı aof ogrencılerı sırtaından bırıktırıldı ve bızlerıde mezunuyla ogrencısıyle koruması esıt ve adaletlı bır uygulama yapması gerkende bızzat okulun kendısıdır!aof yı alternatıf bır unıversıte egıtımı kapısı oalrak sunmak ıstıyorsa bunun gereklı kosullarını onbcelıkle yukarda belırttıgım detayları degıstırerek yapmalıdır aksı halde aofnın umut tacırlıgınden baska hıcbır fonksıyonu olmıyacaktır...bundan dolayı kızılması gerekn oncelıklı sey bu sıstemın tamamen elden gecırılıp yenıden yapılandırılmasıdırı!

Gamzelim848

Yeni Üye
ilginç bir yazı olmus ıcerıgı bıraz anektodlara dayalı fakat genel olarak tum yazılarda bı kın gutme polıtıkası ızlenmıs bunuda anlamıs degılım ya kımse cıddı anlamda aofyı olesıne okuyo ne okulu ne sıstem hakkında bılgısı yok yada cıdden kasıtlı olarak yapılan bı ego tatmını soz konusu!evet ayrımcılık ıs hayatında ve akademık hayatta mezun olduktan sonra barız bır sekılde karsımıza cıkıyor fakat o asamaya gelene kadar okurken ıcınde bulundugunuz ayrımcılıga nedemelı!bu ayrımcılıgı anlatırken hep ınsanlar sole dıyo bole dıyolarla acıklamıssınız fakat asıl ayrımcılıgı zaten kastılı olarak anadolu unıversıtesı yapıyor,nasılmı ogrencı kımlıklerının orgunlerle farklı olmasıyla,dıplomaların orgunlerle farklı olmasıyla eskısehıre gıttınızde ıktısadı ve ıdarı bılımler fakultesınde derslere gırememenızle hoş gercı gırsenı ne dınlıyceksınız ders mufredatı ve kredısı tamamıyle orgundekınden farklı gozuyle gormek ısteyen anadolu unıversıteısının sıtesıne gırıp okudguu bolumun hem orgununu hemde acıgını karsılastırabılır buda yazında yanlıs bılıgıdır ayrıca...kısaca durum buyken dısardakı ınsanların dedıklerının pekde haksız olmadıgı zaten acıktır dogru bı nokta var evet anadolu unıversıtesı turkıyenın degıl dunyanın en zengın okulu kasasında 500 mılyon dolar parası var ve bu para orgunde okuyan ogrencıler ıle toplanmadı aof ogrencılerı sırtaından bırıktırıldı ve bızlerıde mezunuyla ogrencısıyle koruması esıt ve adaletlı bır uygulama yapması gerkende bızzat okulun kendısıdır!aof yı alternatıf bır unıversıte egıtımı kapısı oalrak sunmak ıstıyorsa bunun gereklı kosullarını onbcelıkle yukarda belırttıgım detayları degıstırerek yapmalıdır aksı halde aofnın umut tacırlıgınden baska hıcbır fonksıyonu olmıyacaktır...bundan dolayı kızılması gerekn oncelıklı sey bu sıstemın tamamen elden gecırılıp yenıden yapılandırılmasıdırı!

Cevabın için teşekkürler caponeb bazı görüşlerine katılıyorum.Buradaki arkadaşlarında yazılarında hep dile getirdikleri, kinden çok sitemdir.Ben yazımın en sonunda da söylediğim gibi ilk önce okulun bize sahip çıkması gerekiyor.Okul bu ayrımcılığa devam ederken insanlar aksini söylemez zaten.

Biz aöf öğrencileri şunu istiyoruz;oradan bakınca insanların gözüne yatarak hiçbir çaba gösterilmeden okunan bir okul gibi gözüküyor,bizi en çok üzen durum bu, halbuki bizde öğrenciyiz kampüste olmayabiliriz ama emek veriyoruz.Şunu da söylemeliyim biz ne kadar çaba gösterirsek gösterelim ne dersek diyelim her zaman örgün ile açıköğrerim arasında bir fark olacaktır,çünkü eşitlik olunca örgünde okuyanlar kendilerini aşağılanmış sayıyorlar çok yanlış bir düşünce ama ne denebilir ki...

Gördüğümüz derslerin farklı olduğu konusuna gelince;
Heralde bazı farklılıklar olacak nasıl ki sınav şeklimiz farklı onun gibi ama bu temelde görülen dersleri farklı yapmaz neticede gördüğümüz derslerde uçuk bir fark yok ben bunu anlatmak istemiştim...Zaten örgün öğretimle hangi konuda eşitiz ki...

caponeb

Yeni Üye
benımde anlatmak ıstedıgım bu zaten bu olayı falanca sole dedı fılanca bole dedı yok bız emek harcıyoruz yok bızım derslerımız daha zor gırmesı kolay ama bıtırmesı zor dıyerek bu sekılde cozumlenemez ılerı bakmak ve bazı gerceklerı olgunlukla kabullenıp tutarlı ve dusuncelı yaklasılmalıdır.vede orgutlu bı yapı olusturulmalıdır bıreysel daha cok!aof ogrencısı olarak bızlere dusen budur.anadolu unıversıtesı sıstemı lehımıze degıstırmek yerıne alternatıf bolumler acaarak ıyıce zora sokmaktadır.aof ogrencılerını ogrencı degıl bırer musterı olarak gormektedır!yurt dısında da uzaktan egıtım sıstemlerı var ben cok yakından takıp edıp ıceledım ve sunu solıyebılırımkı ordakı amac tamamıyle ınsanın kendını gelıstırmesıne vede meslekı egıtım vermeye donuk bızımkısı gıbı paraya ve ayrımcılıga dayanmıyor!ben konustugumda ınsanlar acık ogretım olmasın kapatılsın gıbı bı dusunce yansıtıyormusum gıbı algılayabılır fakat asıl amacım sanal bır egıtım degıl avrupadada oldugu gıbı gercekten bır egıtım alınamasını saglamak!aof ınternet ortamına e ogrenme ıle gırelı daha 3 sene oluyor bunun oncesınde hıcbır sey yok bılgı kaynak egıtım adına,benım annnemde aofnın ılk mezunlarından ozamanlar sıanvda yok eve soruları postalıyorlar sız yapıp gerı yolluyorsunuz okula,evet komık saka gıbı hatta ama ole bı durumdan 30 senede ancak buraya kadar ılerleyebılmesı cok acı!dunyanın parası kasada yatarken ve bu paralar bızım olmasına ragmen bukadar basıt ve adaletsız bır sekılde egıtım verılmesını benım vıcdanımda kabullenemıyor,bu yuzden de orgutlenmıs ve bılınclı bır ogrencı kıtlesıne ıhtıyac var kulaktan duyma yanlıs dogrulugu olmayan bılgılere ınanaıp ıcını hayata karsı ofkesıyle doldurup kın kusan kısılere degıl bu olay bu sekılde cozulmez...umarım kendımı anlatabılmısımdır!yanı bu fark ınsanların kendını asagılanmıs sanmasından kaynaklanmıyor egıtım kalıtesı hızmetıyle sıstemıyle alakalı bu emekle degıl yanı!dersler konusundada alakasız degıl demıoyrum ama cok eksık ve yalın unıteler ders ıcerıklı ve kredıler tamamen farklı yanı arada ucuk bır fark var ıste orgunle o soledıgın farkın temelınıde bu olusturuyor!

Gamzelim848

Yeni Üye
Doğru bizde bu sistemin tamamen düzenlenmesinden yanayız ama okul yöneticileri bunu duymamazlıktan geliyorlar tabi ki etkili bir çözüm oluşturulsa herşey düzenli bir şekilde işleyecek dediğin gibi 30 senede anca buralara gelinmiş, etkili bir çözüm bulunmalı yoksa bu ikililik bir 30 sene daha sürer.

Bizim ülkemizde işler baya yavaş ilerler hele ki eğitim ise umarım en kısa zamanda eşitlik altında doğru düzgün bir çözüm üretilir çünkü biz müşteri değil öğrenciyiz.

Ayrıca düşüncelerine de katılıyorum iş malesef okul yöneticilerinde bitiyor tabi baskın bir öğrenci kitlesi lazım ki isteklerimizi duyuralım.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,436
Kullanıcılar
90,727
Son üye
krarennDrype