Yeni sistem-mezun olmak

selebrex

Yeni Üye
Aof iktisat 4 sınıfım büyük ihtimal bi dersten kalıcam. Iktisat tarihi
sorum
tek ders sınavı olma ihtimali varmı? Yoksa
iktisat tarihini güz döneminde alma şansım var mı normalde bahar dönemi dersi??

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Aof iktisat 4 sınıfım büyük ihtimal bi dersten kalıcam. Iktisat tarihi
sorum
tek ders sınavı olma ihtimali varmı? Yoksa
iktisat tarihini güz döneminde alma şansım var mı normalde bahar dönemi dersi??
Tek ders sınavı maalesef yapılmamaktadır.
Bahar dönemi dersi ise o dönemden başka alamazsınız.

GreenMile

Yeni Üye
Bölüm:
İktisat
Ben de İktisat 4.sınıfım 8 dersim vardı 4 dersten Bütnlmeye girdim..Çok çalışmıştım..Dün Sorular açıklandı baktım 3 dersi Rahatlıkla geçiyorum Ama Benim de İktisat Tarihi kritik gelebilir Emin olmadığım bi kaç soru var geçebilirimde...Eğer kalırsam nasıl olacak geçerim umuduyla kredili sistemi biraz bilsemde detaylara bakmadım,,araştırmadım..4.SINFTA olupta tek zayıfı gelenleri sadece o dersten mi sorumlu tutuyorar yoksa tüm verdiğimiz derslerin kredisi hesaplanıp eksik yada fazla kredimiz bize bilgilendirilip ,zayıf dersimiz dışında extra kredi doldurmak için dersler mi verilecek??

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Ben de İktisat 4.sınıfım 8 dersim vardı 4 dersten Bütnlmeye girdim..Çok çalışmıştım..Dün Sorular açıklandı baktım 3 dersi Rahatlıkla geçiyorum Ama Benim de İktisat Tarihi kritik gelebilir Emin olmadığım bi kaç soru var geçebilirimde...Eğer kalırsam nasıl olacak geçerim umuduyla kredili sistemi biraz bilsemde detaylara bakmadım,,araştırmadım..4.SINFTA olupta tek zayıfı gelenleri sadece o dersten mi sorumlu tutuyorar yoksa tüm verdiğimiz derslerin kredisi hesaplanıp eksik yada fazla kredimiz bize bilgilendirilip ,zayıf dersimiz dışında extra kredi doldurmak için dersler mi verilecek??
Sadece kaldığınız dersin kredili sistemdeki karşılığından sorumlu olacaksınız.

GreenMile

Yeni Üye
Bölüm:
İktisat
Teşekkür ederim..sadece kaldığımız dersten sorumluysak güzel bir haber,,umarım sonradan bir şey çıkmaz bu net ve kesindir,,

Tek dersten kalırsak (iktisat tarihi;bahar dönemi dersiymiş) güz döneminde kayıt yenilemeyeceğiz değil mi ?sadece bahar döneminde kayıt yenileyeceğiz,,bahar dönemi dersi için sadece bahar döneminde mi kayıt yeniletip o dönemde sınava giriyoruz?? çünü burda amaç sınıf geçme değil dönem geçme ve kredi almaysa güz dönemi dondurulmuş oluyor,,ders bahar dönemi olduğu için o dönemde aktifleşiyoruz,ve boşuna niye güz dönemi ödeme yapayım yanılıyor muyum??

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
Evet kaldığınız dersin karşılığı hangi ders ise o dönem kayıt yenileyeceksiniz.

GreenMile

Yeni Üye
Bölüm:
İktisat
iyi bakalım doğru anlamışım o zaman teşekkürlr..son bir soru daha bu da umarım tahmin ettiğim gibidir..tek ders için bahar dönemi kayıt yaptırırsam tek derse aynı ücreti (205.00-tl)ödemem heralde,,kitapları zaten kullanmıyorum ve almıyorum..ve tek ders.. bunda da adil omaları gerek.

GreenMile

Yeni Üye
Bölüm:
İktisat
hep bi kaldığınız dersin karşılığı (karşılığı)kelimesini kullandınız,,şüpheliydi zaten açık net değildi ama gördümkü ders listesinde kaldığımız tek dersin karşılığı iki ders olmuş,,İktsat tarihinden kalanlar hem iktisat tarihini görecek hem de Avrupa birliği dersini,,, Daha açık konuşmadğınız ne var acaba bilmediğimiz önümüze kötü bir süpriz olarak neler çıkacak çok merak ediyorum doğrusu,,,Böyle devam ederse Açıköğretim yeni öğrenci isyan ve protestolarıyla karşı karşıya kalacak hem de çok ciddi bir şekilde zaten sisteme alışmak bir eziyet,,bir de adaletsiz davranıp heleki yüzüp yüzüp kuyruguna gelenleri iyice skıntıya koyarak süründürmeye hakları yok,,,geçmiş yıllarda 4.yılında ya da 5.yılında sadece sorumlu oldukları derslerden okulu bitirenlerden farkımız ne? şanssızlığıız mı? Lütfen 4.sınıfta olupta tek derse kalanlar için farklı bir uygulama yapılsın,,ödeme yapacakları rakamdan tutun,kaldığı tek derse ek maliyet ve dersler yükletmeden adil bir çözüm bulunsun,,

açıköğretimde bir üniversite bitirene isediği alanda 1 üniversite daha bedava uygulaması için dilekçeler yazıp savaştınız ve kazandınız,,,yine bizim sesimiz olun ve bunun için de bir şeyler yapın,,gerçekten son sınıf öğrencileri için farklı bir uygulama olmak zorunda yeterince haksızık var,bu sistem bize mi denk geldi böyle,biz 4 yıla kadar kredili okumadık bu uygulamaya 1.sınflardan başlasınlar onları bu sisteme uydursunlar,bizim temelimiz bu sistemle oluşmadı,biz kredili sistemi 4 yıl görmedik son senede de bu sistem bize işlemez işlememeli,,,Bu haksızlığı da savunun ve kazanın lütfen,,

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
iyi bakalım doğru anlamışım o zaman teşekkürlr..son bir soru daha bu da umarım tahmin ettiğim gibidir..tek ders için bahar dönemi kayıt yaptırırsam tek derse aynı ücreti (205.00-tl)ödemem heralde,,kitapları zaten kullanmıyorum ve almıyorum..ve tek ders.. bunda da adil omaları gerek.
170 tl civarı bir şey ödersiniz.

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
hep bi kaldığınız dersin karşılığı (karşılığı)kelimesini kullandınız,,şüpheliydi zaten açık net değildi ama gördümkü ders listesinde kaldığımız tek dersin karşılığı iki ders olmuş,,İktsat tarihinden kalanlar hem iktisat tarihini görecek hem de Avrupa birliği dersini,,, Daha açık konuşmadğınız ne var acaba bilmediğimiz önümüze kötü bir süpriz olarak neler çıkacak çok merak ediyorum doğrusu,,,Böyle devam ederse Açıköğretim yeni öğrenci isyan ve protestolarıyla karşı karşıya kalacak hem de çok ciddi bir şekilde zaten sisteme alışmak bir eziyet,,bir de adaletsiz davranıp heleki yüzüp yüzüp kuyruguna gelenleri iyice skıntıya koyarak süründürmeye hakları yok,,,geçmiş yıllarda 4.yılında ya da 5.yılında sadece sorumlu oldukları derslerden okulu bitirenlerden farkımız ne? şanssızlığıız mı? Lütfen 4.sınıfta olupta tek derse kalanlar için farklı bir uygulama yapılsın,,ödeme yapacakları rakamdan tutun,kaldığı tek derse ek maliyet ve dersler yükletmeden adil bir çözüm bulunsun,,

açıköğretimde bir üniversite bitirene isediği alanda 1 üniversite daha bedava uygulaması için dilekçeler yazıp savaştınız ve kazandınız,,,yine bizim sesimiz olun ve bunun için de bir şeyler yapın,,gerçekten son sınıf öğrencileri için farklı bir uygulama olmak zorunda yeterince haksızık var,bu sistem bize mi denk geldi böyle,biz 4 yıla kadar kredili okumadık bu uygulamaya 1.sınflardan başlasınlar onları bu sisteme uydursunlar,bizim temelimiz bu sistemle oluşmadı,biz kredili sistemi 4 yıl görmedik son senede de bu sistem bize işlemez işlememeli,,,Bu haksızlığı da savunun ve kazanın lütfen,,

Dersler belli olmadığı için hep karşılığı dedim. Bir dersin karşılığı 2 derste olabilirdi tek derste olabilirdi. Bilemediğim için böyle konuştum. Artı süprizle karşılaşmazsınız tahminimce. Tek karşılaşacağınız kötü süpriz en kötü olanı, yeni kitapların bürolaragelmemiş olma ihtmali yada bitmiş olma ihtimali olacaktır.

Tek dersten kalanlar için yıllardır sınav yapılması için kampanyalar düzenledik, maiiler faxlar gönderdik ama sonuç maalesef nafile bir şey çıkmadı. Hemen hemen her yıl bu tek ders sınavı işini ısıtıp üniversitenin önüne koyuyoruz ama bir sonuç çıkmıyor maalesef...

sibelyn

Yeni Üye
Bölüm:
Maliye
mrb 2.sınıf maliye okuyorum. alttan dersim yok. 2.sınıftan 4dersim kaldı. acaba gectiğim dersler için yenidn sınav olcakmı yoksa sadece kalan derslerimi göreceğim. Bir de ben bu 4dersimi gecersem önlisans diploması almak istiyorum. Bir üst sınıftan kredi almasam oluyor mu?

GreenMile

Yeni Üye
Bölüm:
İktisat
Ben Açıköğretimin karşı taraf için adil ve verimli bir eğitim vermekten çok Ticari amaçlı olduğunu düşünüyorum..Sürekli kalmamızı istiyorlar,,işlerine geldiği gibi iktisat tarihi ve türkiye ekonomisinde her zaman kıyıdan köşeden hiç bilinmeyecek ve geçen senelerde hiç çıkmamış sorulardan sorarak yine gösterdiler kalmaya nasıl zorladıklarını,,bi böüm bitirenlere başka bölümde eğitim hakkı vermeleri de hep ticari kazanç için,,,hadi o zaman 2.verdikleri eğitim fırsatını bedava yapsınlar,,,sıkar biraz işte bizim de sıkıntılarımızı görmek zorundalar!!Büroya gittiğim zaman da bunun hesabın soracağım elbet ve kimse de haksızlığa gelmemeli,,,şikayetlerini büroya iletsin!

Zaten kitaplardan faydalandığımız yok,kitaplar geç gelse kalmasa ne olur,,bu zamana kadar hiç kalmadan kursa bile gitmeden reklam olacak ama murat yayınlarıyla çalıştım hep,,ama ticari çıkarları uğruna bu haksızlklar yapılmamalı,,,biz 4 yıl kredili okumadık,,,1.sınıftan başlatmalılar kredili sistemi bize mal etmemeliler,,,,,ama evet nafile belki toplanıp protesto etmeliyiz,,,

sırf para kazanma derdindeler!!

AOFDESTEK

ADMİN
Yönetici
Admin
Bölüm:
İşletme
mrb 2.sınıf maliye okuyorum. alttan dersim yok. 2.sınıftan 4dersim kaldı. acaba gectiğim dersler için yenidn sınav olcakmı yoksa sadece kalan derslerimi göreceğim. Bir de ben bu 4dersimi gecersem önlisans diploması almak istiyorum. Bir üst sınıftan kredi almasam oluyor mu?
Kaldığınız dersleri ve 3.sınıf derslerinden alacaksınız. Geçtiğiniz< derslerin hiç bir uzantısını almayacaksınız. Üst sınıftan ders alamak istemesseniz almazsınız, alacaksınız diye bir zorlama bulunmamaktadır.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

REKLAMLAR

Forum istatistikleri

Konular
17,437
Kullanıcılar
90,729
Son üye
ThomasPar