sorma çok cahilim..bu kadar rezilliği takip edememişim. normal mi yani bu şimdi.. yapıyolar bak ne var mı senin buna yorumun.. ben bilgisinden geri kalmışım, sen işin irfanından.. bu doğal karşılanır mı sayın asistan?![]()
sana normal diyen mi var ?
sorma çok cahilim..bu kadar rezilliği takip edememişim. normal mi yani bu şimdi.. yapıyolar bak ne var mı senin buna yorumun.. ben bilgisinden geri kalmışım, sen işin irfanından.. bu doğal karşılanır mı sayın asistan?![]()
sırf senin için iki üstteki mesajımı değiştirdim..anlaşabilelim diye... vermezler paşa paşahiç bir üniversite kabul etmeyecektir..üniversiteler aptal mı.. böyle bi şeyi kabul etseler tercih edilme oranları düşer bi kere.. git tabi kıbrısa falan..o kadar zenginsen asistan, gidip özel okulda okusaydın paşa paşa hiç endişen de olmazdı formasyon için...
hah demek sen de sonunda bazı şeylerin normal olmadığını gördün..o normal demediğin şeyle, aöf'den edebiyatçı olman aynı kefede işte...
yok dostum almıyorlar benim aldığım eğitimi...bu normal bir şey eğitimini alıyorlar çünkü senin össde stresle alın teriyle binbir emekle aldıgın puanla yerleştiğin bölümün eğitimini alıyorlar hemde
yok dostum almıyorlar benim aldığım eğitimi...![]()
benim öss'de çektiğim stres hiç bi şey, edebiyat fakültesinde çektiğimin yanında dostumyata yata geçtim işte felsefeden... felsefe öğretmeni mi olayım yani ben şimdi..gerçekten felsefe eğitimi alıyorum diye iddia mı edeyim test çöze çöze..geçme notu 50..ooh....az çok felsefe biliyorum işte..gidip felsefe öğretmenliği mi yapayım.. ne saçma.. gülerler insana
![]()
sen bu fakulteyı ne icin okuyorsun.biri sordugunda edebiyat mezunuyum demek için mi yoksa ögretmen olmak ıcın mı.artık baya bi sacmalamaya baslamıssın.git dersine calış burda ona buna satasıp milletin moralini bozacagına.kimsenın yazdıgı bolum seni alakadar etmez.kimsenin formasyon alıp almayacagıda.başarılar herkese umarım dilediginiz gibi olur diyecegine sızlanıp duruyorsun.demekki baya bi etkilemis seni acıkögretim.fazla aglamaya gerek yok git ilgili mercilere sikayetinde bulun.ayrıca forum yönetimden bu gibi olumsuz vakalara bi daha mesaj yazdırmasınlar.bos bos spamdan baska bi şey degil.saygılar herkesebirileri de kalkmış kpss ile edebiyat fakültesini bitirmeyi kıyaslar olmuş.. vay halimize..
ya dostum senı anlamak munkun degıl sen daha ıyı egıtım aldıysan ne ala KPSS dıe bı ıcat var gır aöflı ogrencıelrı ez gec senın ıcn bulunmaz hınt kuması dua etkı versınler formasyonu onları ezıp gecrsın korkun ne ?
şimdi öss'de bu haksızlığa rağmen devlet üniversitelerine girip edebiyat fakültelerinde okuyan bizler, çıktıklarında bir de üstüne puansız kontenjansız bu bölüme girip, çektiğimiz sıkıntıların onda birini çekmeden mezun olacak arkadaşlarla kpss gibi aptal bir sınavda yarıştırılmak zorunda bırakılıyoruz. kpss edebiyat öğretmenlerinin edebiyat bilgisini, edebiyat öğretme yetisini falan ölçen bir sınav olmadığına göre de evet haksızlıktır.. lise mezunu biri de kpss de edebiyat öğretmeni olarak atanacak düzeyde edebiyat bilir. açık öğretimli de anca bir arpa boyu daha ileride olacak, ancak hiç bir zaman edebiyat fakültesindekiyle aynı düzeyde olamayacaktır. buna rağmen ikimize de edebiyat öğretmeni diyecekler.. insan bu hale gülmeden edemiyor...
birileri kalkıp, bugünkü türkçenin orjinali dedi osmanlı türkçesi için diyorum, anlamıyor musun.. orjinal türkçe demek saf türkçe demektir, yabancı unsurların karışmadığı türkçe demektir. bunun tek dönemi de orhun türkçesidir. hiç bi zaman asimile olmamıştır türkçe diye bir cümleyi zaten kullanan bendim. ancak, özünden en çok uzaklaştığı dönem de bu dönemdir diyorum.. konuştuğumuz dilin orjinali falan değildir, o orjinallik göktürk devrinde izlenebiliyor sadece.. kaçtır bunu söylüyorum. osmanlı türkçesi asimiledir falan mı dedim ben. çok rica ederim bu konuda yazdığım mesajları bi kez anlayarak oku.Sana diyorum ki yüklemi sonda ve Türkçe ise diğer kelime grubunun hangi kökten geldiğinin bir önemi yok.İşte özü korumak budur.
alfabe bambaşka bir mevzudr hem.. arap alfabesi hala kullanılıyor olabilirdi de bana kalırsa ancak arapça farsça unsurların tasfiyesidir burada dili sadeleştiren (hadi itiraf da edeyim üstüme kalmasın, dil devrimlerinin hayranı falan da değilim ben..) şimdi kalkıp göktürk alfabesiyle osmanlı türkçesini yazıyor olsaydık da, yine osmanlı türkçesinin orjinal türkçe oldğunu söyleyemezdik.. dile girmiş yabancı unsurlarla ilgilidir bu saflık..Peki bugün öz Türkçe"ye yakın dediğin dil için neden genizsi n sesi bir harf veya bir işaret ile temsil edilmemiş?Bunu Gök Türkler düşünmüş,Osmanlılar düşünmüş de milli eğitimi emanet alan mesela Hasan Ali Yücel düşünemiş mi?Aslında bu sorunun cevabı seni de aşar
tarantababu sen açıköğretimin formasyon alacağına inanıyor musun ?
Kesinlikle formasyonu verecekler. Başında öğretmenlik vardı sonradan değişir mi hiç? Koskoca üniversite böyle bir yanlış yapmazi vereceğiz dedi vercek okadar.
o arkadaş açıköğretim fakültesindekilere formasyon vermeyeceklerine inanıyor ama kpss bunlarla yarısacaz aynı haklara sahip olacaz demekten de geri kalmıyor